Πάσχα στο Άγιο Όρος: Οι διάσημοι Έλληνες που άφησαν για λίγο τα εγκόσμια και οι μαρτυρίες τους για τα θαύματα που έζησαν

Άγιο Όρος: Οι επώνυμοι που εγκατέλειψαν για λίγο τα εγκόσμια

Δεν είναι λίγοι οι επώνυμοι που επισκέφτονται το Άγιος Όρος για να ζήσουν στιγμές κατάνυξης και έρθουν πιο κόντα με τον Θεό.

Κάποιοι από αυτούς, εκτός του ότι έχουν μιλήσει για τη σχέση τους με τη θρησκεία, έχουν αναφερθεί και στα θαύματα που έχουν βιώσει στο παρελθόν και στις εμπειρίες που τους άλλαξαν καταλυτικά τη ζωή.

Η εμπειρία του Στράτου Τζώρτζογλου στο Άγιο Όρος

Ο Στράτος Τζώρτζογλου είναι από εκείνους που κάθε χρόνο πηγαίνει στο Άγιο Όρος. Μάλιστα, ο αγαπημένος ηθοποιός έχει δηλώσει παλιότερα:

«Πηγαίνω συνέχεια στο Άγιο Όρος και είναι λάθος η εικόνα που είχε βγει για εμένα προς τα έξω, ότι δηλαδή ασπάστηκα την Καμπάλα. Η Καμπάλα είναι ένα πνευματικό βιβλίο, την εποχή του Χριστού ήταν οι Καμπαλιστές και ουσιαστικά είναι διατυπωμένα κάποια πράγματα στη σύγχρονη κοινωνία, γι’ αυτό και την διάβασα.

Δεν έφυγα ποτέ από την χριστιανική θρησκεία αλλά και δεν θέλω να ακολουθώ τη μοιρολατρία κάποιων ανθρώπων που τρέχουν στις εικόνες και προσεύχονται ζητώντας πράγματα μίζερα. Τότε όλοι προσπαθούσαν να δείξουν την ηθική πλευρά ενός σταρ που έχει εκφυλιστεί από τα πολλά εξώφυλλα και τις πολλές ερωτικές σχέσεις, οπότε… να και η πνευματική μου πλευρά. Όλα αυτά ήταν μία λάθος εικόνα, λάθος δικό μου. Στο Άγιο Όρος πηγαίνω γιατί βρίσκω ηρεμία και γαλήνη και πολλούς σημαντικούς ανθρώπους που έχουν πραγματικά ξεπεράσει τα σκοτάδια του εαυτού τους, έχουν πολεμήσει τις επιθυμίες τους…».

Το θαύμα που έζησε ο Κουρκούλης

«Ένας φίλος μου που δεν είναι πια στη ζωή με παρακίνησε να πάμε στο Άγιο Όρος. Ήταν Μεγάλη Εβδομάδα το 2002 και μπήκα στο καραβάκι από Ουρανούπολη για Αγία Άννα και βρήκα μόνο μία θέση άδεια. Ο διπλανός μου στη θέση έμελλε να είναι ο γιατρός που θα με χειρουργούσε στην Αμερική. Τη Μεγάλη Παρασκευή με παίρνει ένας Γέροντας μέσα στη Μονή μου έβαλε μία ζώνη που βάζουν στις άτεκνες γυναίκες και μετά από αυτό έγινα καλά. Είναι μία περίπτωση αυτοΐασης», είχε πει σε συνέντευξή του ο Νίκος Κουρκούλης.

Η αλλαγή στην κοσμοθεωρία του Κώστα Αποστολάκη

«Όταν πήγα στο Άγιο Όρος ήμουν άφραγκος, σκεφτόμουν πως θέλω να μου συμβεί κάτι κάλο στη δουλειά μου. Όλοι πηγαίνουν κοντά στον Χριστό όταν έχουν ανάγκη. H αλλαγή στην κοσμοθεωρία μου έγινε γιατί είχε κουραστεί η ψυχή μου και είπα πως αν υπάρχει Θεός ας έρθει. Δεν έχω πει σε κανέναν τι μου συνέβη άλλα ήταν μεταφυσικό, είδα όραμα. Έχουν αλλάξει όλα στη ζωή μου με την στροφή μου στην ορθοδοξία. Ήταν πιο δύσκολη η ζωή μου πριν, που έπινα και ξενυχτούσα. Μέσα από τη νύχτα ήρθα εδώ τώρα, ήμουν και είμαι πολύ άρρωστος ψυχικά. Όλοι μας κοιτάμε πώς θα πλύνουμε το κορμί μας άλλα δε χαλάμε ούτε ένα λεπτό για την ψυχή μας», είχε δηλώσει ο Κώστας Αποστολάκης.

Οι υπόλοιποι επώνυμοι που επισκέφθηκαν το Άγιο Όρος

Νίκος Παπαδάκης: Οι επισκέψεις του στο Άγιο Όρος

«Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ η θρησκεία, η Εκκλησία γενικότερα, τα μοναστήρια. Είναι κάτι το οποίο είναι μέσα στο DNA μου χωρίς όμως να είμαι με παρωπίδες πάνω στην Εκκλησία. Είναι στο Άγιο Όρος. Πηγαίνω πολύ συχνά. Είμαι πάντα της Παναγίας, δεν είναι Δεκαπενταύγουστος εκεί, είναι δεκατρείς μέρες μετά, 28 Αυγούστου είμαι μέσα στο Όρος», είχε πει ο Νίκος Παπαδάκης και είχε συνεχίσει μιλώντας για την πρώτη του επίσκεψη στο Άγιο Όρος:

«Αυτά δεν τα ξεχνάς. Νομίζω πρέπει να ήμουν 23, 24 χρονών. Πήγα με δύο φίλους λαϊκούς τότε, γιατί γίνανε ιερομόναχοι μετά. Κάναμε αγιογραφία, εκεί γνωριστήκαμε στην αγιογραφία, κάναμε παρέα και επειδή ήξεραν πολύ κόσμο – εγώ δεν γνώριζα τότε στο Άγιο Όρος – κανονίσαμε ένα ταξίδι και πήγα με αυτά τα παιδιά. Και άργησα να πάω γιατί εμένα από την πλευρά του πατέρα μου είχαμε ένα θείο μας, ο οποίος ήταν μοναχός στο Άγιο Όρος, είχε το κελί του ο άνθρωπος, ήταν εκεί».

Άλλοι διάσημοι που επιλέγουν να περάσουν το Πάσχα τους στο Άγιο Όρος

Ο νικητής του Survivor 1, Γιώργος Αγγελόπουλος αλλά και ο τραγουδιστής Ηλίας Βρεττός είναι από εκείνους που επίσης έχουν περάσει στιγμές κατάνυξης στο Άγιο Όρος! Επιπλέον, και ο Άρης Σερβετάλης έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές την αγάπη του για τον Θεό!

Ο Γιώργος Θεοφάνους πηγαίνει όποτε του δίνεται η ευκαιρία στο Άγιο Όρος και φιλοξενείται στη Μονή Κουτλουμουσίου.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης έχει γράψει το βιβλίο «Ο αιώνιος δείπνος», που έγινε best seller και σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα κεφάλαια τα έγραψε σε ατμόσφαιρα γαλήνης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο μοναστήρι.

Related posts

Χαλασμός στα ZARA: Κοστίζει μόνο 9,99 ευρώ είναι κομψό και οι γυναίκες κάνουν ουρά να το αποκτήσουν

Τρέξτε να παίξετε Τζόκερ και λαχεία: 3 ζώδια που θα γεμίσουν με χρήμα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου

15.000 Έλληνες δήλωσαν συμμετοχή στο Survivor – Έως 7.000 ευρώ το βδομαδιάτικο που θα κερδίζουν