Παύλος Κοντογιαννίδης: Ο πόντιος της τηλεόρασης, οι δηλώσεις για την ηλικία του και το κόμμα που θα κατέβει στις εθνικές εκλογές

Παύλος Κοντογιαννίδης: Τι δήλωσε ο Παύλος Κοντογιαννίδης

Ο γνωστός ηθοποιός, Παύλος Κοντογιαννίδης, γεννήθηκε στη Βέροια, στις 13 Αυγούστου του 1950. Έχει μεγάλη καριέρα στην τηλεόραση και αξίζει να σημειωθεί πως η καταγωγή του είναι ποντιακή.

Αγαπά τη φύση, έχει ένα υπέροχο κτήμα το οποίο φροντίζει ο ίδιος και είναι ένας άνθρωπος που μιλάει μόνον αν έχει να πει κάτι ενδιαφέρον. Ασχολείται με τα κοινά, δεν μιλά για την οικογένειά του εύκολα και του αρέσει να γειώνεται στη φύση.

Επίσης ήταν βουλευτής, μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Ακόμη, έχει εργασθεί ως παραγωγός ραδιοφώνου στην “ΕΡΑ ΣΠΟΡ” και στον ΑΝΤ-1, ενώ ασχολείται και με το τραγούδι. Ερμήνευσε δεκάδες ρόλους του παγκόσμιου αλλά και του κλασσικού ελληνικού ρεπερτορίου, ενώ ενσάρκωσε ορισμένους χαρακτηριστικούς τύπους σε σίριαλ της T.V. Έχει τιμηθεί με τρία θεατρικά και ένα κινηματογραφικό βραβείο. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Η ηλικία μου δεν με αφορά, τον χρόνο τον εφηύρε ο άνθρωπος για να παιδεύεται

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης είχε εξηγήσει το “θέμα” που έχει με την ηλικία του έχοντας πει το 2016: “Η ηλικία μου δεν με αφορά, τον χρόνο τον εφηύρε ο άνθρωπος για να παιδεύεται. Μια φορά με ρώτησε της μάνας μου ο κουμπάρος, πέντε χρονών ήμουν τότε, πόσο χρονών είμαι. Του είπα 400 κι έμεινε. Τότε άκουγα ότι ο Αβραάμ έζησε 400, ο Ισαάκ 380, τέτοια αίσθηση. Τώρα έχω περάσει τα… 15 και είμαι στα 16, ατακτούλης. Θέλω να φτάσω στα 30 που είναι δημιουργική ηλικία. 30 με 40 εκεί θα αλωνίσω”.

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης θα κατέβει με δικό του κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές

Λέγεται Κίνημα Φτωχών Ελλάδος, με πάρα πολλούς οπαδούς, συμπορευτές, όπου τυχαίνει να είμαι και πρόεδρός του. Στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και όχι μόνο, έχει βαρύνουσα θέση, θα εξελιχθεί, έχει 35 υποψήφιους, ενώ μας έδιναν μια ημέρα πριν από τις εκλογές, σε δημοσκόπηση μεγάλης εταιρείας, ποσοστό 3,7%.Στη Βουλή έχω μπει μόνο για δύο μέρες, νομίζω ότι η Βουλή με επιτάσσει να μπω κι εκεί, αν έρθει, έτσι όπως ήρθε το θέατρο, έτσι μπορεί να έρθει κι αυτό, είχε πει ο Παύλος Κοντογιαννίδης τον Απρίλιο του 2020.

 Μπορώ να κάψω πολλούς πολιτικούς!

Στην πολιτική δεν άντεξα ή μάλλον δεν με άντεξε η πολιτική είχε πει το 2016. “Εγώ μπλέχτηκα ενεργά παρόλα αυτά. Είμαι αναρχοκομμουνιστής αυτόνομος, δεν μπορώ να μπω σε κόμματα. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι ο κόσμος που καταλαβαίνει την αλήθεια δεν έχει τη δύναμη να την κατακτήσει και εδώ τη μεγαλύτερη ζημιά την έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. Παίζονταν πολλά. Σχέδια, υποσχέδια, λεφτά, ρουσφέτια… Εγώ δεν κάνω τέτοια. Μπορώ να κάψω πολλούς! Πολιτικός είναι αυτός που βάζει οράματα, όχι αυτός που βάζει νούμερα. Πρέπει να βγουν όλοι δημόσια στην πλατεία και να φωνάξουν “ντροπή”!”

Η προσωπική ζωή του Παύλου Κοντογιαννίδη

Ο γάμος με τη Σίσσυ Αλατά

Ο αγαπημένος ηθοποιός συνηθίζει να κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική του ζωή και αποφεύγει συνήθως τα κοσμικά events.

Η σύζυγός του,  είναι επίσης ηθοποιός κι έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Χριστίνα η οποία δεν ακολουθεί τα χνάρια των γονέων της.

Ο Βουτσάς ήταν ό,τι πιο χαρούμενο υπάρχει στον πλανήτη

Για τον μεγάλο ηθοποιό του παλιού ελληνικού κινηματογράφου είχε μιλήσει ο Παύλος Κοντογιαννίδης έχοντας πει: «Σεβάστηκε και αγάπησε τη ζωή. Άρα πρέπει να τον σεβαστεί και ο θάνατος. Ο Βουτσάς ήταν ό,τι πιο χαρούμενο υπάρχει στον πλανήτη. Εγώ έκανα τρεις ταινίες μαζί του και έχουμε παίξει τέσσερις φορές στο θέατρο. Ο άνθρωπος αυτός δεν υπήρχε! Ήταν η προσωποποίηση του κεφιού και της ζωής. Ήταν ο πλέον αγαπητός ηθοποιός στον κλάδο. Δεν υπάρχει ούτε ένας να πει κακό λόγο για τον Κώστα Βουτσά», είχε σχολιάσει.

«Ήταν ΑΕΚτζής, αλλά όχι από αυτούς που ξεπερνούσαν τα όρια. Ήταν λογικός ΑΕΚτζής από συνείδηση, επειδή ήταν παιδί προσφύγων».

Η κουμπαριά με την Τζέσυ Παπουτσή

Η Τζεσάρα μας έφερε στα… ίσα μας. Τα λέγαμε κατ’ ιδίαν με την Τζέσυ, σαν να έβγαινε ο λόγος του ενός μέσα από το λόγο και την ψυχή του άλλου. Όλα ψέματα, με το που κλείσεις τα μάτια σου έχει τελειώσει το σύμπαν, ειδικά στο ματαιόδοξο χώρο, τον καλλιτεχνικό. Είναι ένα τίποτα… κυριολεκτικά. Η Τζέσυ ήταν ένα από τα ελάχιστα άτομα που είχα επικοινωνία, ειδικά από το χώρο μας… Έχει ανατρέψει όλες τις ισορροπίες για μένα η απώλεια αυτή. Δεν έχω διάθεση να δουλέψω, να κάνω τίποτα. Η Τζέσυ κανονικά έχει αναστηθεί για μένα, έχει ξεπεράσει το φόβο, τα αναθεώρησα όλα, γι’ αυτό δεν έχω πρόγραμμα. Η Τζέσυ ήταν αδελφή ψυχή. Με πάντρεψε, κάναμε ένα γάμο εντελώς κινηματογραφικό. Φορούσαμε όλοι μαύρα γυαλιά, λες και γυρίζαμε ταινία στο Δημαρχείο Αθηνων, ήμασταν 6 άτομα όλοι κι όλοι. Βάφτισε την κόρη μου, κάτι που θεωρώ σημαντικό, ως πνευματική μητέρα, ήταν μεγάλη ψυχή. Ήταν Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία Σουμελά, και κάναμε κάτι γλέντια… εκεί έγινε η βάπτιση.

Related posts

Έπιασε το στέρνο του και σωριάστηκε μέσα στο γήπεδο πασίγνωστος ποδοσφαιριστής – Σε σοκ ο πλανήτης

Επιτέλους χρήμα: 4 ζώδια γεμίζουν τις τσέπες τους, μέσα στην εβδομάδα και δακρύζουν από χαρά

«Θα φέρουμε την κάθαρση» Μαρία Καρυστιανού και Παύλος Ασλανίδης εξαπέλuσαν σήμερα δήλωση «βóμβα»