Πέντε διάσημες Ελληνίδες μανούλες που απέκτησαν τα παιδιά τους με εξωσωματική γονιμοποίηση

by Αντώνης Βαλμάς

Διάσημες με εξωσωματική: Δυσκολεύτηκαν αλλά στο τέλος τα κατάφεραν

Διάσημες με εξωσωματική: Εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο εκτός του σώματος της γυναίκας,  στο εργαστήριο. Μετά τη γονιμοποίηση και τα πρώτα στάδια ανάπτυξης του εμβρύου, γίνεται η μεταφορά του εμβρύου ή των εμβρύων στη μήτρα της μητέρας.

Η φυσιολογική γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο γίνεται στη σάλπιγγα της γυναίκας. Όταν δεν είναι δυνατόν να γίνει φυσιολογικά η γονιμοποίηση μέσα στο σώμα της γυναίκας, με την εξωσωματική γονιμοποίηση αυτή η οδός παρακάμπτεται και η γονιμοποίηση γίνεται στο εργαστήριο.

Η λίστα των διάσημων γυναικών που απέκτησαν τα παιδιά τους με εξωσωματική

Βικτώρια Χαλκίτη

«Είχαμε πάει όπου έμαθα ότι είχα πρόβλημα και προσπαθούσαμε 8 χρόνια να κάνουμε παιδί». Φέτος, είπαμε πως θα ήταν η τελευταία μας προσπάθεια». Η Βικτώρια Χαλκίτη και ο σύζυγός της Γιώργος Σταμπόλης είναι πλέον οι χαρούμενοι γονείς ενός αγοριού 12 μηνών.

Πέντε διάσημες Ελληνίδες μανούλες που απέκτησαν τα παιδιά τους με εξωσωματική γονιμοποίηση

Καίτη Γαρμπή

Ο Διονύσης Σχοινάς μίλησε για τον αγώνα που έκαναν με την Καίτη Γαρμπή για να αποκτήσουν τον γιο τους.«Ευτυχώς δεν κάναμε πολλές προσπάθειες. Στη δεύτερη προσπάθεια άδειασε το κεφάλι της Καίτης, γιατί είναι περισσότερο ψυχολογικό το θέμα για μία γυναίκα, και έγινε αυτό που έγινε». Πλέον είναι γονείς του 17χρονου Δημήτρη.

Διάσημες με εξωσωματική: 5 γυναίκες που απέκτησαν έτσι τα παιδιά τους

Αλίκη Κατσαβού

Ο 84χρονος Κώστας Βουτσάς και η 36χρονη σύντροφός του Αλίκη Κατσαβού απόκτησαν πρόσφατα ένα αγοράκι. «Έκανα πολλές. Ίσως κάποιες γυναίκες τρομάξουν αν πω το νούμερο. Έχω να πω σε όλες τις γυναίκες που προσπαθούν να εμπιστευτούν το γιατρό τους και να έχουν υπομονή. Απογοητεύτηκα, έκλαψα, αλλά έσφιξα τα δόντια γιατί το ήθελα πολύ. Ήθελα να εξαντλήσω όλες τις πιθανότητες που μου έδινε η επιστήμη, γιατί με τα προβλήματα που είχα μόνο η επιστήμη μπορούσε να βοηθήσει. Μόλις έμαθα πως περιμένω ένα υγιές μωρό, ήμουν τρομερά χαρούμενη».

Διάσημες με εξωσωματική: 5 γυναίκες που απέκτησαν έτσι τα παιδιά τους

Ελένη Πετρουλάκη

«Έκανα 8 εξωσωματικές. Πολλοί γιατροί το κάνουν καθαρά για οικονομικούς λόγους. Την πρώτη εξωσωματική την έκανα 26 χρονών. Για 7-8 χρόνια προσπαθούσαμε (να κάνουμε παιδί). Αγχώνεσαι μετά. Σε αγχώνει και το περιβάλλον. Το πρόβλημά μου ήταν καθαρά ψυχολογικό».

Διάσημες με εξωσωματική: 5 γυναίκες που απέκτησαν έτσι τα παιδιά τους

Ζήνα Κουτσελίνη

«Ξεκίνησα να κάνω την πρώτη μου εξωσωματική σε ηλικία 33 ετών, ώσπου προς το τέλος που είδα να περνάνε τα χρόνια και να βγαίνω από το δυναμικό κοινό, φούλαρα τις μηχανές και είπα τώρα τα δίνεις όλα! Και εκεί έκανα απανωτές. Έφτασα αισίως τις 9!»

Διάσημες με εξωσωματική: 5 γυναίκες που απέκτησαν έτσι τα παιδιά τους

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα