Περικλής Χριστοφορίδης: Ο εξαιρετικός κωμικός και δραματικός ηθοποιός που γύρισε 200 ταινίες και ο ξαφνικός θάνατος

Περικλής Χριστοφορίδης: Όλα όσα δεν γνωρίζατε

Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός, Περικλής Χριστοφορίδης, δούλεψε ασταμάτητα για 5 περίπου δεκαετίες, έχοντας συμμετοχή σε περισσότερα από 200 φιλμ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Ο παππούς και ο πατέρας του υπήρξαν επίσης ηθοποιοί όπως και η αδερφή του Στέλλα, που ήταν από τις πρώτες που έκανε κινηματογράφο με την ταινία Απάχηδες των Αθηνών (1950). Σε αρκετές ταινίες του έπαιξε και ο ξάδελφός του, Τάκης Χριστοφορίδης.

Η φυσιογνωμία του ήταν γνωστή και αγαπητή στο ευρύ κοινό. Ο Περικλής Χριστοφορίδης ήταν αναγνωρίσιμος στο ευρύ κοινό. Ένας απαραίτητος ηθοποιός για κάθε σκηνοθέτη. Από τους μελετητές του ελληνικού κινηματογράφου, αποτελεί έναν από τους ρέκορντμαν ταινιών.

Περικλής Χριστοφορίδης: Ο εξαιρετικός κωμικός και δραματικός ηθοποιός που γύρισε 200 ταινίες και ο ξαφνικός θάνατος

Οι ταινίες του Περικλή Χριστοφορίδη

– Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο
– Η κυρά μας η μαμή
– Μανταλένα
– Ο Κατήφορος
– Κάτι να καίει
– Δεσποινίς Διευθυντής
– Γαμπρός απ’ το Λονδίνο
– Η χαρτοπαίχτρα
– Ένας απένταρος λεφτάς
– Σήκω χόρεψε συρτάκι
– Φως, νερό, τηλέφωνο, οικόπεδα με δόσεις
– Οι κληρονόμοι
– Ζητείται ψεύτης
– Η κοροϊδάρα
– Μια ζωή την έχουμε

Ο Περικλής Χριστοφορίδης αποτελούσε ένα σεμνό και διακριτικό άνθρωπο, ο οποίος υπηρέτησε με αγάπη και σεβασμό την υποκριτική. Υπήρξε για 50 χρόνια ένας εξαιρετικός κωμικός, αλλά και δραματικός ηθοποιός.

Ο θάνατος του Περικλή Χριστοφορίδη συγκλόνισε γνωστούς, φίλους, συναδέλφους και κοινό. Αυτό, διότι ο ηθοποιός που μεγάλωσε τόσες γενιές, άφησε την τελευταία του πνοή, έπειτα από τη συνταξιοδότησή του. Ο θάνατός του σημειώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1983. Τα αίτια του θανάτου του προήλθαν από εγκεφαλικό επεισόδιο. Η σορός του μεταφέρθηκε αρχικά στην Αθήνα. Έπειτα, για υπήρξε ενημέρωση για την κηδεία του και τελικά ενταφιάστηκε στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν