Πανδημία: Η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει την επαναφορά της μάσκας

Πανδημία: Έρχεται επιστροφή της μάσκας μετά την αύξηση κρουσμάτων

Τα κρούσματα κορονοϊού έχουν όλο και περισσότερες αυξητικές τάσεις, αναγκάζοντας έτσι κυβέρνηση και ΕΟΔΥ να λάβουν μέτρα τα οποία μέχρι τώρα είχαν αρθεί.

Όλα ανοιχτά για το θέμα της χρήσης μάσκας άφησε η ηγεσία του ΕΟΔΥ κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό για το τι θα γίνει με την χρήση της μάσκας άφησε η ηγεσία του ΕΟΔΥ στην ενημέρωση που έκανε το πρωί της Δευτέρας για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα στέλνοντας το μήνυμα της εγρήγορσης για το «κύμα» που είναι σε εξέλιξη.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ για την πανδημία και την επιστροφή της μάσκας

«Για τις συστάσεις για τη χρήση της μάσκας θα εξεταστεί από την επιτροπή βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων» είπε χαρακτηριστικά ερωτηθείς σχετικά ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Δημήτρης Παρασκευής, ο οποίος επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που διατήρησε τη χρήση μάσκας σε τόση μεγάλη χρονική διάρκεια.

Αυτό που θα κρίνει την τελική απόφαση για τη χρήση της μάσκας και το αν θα υπάρξει τυχόν επαναφορά σε προηγούμενες υποχρεωτικές χρήσεις θα είναι οι λεγόμενοι «σκληροί» δείκτες που αφορούν την πορεία του κορονοϊού.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ποια θα είναι η πίεση στο ΕΣΥ που εκτιμάται ότι θα είναι σε χαμηλά επίπεδα» είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ προσθέτοντας ότι «η αύξηση στις νοσηλείες είναι πολύ πιο ήπια σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων».

Πανδημία: Που παρατηρούνται περισσότερα κρούσματα ;

Για την Ελλάδα ο κ. Παρασκευής είπε ότι τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στα Ιόνια νησιά, Αττική, Κρήτη, νησιά νοτίου Αιγαίου προσθέτοντας ότι η αύξηση των κρουσμάτων καταγράφηκε νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή υπάρχει συνεχόμενη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων στην ομάδα 18-24 ετών ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες δεν καταγράφεται αυξητική τάση

Ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ χαρακτήρισε, επίσης, «αναμενόμενη» την αύξηση των κρουσμάτων εκτιμώντας ότι τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι της τάξης των 150.000-200.000.

Ο κ. Παρασκευής παρατήρησε, επίσης, ότι στις περιοχές που δεν έχουν τόσο μεγάλη κινητικότητα δεν είναι ίδια η επιδημιολογική εικόνα. «Για παράδειγμα σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία δεν έχουμε την ίδια εικόνα με αυτή των νησιών».

Related posts

Δύσκολος χειμώνας με σκληρά μέτρα: Διακοπές ηλεκτροδότησης, κουπόνια ρεύματος, παροχή ενέργειας με δελτίο

Έρχονται διακοπές ρεύματος σε όλη την χώρα: Auτές είvαι οι ώρες που θα κόβεται το ρεύμα για να μην καταρρεύσουμε

«Εγώ προσωπικά δεν πάω σινεμά, αν έχω δίπλα μου ανεμβολίαστους»

Καμπανάκι του ΕΟΔΥ για τη γρίπη: Έκτακτη ανακοίνωση για τα πολλά κρούσματα και την αυξημένη διασπορά

«Αντίστροφη μέτρηση» για νέο voucher 200 ευρώ για ψώνια στο σούπερ μάρκετ: Όλα οσα πρεπει να ξερεις για το επίδομα τροφίμων – Food Pass

Έρχεται δύσκολος χειμώνας και η κυβέρνηση μοιράζει εκατομμύρια, πoιoι θα τα πάρουν: Θα βρέξει χρήμα από 1η Σεπτέμβρη

Ρεσιτάλ νεαρού γυρνώντας από νησί: “Πίναμε σαν σαύρες ιδρωμένοι, ο κόβιντ ήταν το λιγότερο που κολλάγαμε”

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Η 4η δόση βοηθά τους πάντες και δεν κάνει κακό»

Πανδημία: Η τέταρτη δόση του εμβολίου παρέχει έξτρα προστασία στους ηλικιωμένους έναντι της Omicron