Πλάκα στα δόντια: Τα καλύτερα κόλπα με φυσικό τρόπο για να απαλλαγείτε σε χρόνο μηδέν

Πλάκα στα δόντια: Πως να απαλλαγείτε γρήγορα και με φυσικούς τρόπους

Είναι γεγονός πως η στοματική υγιεινή μπορεί να επηρεάσει συνολικά όλη την υγεία ενός ανθρώπου. Σύμφωνα με έρευνες η σωστή στοματική υγιεινή βοηθάει τον οργανισμό στο να καταπολεμήσει βακτήρια στο σώμα.

Η πλάκα χτίζεται στα δόντια από τα υπολείμματα των τροφών και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το καθάρισμά τους. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο για τερηδόνα και μολύνσεις. Οι γιατροί συνιστούν καθαρισμό κάθε 6 μήνες, αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να μειώσετε αυτό τον κίνδυνο φυσικά.

Χρησιμοποιήστε ξύδι από μήλο

Βάλτε την οδοντόβουρτσά σας σε ξύδι από μήλο να μουλιάσει και μετά πλύντε κανονικά τα δόντια σας. Ξεπλύνετε το στόμα σας καλά. Επαναλάβετε το πολύ 1-2 φορές τη βδομάδα, αφού το ξύδι αυτό μπορεί να κάνει ζημιά στα δόντια σας εάν το χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

Μαγειρική σόδα και φρούτα για να καταπολεμήσετε τη πλάκα στα δόντια

Πλύνετε με μαγειρική σόδα

Αντί για οδοντόκρεμα χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα και λίγο αλάτι για να αφαιρέσετε την πλάκα από τα δόντια σας. Μπορεί τε επίσης να φτιάξετε ένα διάλυμα από μισή κούπα σόδα, 1 κούπα νερό, 10 σταγόνες από έλαιο λεμονιού, 4 κ.γ γλυκερίνης και 1 κ.σ από τζελ Αλόης Βέρα. Ανακατέψτε και χρησιμοποιήστε δύο φορές τη μέρα.

Φάτε μερικά φρούτα

Πάρτε μερικά από τα αγαπημένα σας κόκκινα φρούτα (φράουλες, τομάτες) και τρίψτε τα στα ούλα και τα δόντια σας. Αφήστε να περάσουν 5 λεπτά και ξεπλύνετε το στόμα σας με μαγειρική σόδα και ζεστό νερό για πιο λευκό χαμόγελο.

Related posts

Mandisa: Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια – Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Βαρύ πένθος για την Ελένη Βιτάλη: Έφυγε από τη ζωή ο αδερφός της – Τα σπαρακτικά λόγια της

Χωρισμός “βομβα” μετά από 14 χρόνια γάμου στην οικογένεια Γλύξμπουργκ