Παγκόσμια οργή: Γάλλος συγγραφέας λέει ότι οι γυναίκες στα 50 είναι «πολύ γερασμένες» για να τις ερωτευτεί

Γάλλος συγγραφέας: Η συνέντευξη του 52χρονου που προκάλεσε αντιδράσεις

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει εναντίον του 52χρονου σύγγραφεα ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ρατσιστικός ως προς τις γυναίκες και την ηλικία τους.

Το Γαλλικό Marie Claire στο τεύχος που κυκλοφορεί φιλοξένησε τη συνέντευξη του 52χρονου Γάλλου συγγραφέα Yann Moix (Γιαν Μουάξ) που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τον μισογυνισμό του.

Εμείς, σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε ο Yann Moix στη δημοσιογράφο Marianne Mairesse. Για να κρίνετε από μόνοι σας.

«Α, όχι αδύνατον. Δεν μου κάνουν οι 50άρες διότι είναι πολύ μεγάλες για να τις ερωτευτώ», δήλωσε ο 52χρονος συγγραφέας

Δεν είναι κάπως φοβερό αυτό που λέτε;

«Λέω απλώς την αλήθεια».

Γιατί;

Γιατί έτσι.

Εξηγήστε μου

«Προτιμώ τα σώματα νεαρότερων γυναικών, αυτό εννοώ. Το σώμα μιας 25χρονης είναι εντυπωσιακό. Το σώμα μιας 50χρονης δεν είναι καθόλου εντυπωσιακό. Ίσως όταν γίνω 60 να μου φαίνονται νέες οι πενηντάρες. Για μένα οι 50άρες είναι απλώς αόραστες . Εντάξει, δεν έχω κάποια εμμονή με τις 25άρες, θα μπορούσα να ερωτευτώ και μια σαρανττάρα. Πάντως σε γενικές γραμμές, προτιμώ τις Ασιάτισσες, και συγκεκριμένα τις Κορεάτισσες, τις Κινέζες και τις Γιαπωνέζες. Είναι ίσως θλιβερό και υποτιμητικό για τις γυναίκες με τις οποίες βγαίνω, αλλά ο ασιατικός τύπος (γυναίκας) είναι ικανοποιητικά ωραίος, πληθωρικός και ανεξάντλητος για εμένα ώστε να μην ντρέπομαι».

(FILES) In this file photo taken on November 21, 2013 French writer Yann Moix, who won the Renaudot prize, poses on at the Westminster hostel in Le Touquet, northern France, as part of the Touquet’s book fair. – Yann Moix defended himself on RTL on January 7, 2019 after provoking a social media storm by stating in Marie-Claire that he would be “incapable” of loving a woman aged 50 and above’ . (Photo by FRANCOIS LO PRESTI / AFP)

Περισσότερες δηλώσεις από τον Γάλλο συγγραφέα για τις γυναίκες

Τα σχόλιά του προκάλεσαν-όπως είναι φυσικό- οργισμένες αλλά και «πληρωμένες» αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αρκετές γυναίκες άνω των 50 ανήρτησαν φωτογραφίες τους εκθέτοντας με αυτοπεποίθηση τα σώματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η δημοσιογράφος Κολόμπ Σνεκ ανέβασε (αλλά στη συνέχεια αφαίρεσε) μια φωτογραφία με τα οπίσθιά της με την λεζάντα: «Ιδού, τα οπίσθια μιας γυναίκας 52 ετών…πόσο ηλίθιος είσαι, δεν ξέρεις τί χάνεις…».

Άλλοι χρήστες ανέβασαν φωτογραφίες από διασημότητες του Χόλιγουντ αλλά και Γαλλίδες ηθοποιούς περίπου στα 50 τους, όπως η Χάλι Μπέρι και η Ζιλιέτ Μπινός για να αντικρούσουν τα σχόλιά του.

Ο ίδιος ο Moix, πάντως, μετά το σάλο και απαντώντας στις οργισμένες αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σχόλιά του, δεν φάνηκε να κάνει πίσω και δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ότι «δεν ευθύνεται» για το γούστο του στις γυναίκες.

«Μου αρέσουν αυτές που μου αρέσουν και δεν χρειάζεται να απολογηθώ στο δικαστήριο των προτιμήσεων», είπε και στη συνέχεια αστειεύτηκε ότι προφανώς ούτε ο ίδιος είναι κελεπούρι.

“Αιρετικός, προκλητικός ή απλώς κυνικός ο Γάλλος συγγραφέας μας φέρνει στο μυαλό έναν άλλο συγγραφέα πολύ μεγαλύτερο του”

Σε όλα. Τον Ζαν Πολ Σαρτρ. Μαζί με τον έρωτα της ζωής του, την διάσημη θεωρητικό του φεμινισμού Σιμόν ντε Μποβουάρ, αμφισβήτησαν τις κοινωνικές και πολιτισμικές συμβάσεις του περιβάλλοντος στο οποίο μεγάλωσαν, το οποίο θεωρούσαν μεγαλοαστικό και ρηχό (μπουρζουά) ως προς τον τρόπο ζωής και σκέψης.

Η Μποβουάρ και ο Σαρτ ήταν σχεδόν συνομίληκοι. Εκείνος γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και αυτή στις 9 Ιανουαρίου 1908. Το ζευγάρι πέρασε περίπου περίπου 55 χρόνια κοινής πορείας. Όταν έγραψε το «Δεύτερο Φύλο» (1949), στηλίτευσε τους τρόπους με τους οποίους η κοινωνία κρατά τη γυναίκα στο σκοτάδι. Η Μποβουάρ έπεσε θύμα αρσενικών λύκων, μα δε φοβήθηκε λεπτό. Όχι όσο είχε τον Ζαν Πολ στο πλευρό της. Η Σιμόν ντε Μπoβουάρ θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ.

Και ήταν η γυναίκα που με μια φράση της τα είπε όλα: «Κανείς δεν φέρεται στις γυναίκες με μεγαλύτερη έπαρση, επιθετικότητα και υποτίμηση από ό,τι ο άνδρας που έχει άγχος για τον ανδρισμό του».

Related posts

3 ζώδια που έχουν την έκτη αίσθηση – Η διαίσθησή τους είναι τpoμακτική, καταλαβαίνουν τα πάντα

Είναι 20 χρόνια μαζί, έχουν 1 κόρη: Η άγνωστη κοúκλα σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ζει μακριά από τη δημοσιóτητα

Δάκρυα και στεναχώρια: Κορόμυλο το δάκρυ για αυτά τα 3 ζώδια που μπορεί να χωρίσουν το 2024