Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Νέοι με σύνδρομο Down έγιναν barista και φτιάχνουν καφέ σε τρία μαγαζιά της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Μια πρωτοβουλία που συγκινεί

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία πλησιάζει στις 3 Δεκεμβρίου και ο Espresso ΜΟΑΚ μέσα από μια συγκινητική πρωτοβουλία, δείχνει τα μυστικά του καφέ σε άτομα με σύνδρομο Down.

Ο καφές εκτός από μια απολαυστική καθημερινή συνήθεια εκατομμυρίων ανθρώπων, αποτελεί και ένα κατεξοχήν μέσο επαφής, επικοινωνίας, ένωσης, ανταλλαγής συναισθημάτων και εμπειριών.

Ο espresso ΜΟΑΚ είναι ένας καφές με σταθερό προσανατολισμό προς την ποιότητα, την ενίσχυση και την ανάδειξη της κουλτούρας αυτού του δημοφιλούς ροφήματος. Στρατηγικά επιλέγει να πραγματοποιεί δράσεις που συνδέονται με τον πολιτισμό, τις τέχνες και την κοινωνία. Σκοπός του, όχι μόνο να αναδείξει τα γευστικά χαρακτηριστικά του καφέ που παράγει αλλά μέσα από εναλλακτικές δράσεις να κινητοποιεί το κοινό του, να ευαισθητοποιεί τους λάτρεις του καφέ και να αφήνει, όσο μπορεί, ένα ισχυρό αποτύπωμα με κοινωνικές προεκτάσεις.

Θεσσαλονίκη: Η πρώτη ομάδα Barista με σύνδρομο Down ξέρουν τα μυστικά για τον τέλειο καφέ

Έτσι φέτος η ομάδα του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου και σε συνεργασία με τον Σύλλογo, δημιούργησε την πρώτη επίλεκτη ομάδα Barista με σύνδρομο Down.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΜΟΑΚ Training Center και ακολουθώντας τις πλέον επίκαιρες εκπαιδευτικές τεχνικές, νέοι και νέες με σύνδρομο Down του φορέα μας, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα μυστικά του καφέ. Από τις φυτείες, τη συλλογή και διαλογή του καρπού, έως το καβούρδισμα και την παρασκευή των ροφημάτων με βάση τον εσπρέσο, ένα μεγάλο ταξίδι γνώσης ολοκληρώθηκε με χαμόγελα και πολλές αγκαλιές!

Μια επίλεκτη ομάδα αυτών, οι επονομαζόμενοι WONDER-FULL BARISTA ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο εκπαιδεύσεων και αφού έλαβαν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, θα έχουν την ευκαιρία στο πλαίσιο της ενέργειας, να φιλοξενηθούν και να εργαστούν σε ρεαλιστικές συνθήκες παρασκευής καφέ, σε 3 συνεργαζόμενα καταστήματα του δικτύου της ΜΟΑΚ.

Τα καταστήματα όπου θα μπορεί κάποιος να βρει και να δοκιμάσει το καφέ ενός WONDER-FULL BARISTA, από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου είναι:

• Μίλτος Αρτοζαχαροπλαστείο (Τσιμισκή 82, κέντρο Θεσσαλονίκη)

• Truffa (Γρ. Λαμπράκη με Τσιαπάνου Δημητρίου 36, Τούμπα)

• The Small (Μεγ. Αλεξάνδρου 1, Αμπελόκηποι)

Δικαίωμα, Συμμετοχή, Ίσες Ευκαιρίες, Χαμόγελα και πολύ Αγάπη είναι οι έννοιες που καθοδήγησαν την ανάπτυξη αυτής της καμπάνιας. Σκοπός της να αποδείξει πως το μεράκι και η αγάπη είναι τα δύο μόνα συστατικά που χρειάζονται για να παρασκευάσεις τον πιο υπέροχο καφέ!

Related posts

Υπέροχα νέα: Κυκλοφόρησε κούκλα Barbie με σύνδρομο Down και στέλνει σε όλους το πιο όμορφο μήνυμα

Κατάθεση ψυχής από ένα γιο: «Ο μπαμπάς μου έχει σύνδρομο Down και είμαι περήφανος που είμαι γιος του, δεν θα τον άλλαζα για κανένα»

Η ιστορίας της μικρής Μοδέστιας: «Νιώθω ευλογημένη που έχω ένα κοριτσάκι με σύνδρομο Down – Ήθελα να καταλάβει πόσο πολύ την αγαπάμε»

Αγκαλιά με την κορούλα του ο Ετεοκλής Παύλου, συγκινεί: «Είμαι ένας άνθρωπος με αναπηρία και είμαι εντάξει με αυτό»

«Συντάραξε» το διαδίκτυο: Mωράκι με σύνδρομο Down φωνάζει για πρώτη φορά τη μαμά του κι εκείνη τρελαίνεται

Έγραψε ιστορία στον χώρο της μόδας: Η 25χρονη Σοφία είναι το πρώτο μοντέλο της Victoria’s Secret με σύνδρομο Down

Γιώργος και Nίκος Τζερεμές: Δύο αχώριστα αδέρφια ο ένας με σύνδρομο Down που τους δένουν πολλά περισσότερα από την αγάπη

Συγκινεί η ιστορία ενός ανύπαντρου άνδρα που υιοθέτησε κοριτσάκι με σύνδρομο Down: 20 οικογένειες είχαν απορρίψει το παιδί

«Δεν με λένε μογκολάκι, έχω όνομα όπως όλα τα παιδιά»