Παράδειγμα δύναμης και θάρρους: Η μικρή Ηλιάνα που νίκησε τον καρκίνο και ευχήθηκε να μαγειρέψει στο Μaster Chef

Μικρή Ηλιάνα: Το Make a Wish έκανε το όνειρο της πραγματικότητα

Η ιστορία της μικρής Ηλιάνας και το ταξίδι της μέχρι να νικήσει τον καρκίνο φέρνει συγκίνηση από την δύναμη που έχει αυτό το μικρό παιδί. Πρόκειται για ένα αγγελούδι με τεράστια λαμπερά μάτια που δεν χάνει το χαμόγελο της και που έδωσε σκληρή μάχη για την ζωή της. Ας την γνωρίσουμε καλύτερα.

Η μικρή Ηλιάνα στα 8 της χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με τον παιδικό καρκίνο με τα αποτελέσματα των εξετάσεων να είναι αμείλικτα,  όγκος εγκεφάλου και υδροκεφαλία.

Από την πρώτη στιγμή η μικρούλα έδειξε το σθένος και το θάρρος της καθώς η επιθυμία της για ζωή ήταν το μεγαλύτερο κίνητρό της. Δεν το έβαλε ούτε για μια στιγμή κάτω. Στις ακτινοβολίες, στα χειρουργεία και παντού έδειχνε απίστευτο ψυχικό σθένος.

“Ξεκινήσαμε ακτινοβολία, με την Ηλιάνα να είναι πιο δυνατή από ποτέ και εμείς παίρνουμε δύναμη από την ίδια” αναφέρει χαρακτηριστικά η μαμά της, κυρία Κατερίνα. Από τον Σεπτέμβρη του 2018 μέχρι τον Νοέμβρη του 2020, η μικρή Ηλιάνα έδινε μάχη με τον καρκίνο και τα κατάφερε.

Σημαντικό ρόλο στην καλή ψυχολογία του παιδιού διαδραμάτισε το Make-A-Wish και οι καλές του νεράιδες που άκουσαν την ευχή της και έβαλαν τα δυνατά τους να υλοποιήσουν την επιθυμία της.

ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΟΥΣΕ;

Ήθελε όσο τίποτα να ζήσει την εμπειρία του Master Chef, να νιώσει λίγη από τη μαγεία της κουζίνας, του να είναι σεφ! Το όνειρο της Hλιάνας έγινε πραγματικότητα! Έζησε την εμπειρία του Master Chef, γνώρισε από κοντά τους κριτές, τους μαγείρεψε, την βαθμολόγησαν με το απόλυτο 10αρι και πήρε το βραβείο της. Αλλά το μεγαλύτερο βραβείο απ’ όλα, ήταν η χαρά στο πρόσωπο της! Η πραγματοποίηση της ευχής της έδωσε δύναμη… δύναμη να συνεχίσει… ότι όλα μπορούν να περάσουν και όλα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα! Από τα πιο μικρά μέχρι και τα άπιαστα όνειρα!

Μικρή Ηλιάνα: Η επίσκεψη στο Masterchef

Η 10ΧΡΟΝΗ ΗΤΑΝ Η ΜΥΣΤΙΚΗ GUEST STAR ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

«Η πρώτη μέρα ήταν τέλεια – και η δεύτερη μέρα ήταν τέλεια, ήταν αυτό που ήθελα όλη μου τη ζωή. Μαμά, τελικά ήταν η ευχή της ζωής μου!» με αυτά τα λόγια η 10χρονη περιέγραψε το πόσο πολύ χάρηκε για την ευχή της που πήρε σάρκα και οστά.

Η Ηλιάνα έζησε το διήμερο του γυρίσματος μέσα στο στούντιο, μαζί με τους παίκτες, τους κριτές, το συνεργείο, τους υπεύθυνους παραγωγής και την οικογένειά της. Η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στη σεφ Ηλιάνα. Η κρυφή κουζίνα άνοιξε αποκλειστικά γι αυτή, και ο Νίκος Θωμάς της έδωσε πολύτιμα tips για να φτιάξει το πιάτο που θα σέρβιρε στους κριτές: ένα υπέροχο ριζότο, που της χάρισε όλα τα δεκάρια – και μια ποδιά με το όνομά της!

Χαρούμενη, με ουσιαστική επιβράβευση του ταλέντου και της αγάπης της για τη μαγειρική, η Ηλιάνα γύρισε σπίτι ενθουσιασμένη και πανέτοιμη να μαγειρέψει για όλο τον κόσμο και να προσφέρει τη χαρά της γεύσης σε όλους της τους επισκέπτες.  Όταν δε απέκτησε και τη δεύτερη ποδιά του Masterchef, αυτή τη φορά με τις υπογραφές όλων των κριτών, ο ενθουσιασμός της έφτασε στο αποκορύφωμά του.

Τόσο, που παρόλη την κούραση του περπατήματος σε όλο το στούντιο, την αγωνία για την έκβαση, τις ατέλειωτες φωτογραφίες με όλους και τον ασταμάτητο χορό στο πάρτυ λήξης, δεν ήθελε καθόλου να φύγει και παραπονέθηκε ότι φύγαμε νωρίς! Ο μαγικός κόσμος της τηλεόρασης την αγκάλιασε με απέραντη αγάπη!

Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ ΔΙΝΕΙ “ΦΤΕΡΑ” ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σε σημερινές της δηλώσεις την εκπομπή του ΟPEN “Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον” η μαμά της Ηλιάνας μίλησε για την νικηφόρα μάχη της κόρη της και τη σημασία της υλοποίησης των ευχών των παιδιών μέσω του Make-A-Wish Ελλάδος.

Η μαμά της Ηλιάνας στάθηκε ιδιαιτέρως στην συμβολή της εκπλήρωσης της ευχής στην ψυχολογία των παιδιών. Η εμπειρία της εκπλήρωσης της ευχής ενός παιδιού με σοβαρή ασθένεια είναι αναγκαία για τη βελτίωση της ψυχικής του υγείας, θωρακίζοντας έτσι την προσπάθειά του να γίνει καλά.

Related posts

Αποκάλυψη φωτιά για Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει τελικά η πριγκίπισσα

Τεράστια «Βóμβα» στην Ελληνική Showbiz με τον «Σασμό» – Διάσημοι ηθοποιοί της σειράς ζευγάρι και στη ζωή

Ασταμάτητος ο Παλαιοχριστιανός: Έκανε κίνηση-ματ και ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω-κάτω στην Ελλάδα