«Πλέον μπορώ να κυκλοφορήσω έξω με τη μάσκα γιατί ο κόσμος θα με πλησιάσει με αγάπη, με θαυμασμό», Ιωάννα Παλιοσπύρου

by Τόνια Τζαφέρη

“Ο φόβος έχει μετριαστεί, δεν έχει φύγει. Υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες”

Για την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στην ζωή της μίλησε η ηρωίδα Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία φαίνεται πως προσπαθεί με πολύ κόπο να αφήσει πίσω της όσο γίνεται το τραγικό περιστατικό που της συνέβη και να πολεμήσει προκειμένου να χτίσει και πάλι την ζωή της:

«Ήταν μια σημαντική ημέρα, γιατί έκλεισε ένας σημαντικός κύκλος. Μου αποδεσμεύει το μυαλό μου, για να μπορέσω να επικεντρωθώ στους στόχους μου και στα όνειρά μου», τόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Πλέον μπορώ να κυκλοφορήσω έξω με τη μάσκα γιατί ο κόσμος θα με πλησιάσει με αγάπη, με θαυμασμό», Ιωάννα Παλιοσπύρου

Και συνέχισε: «Ο φόβος έχει μετριαστεί, δεν έχει φύγει. Υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες σχετικά με τους συνεργούς και νομίζω θα γίνει περαιτέρω έρευνα. Και βέβαια ο φόβος για το αύριο υπάρχει ακόμα στο μυαλό, όμως το αντιμετωπίζω με τους δικούς μου ανθρώπους».

Ωστόσο διευκρίνισε ότι οι αναφορές σε συνεργούς «δεν είναι το πιστεύω το δικό μου, είναι πράγματα που μου έχουν πει από την Αστυνομία και από τα στοιχεία της δικογραφίας».

«Όποτε προκύπτει κάποιο νέο στοιχείο, εγώ έχω την ίδια έκπληξη εδώ και ένα χρόνο, όποτε μου λένε ένα νέο στοιχείο από τις έρευνες», ανέφερε η Ιωάννα, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι πιθανόν να είναι δύο οι συνεργοί της καταδικασμένης 37χρονης.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου για την 37χρονη που της κατέστρεψε την ζωή

«Σίγουρα δεν μπορεί ποτέ κανείς να προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο. Όσο και να το είχα συζητήσει με τους δικούς μου και τον ψυχίατρό μου. Δεν είχα ιδέα και γω πως θα αντιδράσω, σίγουρα σε οδηγεί το ένστικτό σου. Ειδικά η πρώτη μέρα ήταν δύσκολη, ήταν αρκετά τα λεπτά της ταχυκαρδίας και της έντασης» ανέφερε για την πρώτη φορά που αντίκρυσε την 37χρονη στο δικαστήριο.

«Ως χαρακτήρας και ως άνθρωπος μπορώ να επικεντρώνομαι στα σημαντικά, και το σημαντικό εκείνη τη στιγμή ήταν ο λόγος που βρισκόμουν εκεί», πρόσθεσε.

Για τα μελλοντικά σχέδιά της, υπογράμμισε πως τα στάδια αποκατάστασης είναι πολλά και σε βάθος ετών. «Έχω αποφασίσει ότι δεν μπορώ να πατήσω pause στη ζωή μου, μέχρι να τελειώσει η αποκατάστασή μου. Οπότε μέχρι τότε θα πρέπει να συνεχίσω να κάνω πράγματα στη ζωή μου, πράγματα της καθημερινότητας», σημείωσε.

«Πλέον μπορώ να κυκλοφορήσω έξω με τη μάσκα γιατί ο κόσμος θα με πλησιάσει με αγάπη, με θαυμασμό», Ιωάννα Παλιοσπύρου

Και πρόσθεσε: «Απλά θα πρέπει να βρω καινούριους τρόπους να κάνω κάποια πράγματα μετά την επίθεση. Νομίζω ότι οι άνθρωποι προσαρμοζόμαστε και βρίσκουμε τους τρόπους, τους βρίσκει η ζωή για εμάς».

Αναφορικά με τις σκέψεις για να κάνει δική της οικογένεια, είπε: «Θέλω να κάνω πράγματα που θα με κάνουν ευτυχισμένη και θα κάνουν και τους γύρω μου ευτυχισμένους. Και κάποια πράγματα που για μένα και πολλούς ήταν τετριμμένα ή δεδομένα».

Επιπλέον αναφέρθηκε στον τρόπο που έχει αντιμετωπιστεί μετά την επίθεση και τη βοήθεια που έλαβε από τον κόσμο.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: “Φοβόμουν πολύ την αντίδραση των ανθρώπων όταν θα με έβλεπαν με την μάσκα”

«Μέχρι και τη μέρα που εμφανίστηκα στο δικαστήριο με τη μάσκα, φοβόμουν πάρα πολύ την αντίδραση των ανθρώπων όταν θα με δουν με τη μάσκα. Κάποιοι που με είχαν δει, προφανώς η εικόνα τους τρόμαζε. Πλέον, μου είναι πιο εύκολο να κυκλοφορήσω έξω με τη μάσκα, γιατί με τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση, ο κόσμος όταν θα με δει θα με πλησιάσει με αγάπη, με θαυμασμό και θα με κάνει να νοιώσω πολύ όμορφα και φυσιολογικά».

«Απλά ο κόσμος δεν είναι εκπαιδευμένος για κάτι τέτοιο. Όταν βλέπουμε κάποιον διαφορετικό, να μην μας τρομάζει και να τον προσεγγίζουμε με αγάπη και ευαισθησία, γιατί αυτό θα του δώσει δύναμη, κουράγιο και αυτοπεποίθηση να κινείται και ο ίδιος διαφορετικά», πρόσθεσε.

«Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα βγάλω τη μάσκα»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου υπογράμμισε επίσης ότι θα ήθελε να ασχοληθεί με τα κοινά και να προσφέρει βοήθεια σε άλλους ανθρώπους. «Μακάρι να μου δοθεί αυτή η δυνατότητα να προσφέρω. Είναι λίγο πρόωρο ακόμα, συζητάω διάφορα αυτή τη στιγμή, όμως σύντομα θα μπορώ να πω» σημείωσε.

Τέλος, η Ιωάννα μίλησε για το πότε θα μπορέσει να ζήσει χωρίς μάσκα. «Είναι κάτι που μου έχουν πει οι γιατροί ότι θα γίνει. Δεν θα είναι άμεσα, γιατί όσο διαρκούν τα χειρουργεία, θα τη φοράω. Όμως ανυπομονώ γι’αυτή τη στιγμή».

«Η δικαίωση είναι ηθική, υπάρχει, αλλά δεν είναι ουσιαστική» κατέληξε για την απόφαση του δικαστηρίου.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν