«Ποιος χάνει τη ζωή του από καρκίνο του μαστού στα 34»: «Τσακίζει κόκαλα» το μήνυμα του Αντώνη για τον άδικο χαμό της συζύγου του

Καρκίνος του μαστού: Η συγκινητική ανάρτηση του συζύγου μιας γυναίκας που χάθηκε από τη ζωή

Ένα δυνατό μήνυμα κατάφερε να περάσει μία 34χρονη γυναίκα η οποία πάλεψε με τον καρκίνο του μαστού και χάθηκε από τη ζωή. Ο σύζυγος της δημοσίευσε μία εικόνα του ζευγαριού στο Facebook, με αφορμή τον μήνα που είναι αφιερωμένος στις γυναίκες και έγραψε:

«8 μήνες από την απώλεια της αγαπημένης μου συζύγου, της Θαλίτσας μου. Μου είναι κάθε μέρα εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστώ και να ζήσω με την απώλεια της, πόσο μάλλον να κατονομάσω αυτό που την σκότωσε: Καρκίνος του Μαστού

«Μα ποιός διαγιγνώσκεται με καρκίνο του μαστού τελικού σταδίου στα 32;»
«Ποιός χάνει τη ζωή του από καρκίνο του μαστού στα 34;»

Αναπάντητα ερωτήματα, που έρχονται ενάντια στην κοινή πεποίθηση ότι ο καρκίνος του μαστού πλήττει κυρίως γυναίκες άνω των 40 και πως είναι ιάσιμος. Κι όμως από τις 250.000 νέες διαγνώσεις τον χρόνο στην Ευρώπη οι 90.000 ασθενών θα χάσουν δυστυχώς τη ζωή τους.

Αδιαμφισβήτητα η πρόληψη δύναται να εντοπίσει νωρίς τον καρκίνο του μαστού όταν ακόμη είναι ιάσιμος. Η μαστογραφία βέβαια ως η αποτελεσματικότερη τεχνική απεικόνισης δεν ενδείκνυται για νεαρότερες ηλικίες χωρίς ιστορικό κακοήθειας.

Όταν μια ασθενής λαμβάνει την διάγνωση τελικού σταδίου, αναρωτιέται κανείς «Μα γιατί δεν το βρήκαν νωρίτερα;». Κι όμως στην περίπτωση της Θάλειας, όταν μόλις 4 μήνες πριν την διάγνωση νοσηλεύτηκε σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της χώρας για άλλο πρόβλημα υγείας, ο καρκίνος ήταν εκεί. Αδιάγνωστος. Περιγραφόταν ξεκάθαρα στις αξονικές, και πιθανώς σε πρώιμο, ιάσιμο στάδιο. Και παρά την επιμονή μας για διερεύνηση, δυστυχώς οι γιατροί το απέδωσαν εσφαλμένα στην αρχική νόσο. 4 μήνες αργότερα ο καρκίνος ήταν ανίατος, και με πολύ περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές.

Καρκίνος του μαστού: Ελλείψεις της χώρας στοίχισαν στην 34χρονη

Μαζί με την αξία της προσωπικής ευθύνης της πρόληψης επομένως, είναι εξόχως σημαντικό να αναδειχθεί ηχηρά το ζήτημα της κλινικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των ιατρών όλων των ειδικοτήτων στο ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να πλήξει όλες τις ηλικίες.

Χρειαζόμαστε επίσης μεγαλύτερες επενδύσεις διεθνώς για την ανεύρεση νέων θεραπειών, μιας που για ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών υπάρχουν ακόμη πολύ περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές.

Χρειαζόμαστε πιο προσβάσιμες υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας για τον Καρκίνο του Μαστού, μιας που πολλές τεχνικές και διαδικασίες δεν είναι φιλικές προς τα ΑμεΑ που είναι σε υψηλότερο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου.

25 Οκτώβρη, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Antonis Christou

#breastcancerday2022 #breastcancerawareness

Δείτε την τρυφερή ανάρτηση για τον θάνατο της 34χρονης

Related posts

«Παρατήρησα ότι είχε ένα εξόγκωμα στον λαιμό της»: Εμφανίστηκε στη τηλεόραση, ένας γιατρός της βρήκε καρκίνο και της έσωσε τη ζωή

«Μια φωτογραφία πριν από έναν χρόνο ακριβώς»: Ο Γιώργος Δασκαλάκης με την κορούλα του σε μια συγκινητική ανάρτηση

Καθηλώνει ο Αντίνοος Αλμπάνης για τη μάχη με τον καρκίνο: «Στράφηκα πολύ στην εκκλησία από όταν αρρώστησα και μετά»

«Αυτός είναι ένας άγιος. Ας κάνει το θαύμα του»: Η ευχή και το τάμα που έκανε η Μαρία Ντινόρη για τον Γιώργο Δασκαλάκη και το δώρο του πατέρα Νεκταρίου

Η εξομολόγηση της Δώρας Χρυσικού για τον σύντροφο της: Ήμουν φαλακρή, με τομή και μου έλεγε «είσαι η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου»

«Λοιπόν τα νέα είναι καλά!»: Η σύντροφος του Γιώργου Δασκαλάκη αποκάλυψε τα νεότερα για τη μάχη του με τον καρκίνο

Μαρία Χατζησταυρίδη: Η μαχήτρια ζωής από τη Ρόδο που έδωσε μάχη με τον καρκίνο στα 26 της, νίκησε και σήμερα χαμογελάει ξανά

Η εξομολόγηση της Ντόρας Μπακογιαννη για τον καρκίνο: «Λες πόσο χρόνο έχω; Ίσως ένα τελευταίο Πάσχα»

Μεγάλη ανησυχία για τον Γιώργο Δασκαλάκη: «Προσευχή τώρα, τίποτα άλλο. Ο Χριστός και η Παναγία να κάνουν το θαύμα»