Ούτε ο Κατακουζηνός δεν θα τον γνώριζε: Αγνώριστος σήμερα ο πρύτανης από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»

«Κωνσταντίνου και Ελένης»: Πως είναι σήμερα ο πρύτανης βυζαντινολογίας

Ένα από τα επεισόδια που άφησαν εποχή στο Κωνσταντίνου και Ελένης, ήταν αυτό με την Λαίδη Πετούλα Ραφινγκστόουν όπου συνατήσαμε και τον περιβόητο πρύτανη του Κωνσταντίνου Κατακουζηνού.

Ο ίδιος σήμερα δεν είναι εντελώς διαφορετικός με την εποχή, όπου γυρίστηκε το «Κωνσταντίνου και Ελένης», ενώ κάνει και διαφορετική δουλειά, ικανοποιώντας την καλλιτεχνική του φύση.

Ο πρύτανης μας εμφανίζεται μονάχα σε ένα επεισόδιο, όταν ο Κατακουζηνός ήθελε να φέρει στο Μαρούσι τη… γνωστή Λαίδη Πετούλα Ράφινγκστοουν, με εκείνον να μην τον πιστεύει και στο τέλος να συνειδητοποιεί, ότι το ρόλο της εν λόγω γυναίκας έπαιζε η Βλαχάκη, ενώ είδε και τον καθηγητή να τον λούζει με betadin και οινόπνευμα.

«Κωνσταντίνου και Ελένης»: Ο Θάνος Σερμιέ σήμερα είναι 77 χρονών και κάνει άλλο επάγγελμα

Ο ηθοποιός που τον υποδύθηκε είναι μια σημαντική προσωπικότητα της καλλιτεχνικής ζωής του τόπου. Ο Θάνος Σερμιέ έχει σημιεώσει σπουδαία δράση ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, ερμηνευτής και συνθέτης, σε μια γεμάτη πορεία του έως σήμερα, που είναι 77 ετών, με τα τραγούδια του να είναι διαθέσιμα και στο Spotify. Η εικόνα του παραμένει αγέρωχη, 23 χρόνια μετά το ξεκίνημα της σειράς, σε αντίθεση με άλλη ηθοποιό της, ενώ έχει επικεντρωθεί στη μουσική, έχοντας εξαφανιστεί από μικρή και μεγάλη οθόνη, με τελευταία συμμετοχή το 2008 στην ταινία «Προς το παρόν».

Από το 1996 ίδρυσε, οργάνωσε και διευθύνει τη Χορωδία και Μαντολινάτα «Διονύσιος Λαυράγκας» του Δήμου Αθηνάιων. Από το 1998 σχηματίζει και διευθύνει τετράφωνη ανδρική χορωδία στον Αγ. Δημήτριο Ψυρρή. Ολοκληρώνει το 2001 συνθετικό έργο των ύμνων της θείας λειτουργίας στηριγμένο στο ύφος της Βυζαντινής και ανεπτυγμένο με μοντέρνα αρμονική τεχνοτροπία. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Μονωδών της ΕΛΣ. Είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος της Unesco.

Related posts

Βαρύ πένθος για την Ελένη Βιτάλη: Έφυγε από τη ζωή ο αδερφός της – Τα σπαρακτικά λόγια της

Χωρισμός “βομβα” μετά από 14 χρόνια γάμου στην οικογένεια Γλύξμπουργκ

Σήμερα ψάλλεται όλος ο Ακάθιστος Ύμνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο