Πιο κοντά στον Θεό και στη φύση: Το υπέροχο μήνυμα του Θανάση Ευθυμιάδη για τις διακοπές και για όσους δεν θα καταφέρουν να πάνε

Θανάσης Ευθυμιάδης: Ένα κείμενο που αξίζει να το διαβάσουν όλοι

Ο αγαπημένος ηθοποιός έχει αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από τα φώτα της δημοσιότητας και ο ίδιος ζει μια πιο ήρεμη ζωή. Έχει επιλέξει να είναι κοντά στη φύση και να κάνει μόνο θετικές σκέψεις.

Αυτή τη φορά θέλησε να επικοινωνήσει με τους διαδικτυακούς τους φίλους και να στείλει ένα μήνυμα σε εκείνους που φέτος δεν θα καταφέρουν να πάνε διακοπές.

Ο ηθοποιός όμως έχει και μια συμβουλή και για εκείνους τους τυχερούς που θα πάνε λέγοντάς τους να κάνουν μόνο θετικές σκέψεις και να μην μιλάνε συνεχώς για τα χειρότερα που έρχονται.

Θανάσης Ευθυμιάδης: Το υπέροχο μήνυμα που στέλνει για τις διακοπές

Διαβάστε όλα όσα έγραψε στο μακροσκελές κείμενό του ο Θανάσης Ευθυμιάδης για την ανεκτίμητη αξία των διακοπών:

«Ειδικά τα τρία τελευταία καλοκαίρια αλλά γενικότερα τα τελευταία 12 χρόνια (από την οικονομική κρίση του 2010 και μετά), αποκτήσαμε μία καινούργια κακιά συνήθεια: να δηλητηριάζουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές (είτε πρόκειται για μία αυθημερόν βουτιά σε κοντινή παραλία είτε για πολυήμερες διακοπές), όλοι μας είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε μία συζήτηση, με κάποιον γνωστό ή άγνωστο, που το θέμα της είναι: “και ακόμα δεν είδαμε τίποτα, από το χειμώνα έρχονται τα χειρότερα”. Το κάνουμε τόσο απλά και φυσικά ενώ ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι απολαμβάνουμε τις διακοπές μας.
Μα ακριβώς για αυτό λέγονται “διακοπές”, διακόπτω τον τρόπο ζωής που κάνω όλον τον υπόλοιπο χρόνο και για λίγες ώρες ή για λίγες μέρες, ζω αλλιώς.
Οι διακοπές είναι ένα δώρο που κάνω στον εαυτό μου επειδή κατάφερε να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες της χρονιάς.
Έρχομαι σε επαφή με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης: Γη Νερό Αέρας Φωτιά – Ήλιος και δέχομαι τη βοήθειά τους, την θεραπεία τους.
Για μένα οι διακοπές είναι κάτι ιερό.
Αντί λοιπόν να συζητάμε σε μία παρέα για τα χειρότερα που έρχονται, ας προτείνουμε να μιλήσει ο καθένας για κάτι που τον κάνει να νιώθει ευγνώμων.
Καταρχήν όσοι έχουμε την τύχη να μπορούμε να κάνουμε διακοπές έστω και για λίγες μέρες, έστω και για ένα κυριακάτικο μπάνιο, ας πούμε ένα Ευχαριστώ, στον Θεό – στο σύμπαν – στην τύχη – ή όπου πιστεύει ο καθένας.
Έχουμε την υγεία μας και την οικονομική δυνατότητα να μπορούμε να το κάνουμε.
Αυτό δεν είναι αυτονόητο και δεδομένο για όλους.
Αν τα παίρνουμε όλα σαν δεδομένα και αυτονόητα δεν θα είμαστε χαρούμενοι με τίποτα.

Με όσους δεν θα μπορέσουν να κάνουν διακοπές, μοιράζομαι αυτό που σκεφτόμουν εγώ, όταν για λόγους εργασίας ή ασθένειας ή συμπαράστασης σε άτομο που είχε ανάγκη, δεν κατάφερνα να κάνω διακοπές:
Η Ανώτερη Δύναμη που φροντίζει την ισορροπία του σύμπαντος, βλέπει ότι δεν κάνω διακοπές και θα μου χαρίσει με κάποιο άλλο τρόπο, Χαρά».

Related posts

«Εγώ τα χρήματά μου τα έφαγα στο καζίνο»: Σήμερα ο Μανώλης Δεστούνης στα 85 του μιλάει για όλους και για όλα

Τον ξέρουμε όλοι ως Θανάση Βέγγο: Αυτό είναι το πραγματικό επίθετο του αείμνηστου ηθοποιού

Τρισευτυχισμένος ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Η οικογενειακή ευτυχία σε μια ανάρτηση με τα παιδιά και τη σύζυγό του

Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας: Αγνώριστος σήμερα ο μεγάλος ζεν πρεμιέ Γιώργος Νινιός

Η Καίτη Φίνου αποκαλύπτει: «Μου το έχουν πει ότι είμαι χοντρή – Έτσι όπως έγινες τι να σε κάνω»

Άφησε την τηλεόραση αλλά όχι το θέατρο: Η Εκάβη Ντούμα είναι αγνώριστη σήμερα

Επική συνάντηση από τα “Εγκλήματα”: Κώστας Κόκλας και Χρήστος Χατζηπαναγιώτης ξανά μαζί 24 χρόνια μετά το τέλος της σειράς

“Φίλησες την ανάπηρη;”: Αγνώριστη είναι σήμερα το κοριτσάκι που μισούσε η Σοράγια

Παγιδευμένοι: Αυτός είναι ο πρωταγωνιστής της σειράς που “έκλεψε” την καρδιά της Χριστίνας Βραχάλη