Πείτε αντίο στην μούχλα στο μπάνιο: Το ισχυρό σπιτικό καθαριστικό για να την εξαφανίσετε μόνο με 2 υλικά

Πείτε αντίο στην μούχλα στο μπάνιο: Το μείγμα που θα σας λύσει τα χέρια

Είναι αρκετά συνηθισμένο να πιάνει μούχλα το μπάνιο εξαιτίας πολλών παραγόντων. Όμως μ’ ένα ποιοτικό καθάρισμα και με τα κατάλληλα υλικά μπορείτε να την εξαφανίσετε σε χρόνο μηδέν, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε καθαριστικά του εμπορίου που εμπεριέχουν πολλά χημικά.

Πείτε αντίο στην μούχλα στο μπάνιο με αυτό τον τρόπο

Για την αφαίρεση της μούχλας με φυσικό τρόπο και χωρίς χημικά κατάλοιπα τοποθέτησε σε ένα μπουκάλι σπρέι 1/2 φλιτζάνι οξυζενέ, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό

  • Ψέκασε σε όλες τις επιφάνειες ακόμα κ στο πάτωμα του ντους.
  • Άφησε το να δράσει για 1 ώρα και στη συνέχεια τρίψε τις επιφάνειες με μια βούρτσα και ζεστό νερό.
  • Καλύτερα να φτιάχνεις το μείγμα εκείνη τη στιγμή γιατί το οξυζενέ χάνει τη δύναμή του με τη πάροδο του χρόνου.

Μούχλα στο συρτάρι του πλυντηρίου; Έτσι θα την εξαφανίσετε χωρίς κόπο και εντελώς φυσικά

Μια δύσκολη αποστολή που μας έχει απασχολήσει οικογενειακά στο σπίτι. Δυστυχώς όμως η καθαριότητα του συρταριού απορρυπαντικού στο πλυντήριο είναι αρκετά δύσκολη λόγω των μικρών πτυχών που κάνει το συρτάρι, όπου δε φτάνει το ανθρώπινο χέρι.

Πάμε όμως να δούμε τι συμβαίνει πραγματικά:

Γιατί μαζεύονται υπολείμματα απορρυπαντικού στο συρτάρι;

Οι πλύσεις με κρύο νερό ή γενικά πλύση σε χαμηλές θερμοκρασίες είναι η βασική αιτία που συγκεντρώνονται τα υπολείμματα αδιάλυτου απορρυπαντικού.

Γιατί μαζεύεται μούχλα στο συρτάρι του πλυντηρίου;

Το αδιάλυτο απορρυπαντικό κρατάει μέσα του υγρασία. Σε συνδυασμό με το ότι οι περισσότεροι αφήνουμε το συρτάρι κλειστό μετά την πλύση, προκαλεί τη συγκέντρωση μαζικής υγρασίας. Χώρος με υγρασία αποτελεί περιβάλλον ανάπτυξης μυκητών ή αλλιώς μούχλας. Ναι, οι μαύροι λεκέδες είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που αποτελούν τη γνωστή μούχλα. Αυτοί είναι και η αιτία για το ότι μυρίζει άσχημα το πλυντήριο.

Πως καθαρίζουμε το συρτάρι του πλυντηρίου ρούχων;

Το γιατρικό της καθαριότητας του πλυντηρίου είναι το ξύδι όπως έχουμε αναφέρουμε και άλλο άρθρο. Επομένως και εδώ θα καταφύγουμε στη βοήθειά του. Το ξύδι θα απολυμάνει το συρτάρι και τις θήκες του, όπως επίσης λόγω της οξύτητάς του, θα σκοτώσει τους μύκητες, άρα και τη μούχλα.

Related posts

Μαθεύτηκε όλη η αλήθεια πριν λίγο για τον 31χρονο Αγαθάγγελο που έχασε τη ζωή του σήμερα στον Πειραιά από την κατάρρευση κτίριου

«Θα σας μιλήσει ο ίδιος»: Ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα

Χαμός με όσα είπε ο Αντώνης Ρέμος για τους Αλβανούς της Ελλάδας