Πιέσεις στον Γιώργο Παπανδρέου να κατέβει για αρχηγός του ΚΙΝΑΛ

by Τόνια Τζαφέρη

Οι αναταράξεις στο κόμμα μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, η οποία εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» το βράδυ της Δευτέρας με συμπτώματα ατελούς ειλεού, είναι πιθανό να πάρει εξιτήριο μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η Φώφη Γεννηματά δεν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υγείας της με θεραπευτική αγωγή στο σπίτι της.

Πιέσεις στον Γιώργο Παπανδρέου να κατέβει για αρχηγός του ΚΙΝΑΛ

Παρακολουθώντας πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της, οι θεράποντες γιατροί θα αποφασίσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα.

Στο Κίνημα Αλλαγής η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να αποσυρθεί από την προεδρία αλλάζει τα δεδομένα και δημιουργεί αναταράξεις.

Πιο αναλυτικά ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου δέχεται ισχυρές πιέσεις από στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να θέσει υποψηφιότητα, ωστόσο ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, οι συνεργάτες του ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται να μπει σε αυτή τη διαδικασία με τόσες υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος.

Πιέσεις στον Γιώργο Παπανδρέου να κατέβει για αρχηγός του ΚΙΝΑΛ

Ενώ η υποψηφιότητα του Παύλου Χρηστίδη φαίνεται πως δεν βρίσκει σύμφωνη την Φώφη Γεννηματά.

Ποιοι άλλοι διεκδικούν την Προεδρία του κόμματος ΚΙΝΑΛ

Στην κούρσα της διαδοχής το παρών δίνει και ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο νυν δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, έστειλε επιστολή στον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, με την οποία ζητάει να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας για να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές.

Όπως νωρίτερα ζήτησε και άλλος ένας υποψήφιος ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ 5.200 υπογραφές κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Πάνω από 20.000 υπογραφές στήριξης είχε συγκεντρώσει η Φώφη Γεννηματά για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Παράταση προθεσμίας συλλογής των υπογραφών  μέχρι τις 21 Οκτωβρίου

Στο μεταξύ, την παράταση της προθεσμίας συλλογής των υπογραφών για τους υποψήφιους επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου αποφάσισε τελικά η ΕΔΕΚΑΠ, μετά από μια συνεδρίαση που διεκόπη για αρκετή ώρα λόγω αναταράξεων.

Κατά τη διάρκεια της πεντάωρης συνεδρίασης κύριο θέμα διαφωνίας ήταν αν θα πρέπει να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής για να λάβει την απόφαση καθώς είχε πάρει και την ισχύουσα απόφαση.

Σχετικό αίτημα είχε διατυπώσει ο Βασίλης Κεγκέρογλου προς τον γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Η Επιτροπή κατέληξε εν τέλει στο να ενημερωθεί η Κεντρική Επιτροπή για την παράταση, πιθανόν με σχετική επιστολή στον γραμματέα του κόμματος.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν