Πάνος Βλάχος: Οι ναυτιλιακές σπουδές, η νέα ζωή στην Αμερική, η σύγκριση με τον Τομ Κρουζ και η εξομολόγηση στην Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Πάνος Βλάχος: Άγνωστες πτυχές της ζωής του

Στις 10/03/1985 γεννήθηκε στη Βούλα Αττικής, ο Έλληνας ηθοποιός Πάνος Βλάχος, ο οποίος έχει καταγωγή από την Καλοσκοπή Φωκίδας και έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τις σειρές “Η Ζωή της Άλλης”, “Οι Βασιλιάδες” και “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα”.

Ο Πάνος Βλάχος, σπούδασε στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστήμιο Πειραιώς ενώ εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα σε μία ναυτιλιακή εταιρία στην Βούλα Αττικής. Σε παράλληλο χρόνο ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο και το θέατρο. Αργότερα σπούδασε στο «Νέο ελληνικό θέατρο» του Γιώργου Αρμένη και ξεκίνησε να εργάζεται επαγγελματικά ως ηθοποιός. Παίζει κιθάρα, μπουζούκι, μπαγλαμά, ακορντεόν, κοντραμπάσο και παραδοσιακά κρουστά.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους Δημήτρη Μαυρίκιο, Νίκο Καραθάνο, Λάκη Λαζόπουλο, Πέτρο Φιλλιπίδη, Κώστα Γάκη, Γιάννη Κακλέα και τον Νίκο Καλογερόπουλο με τον οποίον ξεκίνησε την καριέρα του. Το καλοκαίρι του 2014 έπαιξε στην Επίδαυρο τον ρόλο του Ξανθία, στους Βατράχους του Αριστοφάνη.

Την άνοιξη του 2016, ξεκίνησε να δουλεύει ως ηθοποιός στην πρώτη του παράσταση στην Αμερική,το “Mistero Buffo” του Dario Fo. Αρχικά, παίχτηκε στο θέατρο “Balcony” της Νέας Υόρκης και από τα μέσα του 2017, συνεχίζει να παίζεται στο fringe festival του Χόλιγουντ. Επίσης, έδωσε και την πρώτη του συναυλία στην Νέα Υόρκη, μαζί με τους Lauren Wright and Peyton Tucker που έχουν κάνει μαζί ένα σχήμα, στον μουσικό χώρο Silvana Harlem.

Η προσωπική ζωή του Πάνου Βλάχου και η παραμονή στην Αμερική

Από το 2012 έχει σχέση με την ηθοποιό, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου με την οποία αποφάσισε να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη για σπουδές υποκριτικής. Ένα χρόνο αργότερα, εγκαταστάθηκαν στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια προκειμένου να δουλέψουν ως ηθοποιοί. Ο ίδιος έχει πει για την Ιωάννα:Η Ιωάννα είναι εξαιρετικά ταλαντούχα και πιστεύω πολύ σε εκείνη. Και είναι και η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο, τι να κάνουμε τώρα! Οφείλω πολλές πρεμιέρες που ήμουν καλός στην Ιωάννα. Την πρώτη μου πρεμιέρα στην Επίδαυρο την οφείλω στην Ιωάννα. Το ότι ήμουν –αν ήμουν– καλός στους Βάτραχους το οφείλω στην Ιωάννα. Και άλλα πολλά».

Ο Πάνος Βλάχος αποφάσισε να μεταναστεύσει σε μια περίοδο που η καριέρα του στην Ελλάδα πήγαινε από το καλό στο καλύτερο. Γιατί, λοιπόν, έφυγε; «Δεν μπορώ να βάλω μια λεζάντα για την Αμερική”, απάντησε. “Δεν ήρθα εδώ για να το παίξω μάγκας στην Ελλάδα, το οποίο είναι και το πιο εύκολο πράγμα να κάνεις. Το πιο δύσκολο είναι να διατηρήσεις την καλλιτεχνική σου υπόσταση και τη δίψα σου για αυτό που έχεις ήδη πετύχει. Αν δεν το έχεις πετύχει πριν, είναι πιο εύκολα τα πράγματα, αν το έχεις ήδη πετύχει στη χώρα σου, είναι πιο δύσκολο. Ήρθα στην Αμερική για να γίνω καλύτερος σ’ αυτά που κάνω. Για να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Έμεινα γιατί άρχισα να δουλεύω. Είχα την ανάγκη να πάρω ένα διάστημα για να εφοδιαστώ λίγο ή, μάλλον, πολύ παραπάνω. Διάφορες συγκυρίες με έφεραν να βρω ατζέντηδες και μάνατζερ, έκλεισα κάποιες δουλειές και σκέφτηκα ότι ίσως έπρεπε για λίγο καιρό να το τεστάρω”.

Άρχισε να ζει στην Αμερική και να δραστηριοποιείται όπως μπορεί, με αποτέλεσμα να γίνει η περιοδεία της παράστασης “Mistero Buffo” σε πέντε χώρες και η συμμετοχή του σε κάποιες σειρές και τώρα σε μια ταινία. Ό,τι έκανε επαγγελματικά στην Αμερική ξεκίνησε τυχαία. Δεν είχε σκοπό να κάνει καριέρα. Γενικά δεν του αρέσουν οι ταμπέλες και οι βαρύγδουπες εκφράσεις, γι’ αυτό και αποφεύγει να δίνει συνεντεύξεις, γιατί ζει στη δική του παράλληλη πραγματικότητα, την οποία πιστεύει ότι δεν αξίζει τον κόπο να αναλύσει για να γίνει κατανοητός. “Είναι λιγότερο γνωστή η πορεία μου, τι τραγουδάω, τι φτιάχνω, με τι ασχολούμαι, τι κάνω, γιατί το κάνω, τι έκανα στην Ελλάδα, πώς μιλάω, με ποιους συναναστρέφομαι. Υπάρχουν, εγώ τα έχω εκφράσει, αλλά η ταμπέλα που μπαίνει είναι “Λος Αντζελες και η γκόμενά του, η προσωπική του ζωή”. Οπότε από αυτό βγαίνουν τα συμπεράσματα, ενώ έχω εξίσου έντονη κατάθεση πολλών άλλων πραγμάτων. Αυτός είναι ο λόγος που έχω επιλέξει να εκφράζομαι σπάνια δημοσίως», λέει σε συνεντεύξεις του ο Πάνος Βλάχος.

Ο ίδιος λέει ότι δεν πήγε στο Λος Άντζελες για να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του. «Το γεγονός ότι είμαι όπως είμαι, μιλάω όπως μιλάω, ντύνομαι όπως ντύνομαι, γυμνάζομαι και ζω στο Λος Άντζελες δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από αυτό. Δεν σημαίνει ότι είμαι ρηχός, ότι ήρθα εδώ για τη ματαιοδοξία μου, ότι θέλω να γίνω ο Τομ Κρουζ. Δεν συνδέονται όλα μεταξύ τους. Κάθε χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου μπορεί να σε οδηγεί σε κάποια συμπεράσματα. Αλλά μπορεί και να μη σε οδηγεί”.

Ο Πάνος Βλάχος λέει ότι απλώς έχει δίψα για δημιουργία, δίψα να είναι με ανθρώπους που είναι πολύ καλύτεροι από εκείνον και να είναι σε παραγωγές που χρειάζεται να καλύψει τεράστια προσωπική απόσταση για να φτάσει και η απόρριψη που έχει πάρει στην Αμερική δεν συγκρίνεται με την επιβεβαίωση που παίρνει στην Ελλάδα. “Αυτό σε οδηγεί να καταλάβεις το μέγεθος της βιομηχανίας όπου βρίσκεσαι και μέσα από αυτό το μέγεθος που παίρνεις τελικά στον κόσμο. Στην Ελλάδα ήμουν φουλ επιβεβαιωμένος και ένιωθα ότι δεν άξιζα, ότι δεν ήμουν αρκετά καλός. Δεν ένιωθα καλά με τον εαυτό μου γιατί έψαχνα να βρω την ισορροπία μου. Η απόρριψη γενικά στη ζωή μπορεί τελικά να βοηθάει».

Related posts

Αποκάλυψη φωτιά για Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει τελικά η πριγκίπισσα

Τεράστια «Βóμβα» στην Ελληνική Showbiz με τον «Σασμό» – Διάσημοι ηθοποιοί της σειράς ζευγάρι και στη ζωή

Ασταμάτητος ο Παλαιοχριστιανός: Έκανε κίνηση-ματ και ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω-κάτω στην Ελλάδα