Πως ήταν η Χριστουγεννιάτικη Αθήνα πριν από 55 χρόνια; Υπέροχες φωτογραφίες!

Αθήνα: Έτσι όπως ποτέ δεν την έχετε ξαναδεί

Αθήνα: Είναι αδιαμφισβήτητα από τις πιο όμορφες πόλεις και μάλιστα ήταν από παλιά το επίκεντρο και η πιο όμορφη πόλη της Ελλάδος. Πόσο μάλλον τέτοιες ημέρες, δηλαδή γιορτινές… η ομορφιά της ήταν πραγματικά ξεχωριστή και οι Αθηναίοι δεν την χόρταιναν στολισμένη.

Πώς ήταν άραγε τα Χριστούγεννα και οι γιορτές στην Αθήνα των παλαιότερων δεκαετιών; Οι εικόνες που θα δούμε παρακάτω μιλούν από μόνες τους.

Γυρίζοντας πίσω τον χρόνο στην Αθήνα 50 και πλέον χρόνια πριν, διαπιστώνει κανείς ότι η πρωτεύουσα ήταν πιο λαμπερή, πιο καθαρή, πιο γιορταστική από ποτέ!

Η Αθήνα τα Χριστούγεννα του 1960 δεν χρειαζόταν τα μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα στην πλατεία Συντάγματος

Ο φωτογραφικός φακός, με τα μέσα που υπήρχαν την δεκαετία του ’60 έχει καταφέρει να αποτυπώσει – βοηθούντος και του ταλέντου των μεγάλων φωτογράφων Κώστα Μπαλάφα και Δημήτρη Χαρισιάδη – το πόσο διαφορετική ήταν η ατμόσφαιρα της μεγαλούπολης.

Η Αθήνα τα Χριστούγεννα του 1960 δεν χρειαζόταν τα μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα στην πλατεία Συντάγματος, ούτε τις συναυλίες και τις εκδηλώσεις που γίνονται σήμερα για να «μυρίσουν» Χριστούγεννα.

Απλά στιγμιότυπα, καθημερινά, όπως τα δώρα που έδιναν στους τροχονόμους τις μέρες των γιορτών, ή τα βουνά από μελομακάρονα και απο κουραμπιέδες έξω από τα καταστήματα, ήταν αρκετά.

Η Αθήνα πριν από πολλές δεκαετίες δεν χρειαζόταν ειδικά φίλτρα και ειδικό φωτισμό για να γίνει χριστουγεννιάτικη. Το είχε από μόνη της!

Απολαύστε την γιορτινή Αθήνα των προηγούμενων δεκαετιών

Related posts

Οι τελευταίες εξελίξεις με την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok

Ακάθιστος Ύμνος: Γιατί στέκονται όρθιοι οι πιστοί