«Πάρτε ό,τι θέλετε και θα τα πληρώσω εγώ!» μου είπε η ταμίας όταν χώρισα και ζητιάνευα

Ταμίας: Την έσωσε από τις πιο δύσκολες στιγμές φτώχειας

Ακολουθεί εξομολόγηση από την αναγνώστρια Κατερίνα:

Ήταν Οκτώβρης του 2014. Μόλις είχα χωρίσει και είχα μετακομίσει με την 5ρονη κόρη μου σε ένα υπόγειο. Σα να μην μου έφταναν όλα,με απέλυσαν γιατί ερχόταν ο άντρας μου στη δουλειά μου και έκανε φασαρίες και το αφεντικό μου είπε ότι ήθελε την ησυχία του. Δεν είχε και άδικο. Ετσι βρέθηκα σε απόγνωση.

Το παιδί μου το τάιζα με φαί της εκκλησίας. Πολλές φορές δεν έβγαιναν δύο μερίδες αλλά μία και αυτή την έδινα στο παιδί. Έπλενα σκάλες, αυτοκίνητα, έκανα θελήματα, έκανα ό,τι μπορούσα για να μην πεινάσουμε αλλά δεν έφταναν. Σύντομα μας έκοψαν το ρεύμα, αφησα ένα νοίκι απλήρωτο, δεν υπήρχε κανείς ναμε βοηθήσει. Είχα απογοητευτεί.

Χριστούγεννα πήγα μια μέρα στην εκκλησία δεν είχε ούτε μια μερίδα, είχαν τελειώσει. Το παιδί μου πείναγε, κάτι έπρεπε να κάνω. Τα ντουλάπια και το ψυγείο μας άδεια. Έκατσα έξω από ένα σουπερ μαρκετ. Άπλωσα το χέρι.Ντράπηκα για μένα εκείνη την ώρα, ζητιάνευα και έκλαιγα. Πέρασαν έτσι 4 μέρες, άρχισα να συνηθίζω. Μάζευα κάποια λίγα λεφτά και μετά έμπαινα στο σουπερ μάρκετ και αγόραζα τα βασικά για το παιδί.

Οι δύσκολες στιγμές στην εξομολόγηση της Κατερίνας

Ένα βράδυ που ζητιάνευα, προ-παραμονές Χριστουγέννων έτυχε να έχω μαζέψει μονο 3 ευρώ. Μπαίνω απογοητευμένη στο σούπερ μάρκετ και βλέπω ότι το γάλα που ήθελα να πάρω στη μικρή μαζί με τα δημητριακά έκαναν 3,10 και δεν είχα.

Πάω στο ταμείο μόνο με το γάλα. “Μόνο γάλα σήμερα;” με ρωτάει η ταμίας ένα καλόκαρδο κορίτσι, ένας άγγελος. Ναι της λέω. Βλέπει τα λεφτά, καταλαβαίνει ότι δεν έφταναν και για δημητριακά.

“Πάρτε ό,τι θέλετε και θα τα πληρώσω εγώ!” μου είπε. Το κορίτσι που έπαιρνε το πολύ 500 ευρώ το μήνα, προθυμοποιήθηκε να μου πληρώσει τα ψώνια για να μας βοηθήσει….

Πήρα μόνο τα δημητριακά και έφυγα.

Εξομολόγηση Κατερίνας: “Η ιστορία μου είναι τεράστια και χρειάζομαι μέρες για να σας τη γράψω”

Θα σας πω μόνο ότι σήμερα η ζωή τα εφερε έτσι που είμαι μεγαλοστέλεχος στη συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ και φυσικά, ζήτησα το κορίτσι αυτό να μπει στα γραφεία.

Σήμερα η ταμίας αυτή είναι το δεξί μου χέρι.

Γιατί;

Γιατί είναι πάνω απ’ όλα άνθρωπος. Γιατί εκεί που συγγενείς και πλούσιοι δεν είπαν να πάρουν στο παιδί μου ένα κιλό ψωμί, μια άγνωστη και φτωχή κοπέλα, θέλησε να μας κάνει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Τη λένε Αγγελική. Είναι ο άγγελός μου.

Related posts

Εξομολόγηση μητέρας: «Το μωρό μου πάλευε 4 ολόκληρα χρόνια με το τέρας που λέγεται καρκίνος και το νίκησε»

Εξομολόγηση αναγνώστριας: Βρέθηκα στο δρόμο με το παιδί μου να ζητιανεύω κι έτσι έμαθα να εκτιμώ τη κάθε μέρα και αυτά που έχω σήμερα

Αληθινή εξομολόγηση: «Με λένε Δέσποινα και με μεγαλώνει μόνη της, η γυναίκα του πατέρα μου»

Εξομολόγηση αναγνώστριας: “Ο φίλος μου με απάτησε με την αδερφή μου. Πήγαν να μου εξηγήσουν, αλλά τους έδιωξα. Δεν έχουμε ξαναμιλήσει έκτοτε”

Εξομολόγηση αναγνώστριας: Έχασα την κόρη και τον άντρα μου σε τροχαίο. Είμαι έγκυος σε δίδυμα-αγόρι κορίτσι- και ο πατέρας εξαφανισμένος

«Δεν θα ξανακούσω τη φωνή σου, το γέλιο σου, τη λέξη «μαμά» από τα χείλη σου»: «Λύγισε» το διαδίκτυο η μαμά του 5χρονου Αλέξανδρου

Αληθινή ιστορία: Μετά το σοβαρό τροχαίο ο γιος συνήλθε, δεν γνώριζε ότι ο πατέρας του είχε πεθάνει και η απάντησή του ξαφνιάζει

Ρίγη συγκίνησης και ατελείωτα δάκρυα: «Αχ, ρε μάνα, δεν ξέρω αν με ακούς, θα το ήθελα πολύ όμως»

«Το παιδί του συντρόφου μου έχει αυτισμό και δεν το θέλω στον γάμο μας γιατί θα γίνω ρεζίλι»