Παράτησε την υποκριτική και ο γιος του είναι ηθοποιός: Σήμερα ο διευθυντής από το «Θα βρεις το δάσκαλό σου» είναι αγνώριστος

Θα βρεις τον δάσκαλο σου: Αγνώριστος ο διευθυντής Ξενοφών Ρούσσος

Η σειρά «Θα βρεις το δάσκαλό σου» έχει λατρευτεί από το τηλεοπτικό κοινό και μέχρι και σήμερα παίζει σε επανάληψη. Πέρα από το ειδύλλιο του Θάνου και της Μαρίζας, όλοι θυμόμαστε και τον αυστηρό διευθυντή του σχολείου, Ξενοφών Ρούσσο.

Ο ηθοποιός που τον υποδύθηκε, ο Γιώργος Γεωγλερής, μετά την πρώτη του σειρά το 1974 στην τότε ΕΙΡΤ με το «Λούνα Παρκ», έχει πάντως εξαφανιστεί από την τηλεόραση, αφήνοντας και την υποκριτική, αφού σήμερα βρίσκεται στα 84 χρόνια του, με έναν άλλο ηθοποιό της σειράς να έχει αλλάξει.

Θα βρεις τον δάσκαλο σου: Η προσωπική ζωή και η καριέρα

Ο Γιώργος Γεωγλερής γεννήθηκε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κινηματογράφου – Θεάτρου και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1963, με το έργο Πάπισσα Ιωάννα.

Έκτοτε έχει συνεργαστεί με πάμπολλους θιάσους, θέατρα και σκηνοθέτες, σε έργα τόσο του κλασσικού όσο και του μοντέρνου ρεπερτορίου, όπως Αντιγόνη του Ανούιγ, Έγκλημα και Τιμωρία, Ο Βυσσινόκηπος, Τίμων ο Αθηναίος, Δόνα Ροζίτα, Δεν πληρώνω-Δεν πληρώνω, Ένα έξυπνο κορίτσι, Δεσποινίς Σορολόπ, Λίλιομ, Δόκτωρ Τζέκυλ, Ζητείται τενόρος και άλλα. Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει στο Θέατρο της Δευτέρας αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές.

Εργάστηκε, επίσης, επί σειρά ετών στον τομέα της μεταγλώττισης ταινιών κινουμένων σχεδίων και ξένων τηλεοπτικών σειρών για παιδιά. Ασχολήθηκε ακόμα με το ραδιόφωνο, συμμετέχοντας σε εκπομπές ανάγνωσης λογοτεχνικών έργων και θεάτρου.

Έχει ηχογραφήσει δίσκους με έργα Ελλήνων λογοτεχνών, παραμύθια και παιδικά τραγούδια. Είναι καθηγητής υποκριτικής σε Δραματικές σχολές και αγωγής λόγου σε σχολές δημοσιογραφίας, ενώ διευθύνει το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αργυρούπολης.

Αξίζει, δε, να αναφερθεί πως είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Ματίνα Καρρά και είναι πατέρας του, επίσης ηθοποιού, Σαράντου Γεωγλερή, ο οποίος είχε εμφανιστεί ως αγροτικός γιατρός στο «Καφέ της Χαράς».

Τα χρόνια, φυσικά, έχουν περάσει κι έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους πάνω του. Η οικογένειά του, βέβαια, παραμένει ιδιαίτερα αγαπημένη και αυτό είναι η μεγαλύτερη χαρά στη ζωή του.

Related posts

Δάκρυα και στεναχώρια: Κορόμυλο το δάκρυ για αυτά τα 3 ζώδια που μπορεί να χωρίσουν το 2024

Χαμός σήμερα με Γκλέτσο και Κασσελάκη

«Βóμβα» για τον Δημήτρη Παπανώτα – Τέλος με εντολή Κασσελάκη