«Πήραμε κλαδιά και βαρούσαμε τις φλόγες»: Συγκλονίζει ο Τάσος Ξιάρχο που πήγε εθελοντής να σβήσει τις φλόγες

by Τόνια Τζαφέρη

Τάσος Ξιαρχό: Πήγε εθελοντής να σβήσει τις φλόγες

Τάσος Ξιαρχό: Είναι απίστευτη η κινητοποίηση πολιτών τις τελευταίες ημέρες, οι οποίοι με κάθε τρόπο και μέσο προσπαθούν να συνδράμουν στον δύσκολο αγώνα της πυροσβεστικής. Και να κατασβήσουν όσες περισσότερες εστίες μπορούν, ή να βοηθήσουν την κατάσταση με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Το απόγευμα της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο Ποικίλο Όρος η οποία είχε κατεύθυνση προς την Πετρούπολη. Ο Τάσος Ξιαρχό πήγε ως εθελοντής μαζί με μερικά άτομα προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο γνωστός χορογράφος δημοσίευσε μια φωτογραφία από τον καμένο λόφο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και έστειλε το δικό του μήνυμα.

«Σήμερα βίωσα την λαίλαπα. Βρέθηκα σε μια θέα που η φωτιά κάλπαζε τη φύση και την ισοπέδωνε. Αποφασίσαμε με μερικά άτομα να κατέβουμε στο σημείο. Η πυροσβεστική μας φώναζε πίσω. Πήραμε κλαδιά και όχι περισσότερα από 5 άτομα βαρούσαμε τις φλόγες. Κοίταξα ψηλά, από το λόφο μας κοιτούσαν δεκάδες. Τους φώναξα με πολύ άσχημο τρόπο να κατέβουν και ότι αν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να τη σβήσουμε.

Δεν ήταν κάτι τόσο τρομερό σε σχέση με το τι έχω δει στην τηλεόραση από αλλά σημεία, όμως το ρίγος που ένιωσα όταν όλοι μαζί σβήσαμε τη φωτιά, όταν όλοι κάναμε μια αλυσίδα ώστε ένα μεταφέρουμε τη Μανίκα, με συγκίνησε και με έκανε να φορέσω το μαντίλι και το καπέλο καλά, ώστε ν μην δουν τα δάκρυα μου. Μπορώ να πω όμως με λύπη πως, «πολλα μπράτσα» απλά κοιτούσαν και τρέμανε στη ιδέα.

Ο ανδρισμός μπορεί να κρύβεται και σε μια γυναίκα. Όχι αναγκαία σε ανδρικό σώμα. Η @isabellepat στην άλλη πλευρά εντόπισε ένα άλογο. Το οποίο για ώρες προσπαθούσε να γαλήνευσει. Η επιλογή είναι δίκη μας. Και σήμερα επιλέξαμε να σώσουμε εκείνο το λόφο και τα καταφέραμε», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τάσος Ξιαρχό.

Αναλυτικά η δημοσίευση του Τάσου Ξιαρχό

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν