Πέμη Ζούμη: Οι αποτυχημένοι γάμοι, ο νέος ρόλος στο mega, η μονάκριβη κόρη της και το σοβαρό πρόβλημα υγείας

by Τόνια Τζαφέρη
Πέμη Ζούμη: Οι αποτυχημένοι γάμοι, ο νέος ρόλος στο mega, η μονάκριβη κόρη της και το σοβαρό πρόβλημα υγείας

Πέμη Ζούμη: Όσα δεν γνωρίζαμε για την γνωστή ηθοποιό

Είναι πολλά τα όσα δεν γνωρίζουμε για μια από τις γνωστότερες ηθοποιούς της γενιάς, η οποία έχει πολλά να μας πει, ειδικά η προσωπική της ζωή.

Η Πέμη Ζούνη είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου αλλά και της τηλεόρασης, ενώ είναι γνωστή και από τις εκφωνήσεις που έχει κάνει σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς (Mega), διαφημίσεις και μεταγλωττίσεις κινηματογραφικών ταινιών.

Επίσης, έχει ασχοληθεί και με τα κοινά από την θέση της δημοτικής συμβούλου στο Δήμο Αθηναίων.

Πέμη Ζούμη: Οι αποτυχημένοι γάμοι, ο νέος ρόλος στο mega, η μονάκριβη κόρη της και το σοβαρό πρόβλημα υγείας

Η ηθοποιός γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1956. Είναι κόρη του κονφερασιέ Λάμπρου Ζούνη. Κατοικούσε αρχικά στο Μεταξουργείο και αργότερα στο Μαρούσι.Το 1979 αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα παρακολούθησε την ύλη του δεύτερου έτους του τμήματος Lettres Modernes στο Πανεπιστήμιο Ναντέρ στο Παρίσι.

Περισσότερα για την Πέμη Ζούμη

Επίσης έκανε και μαθήματα πιάνου, φλογέρας και θεωρίας της μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.Η πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν τη σεζόν 1982-1983 στη σειρά της ΕΡΤ, «Γιάννης και Μαρία», με πρωταγωνιστές στους ομώνυμους ρόλους την ίδια και τον Ηλία Γιαννίτσο.

Το 1985 κέρδισε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία “Μια τόσο μακρινή απουσία”, μαζί με τη Θέμιδα Μπαζάκα για την ερμηνεία της στα “Πέτρινα Χρόνια’’.

Πέμη Ζούμη: Οι αποτυχημένοι γάμοι, ο νέος ρόλος στο mega, η μονάκριβη κόρη της και το σοβαρό πρόβλημα υγείας

Η Πέμη Ζούνη έχει παντρευτεί δύο φορές, ενώ η πιο γνωστή σχέση της ήταν αυτή με τον Στάθη Σκέντζο, με τον οποίο απέκτησε και την κόρη της, Ελεονώρα.

Οι δυο τους υπήρξαν για 24 χρόνια παντρεμένοι και αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους το 2016.

«Επειδή δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου ποτέ, απαντάω τόσο, όσο χρειάζεται. Ναι, χωρίζω. Πάρα πολύ καλά. Ήρεμα. Συνεχίζουμε να έχουμε την Ελεονώρα. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε. Δεν τσακωθήκαμε. Ήταν μια απόφαση κοινή, πολύ ήρεμη, πολύ με αγάπη, πολύ φιλική. Οπότε αυτό δεν πετιέται. Απογοήτευσα λίγο τα media γιατί δεν είχε πολύ σκάνδαλο, γκόμενες, γκόμενους… Ήταν ήσυχο. Επειδή ήμασταν σε πολύ μεγάλη ελευθερία και αλληλοεκτίμηση, αυτό βοήθησε σε μια ομαλή μετάβαση σε αυτή την απόφαση. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε και να βλεπόμαστε, οπότε έτσι δεν νιώθεις και μεγάλη αλλαγή! Είναι ομαλό!», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της, η ηθοποιός.

Πέμη Ζούμη: Οι αποτυχημένοι γάμοι, ο νέος ρόλος στο mega, η μονάκριβη κόρη της και το σοβαρό πρόβλημα υγείας

Ο νέος ρόλος της Πέμη Ζούμη στην τηλεόραση

Ο Έρωτας Και Φυγάς κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 17:45 στο OPEN και θα μας ταξιδέψει στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’50 που ξεπερνά τα σκοτάδια της, προχωρά και εξελίσσεται, μέσα από έναν έρωτα μοιραίο, πλοκή συναρπαστική, σταυροδρόμια ηθικής που συναντάμε ακόμη στο σήμερα, έντονους χαρακτήρες, συναισθήματα, και καταιγιστικές ανατροπές.

Μία ιστορία με πυρήνα έναν έρωτα αγνό, ουσιαστικό. Μία αγάπη βαθιά, που ανάμεσα στη γαλήνη του σωστού και τη θύελλα του καταδικασμένου, φτάνει να παραβιάσει κανόνες που ισοπεδώνουν τις σχέσεις.

Μία αγάπη που παίρνει σάρκα και οστά την περίοδο που οι αυθεντικές αξίες γίνονται πυξίδα και οδηγός για την Ελλάδα, που στα απόνερα του Β’ Παγκοσμίου και του Εμφυλίου πολέμου, διεκδικεί και λαχταρά να αλλάξει, να εξελιχτεί, να προοδεύσει, ενώ παράλληλα κρατιέται σχεδόν πεισματικά από γνώριμες πρακτικές και εικόνες του παρελθόντος, σ’ έναν κόσμο που προχωρά σαρωτικά και χωρίς γυρισμό.

Η Πέμη Ζούνη υποδύεται την μητέρα του Ιάσωνα και η δυναμική γυναίκα που διευθύνει την επιχείρηση με σιδερένια πειθαρχία. Πολύ όμορφη ακόμα, στα νιάτα της ήταν μια καλλονή. Προέρχεται από πλούσιους γαιοκτήμονες και παντρεύτηκε τον έναν από τους αδελφούς Δεμερτζή. Είναι αποφασιστική και θα κάνει τα πάντα για να μείνει η οικογένειά της απόλυτοι άρχοντες της γης που κατέχουν. Σχεδιάζει με μυστικότητα τα πάντα γύρω από την οικογένεια και την περιουσία της και αν χρειαστεί χρησιμοποιεί ανθρώπους που είναι γύρω της. Είναι χειριστικός άνθρωπος. Είναι δυναμική και λίγο απόμακρη, τους κρατάει όλους σε μια απόσταση για να μπορεί να φτάσει τα πράγματα εκεί που θέλει.