Πήρε τον νόμο στα χέρια του: Πατέρας χτύπησε μέχρι θανάτου τον βιαστή της κόρης του και αθωώθηκε

by Εύα Ζαχαριάδη
Πήρε τον νόμο στα χέρια του: Πατέρας χτύπησε μέχρι θανάτου τον βιαστή της κόρης του και αθωώθηκε

Πήρε τον νόμο στα χέρια του: Ο πατέρας που εκδικήθηκε για τον βιασμό της κόρης του

Μια υπόθεση αληθινής δικαιοσύνης είδε το φως της δημοσιότητας το 2012 στο Τέξας. Ένας πατέρας σκότωσε τον βιαστή της κόρης του και αθωώθηκε από το δικαστήριο.

Τον Ιούνιο του 2012, ένας πατέρας από το Τέξας ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον βιαστή της κόρης του. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε αυτή η υπόθεση δικαιολογημένης ανθρωποκτονίας είναι χαρακτηριστικό του νόμου Lonestar.

Στις 9 Ιουνίου 2012, σε ένα ράντσο στα περίχωρα του Shiner του Τέξας, ένα κοριτσάκι και ο αδερφός της πήγαν να ταΐσουν τα κοτόπουλα. Ο 47χρονος Jesus Mora Flores άρπαξε το πεντάχρονο κορίτσι και το μετέφερε σε μια απομονωμένη καλύβα. Ο αδερφός του κοριτσιού έτρεξε να το πει στον πατέρα τους. Ο πατέρας, ένας 23χρονος άνδρας που δεν κατονομάστηκε από τις αρχές, όρμησε προς τις κραυγές της κόρης του. Όταν ο πατέρας εισέβαλε στην παράγκα, είδε κάτι φρικτό – την κόρη του με κατεβασμένα τα εσώρουχα και από πάνω της τον Flores. Ο πατέρας τράβηξε τον Flores με τυφλή οργή και άρχισε να χτυπά τον παιδόφιλο με τις γροθιές του. Έφερε χτυπήματα στο κεφάλι και το λαιμό του παιδόφιλου και τον χτύπησε, με γυμνά χέρια, μέχρι θανάτου.

Πήρε τον νόμο στα χέρια του: Πατέρας χτύπησε μέχρι θανάτου τον βιαστή της κόρης του και αθωώθηκε

Ο πατέρας που περιγράφεται από τους ντόπιους ως ένας φιλήσυχος άνθρωπος, μάλιστα κάλεσε ασθενοφόρο για τον Flores. Αφού κάλεσε το 9-1-1, ο πατέρας είπε στον αποστολέα ότι είχε ξυλοκοπήσει τον άνδρα που ανακάλυψε να βίαζε την κόρη του.

Η αστυνομία και τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης προσπάθησαν να εντοπίσουν το απομονωμένο ράντσο, με αποτέλεσμα ο πατέρας να πει στον αποστολέα: «Έλα! Αυτός ο τύπος θα πεθάνει! Δεν ξέρω τι να κάνω!”

Πήρε τον νόμο στα χέρια του: Η απόφαση του δικαστηρίου

Όταν έφτασαν οι πρώτες βοήθειες, βρήκαν τον Flores νεκρό με το παντελόνι και τα εσώρουχά του γύρω από τους αστραγάλους του. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Οι αρχές αναφέρουν ότι ιατροδικαστικά στοιχεία και μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων επιβεβαιώνουν την ιστορία του πατέρα.

Ο Flores, σύμφωνα με διάφορες αναφορές, ήταν αγρότης που «ήρθε στο ράντσο με έναν οικογενειακό φίλο» ή «προσελήφθη για να βοηθήσει να φροντίσει κάποια από τα άλογα της οικογένειας». Ο Flores ζούσε στο Gonzales του Τέξας και είχε πράσινη κάρτα. Οι ερευνητές συνεργάστηκαν με το προξενείο του Μεξικού σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν την οικογένειά του.

Ο σερίφης Micah Harmon δεν απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του πατέρα και ανέβαλε το περιστατικό σε ένα μεγάλο δικαστήριο. «Έχεις δικαίωμα να υπερασπιστείς την κόρη σου», είπε ο σερίφης.

Το μεγάλο δικαστήριο της κομητείας Lavaca αργότερα το χαρακτήρισε δικαιολογημένη ανθρωποκτονία και δεν απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του πατέρα. Σύμφωνα με το νόμο στην Πολιτεία του Τέξας, η θανατηφόρα βία δικαιολογείται για να σταματήσει μια σeξουαλική επίθεση. Πολλοί κάτοικοι της κομητείας Lavaca εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον πατέρα, λέγοντας ότι ο Flores άξιζε τον φονικό ξυλοδαρμό. Το όνομα του πατέρα δεν έχει γίνει γνωστό για την προστασία της ταυτότητάς του.

Πηγή: E-daily.gr

Προτεινόμενα