Πείτε αντίο στην σκουριά: Πώς να την καθαρίσετε από τον νιπτήρα και την μπάνιερα

by Εύα Ζαχαριάδη
Πείτε αντίο στην σκουριά: Πώς να την καθαρίσετε από τον νιπτήρα και την μπάνιερα

Πείτε αντίο στην σκουριά: Οι φυσικοί μέθοδοι με υλικά που έχετε στο σπίτι σας

Σε κανέναν δεν αρέσει το θέαμα της σκουριάς. Είναι λογικό όμως να εμφανίζεται σε διάφορα μέρη στο σπίτι λόγω της υγρασίας. Επειδή τα καθαριστικά στο εμπόριο εμπεριέχουν τοξικά χημικά εμείς σας προτείνουμε μια πιο φυσική και εξίσου δραστική λύση.

Μην αγχώνεστε, καθώς σας έχουμε την απόλυτη λύση για να απαλλαγείτε από τη σκουριά που υπάρχει στη μπανιέρα ή το νιπτήρα σας.

Οι τρόποι για να πείτε αντίο στην σκουριά

Λεμόνι και αλάτι

Χρησιμοποιήστε είτε εμφιαλωμένο είτε φρέσκο ​​χυμό λεμονιού. Προσθέστε αρκετό αλάτι για να σχηματίσετε μια υγρή πάστα και εφαρμόστε την στην σκουριασμένη περιοχή. Ενώ αυτή η λύση είναι ιδανική για επίπεδες επιφάνειες, μπορεί επίσης να είναι επιτυχής στη λεκάνη της τουαλέτας, αν και η εφαρμογή μπορεί να είναι δύσκολη. Μόλις το τοποθετήσετε, αφήστε το μείγμα να καθίσει για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα πριν το τρίψετε με οδοντόβουρτσα ή πανί μικροϊνών και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Μαγειρική σόδα

Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και απλώστε την στην σκουριασμένη περιοχή. Αφήστε το μείγμα να καθίσει όλη τη νύχτα και τρίψτε με οδοντόβουρτσα ή πανί μικροϊνών και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Πατάτα και υγρό πιάτων

Κόψτε μια πατάτα στη μέση και βάλτε την μέσα στο υγρό για τα πιάτα. Εφαρμόστε το μείγμα (πατάτα-υγρό πιάτων) πάνω στη σκουριά μέχρι να φύγει εντελώς.

Προτεινόμενα