Πως θα ξεχωρίσεις τον “κλασσικό τζαμπατζή” στην ταβέρνα με την παρέα

Τα σημάδια που δείχνει ο τσιγγούνης της παρέας στη ταβέρνα

Σε όλες τις παρέες υπάρχει κάποιος που δυσκολευέται να βάλει το χέρι στην τσέπη. Είτε άντρας είτε γυναίκα είναι να μην βρεθεί στον δρόμο σου αυτός ο τύπος ανθρώπου, ειδικά όταν πρόκειται για έξοδο με τη παρέα.

Το δύσκολο όμως είναι ότι δεν μπορεί να εντοπιστεί εύκολα. Πρέπει να τον ζήσει λίγο περισσότερο για να το καταλάβεις.

Ο τζαμπατζής, ωστόσο, έχει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα. Μια καταραμένη ευχέρεια: Μπορεί να κρύψει κάπως το θλιβερό ελάττωμά του. Να το «μακιγιάρει» με κάποιο τρόπο. Μέχρι να πάτε, όμως, στην ταβέρνα. Διότι εκεί πέφτουν οι μάσκες…

Ο τζαμπατζής θα αποκαλυφθεί σε ένα μεγάλο τσιμπούσι.Τα συμπτώματα είναι κλασικά. Θα του είναι αδύνατο να μην τα εκδηλώσει. Δείτε τα σημάδια μελετάει τον κατάλογο σαν να είναι τα θέματα των πανελληνίων. Τα μάτια του παίζουν τένις «μία στο φαγητό – μία στην τιμή». Το κομπιουτεράκι έχει βγει ήδη μες στο μυαλό του.

Όταν θα φτάσει η ώρα της παραγγελίας σίγουρα θα πει «Μήπως μωρέ να μην πάρουμε τόσα»; «Καλά τι παραγγέλνεις τρεις πατάτες τηγανητές, ποιος θα τις φάει;», «Φέρε αυτά, φίλε μου (στον σερβιτόρο) και αν θέλουμε κι άλλα, σου λέμε (ποτέ)».

Ο οδηγός για τον τζαμπατζή της παρέας στη ταβέρνα

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να αντιδράσει ακόμα πιο απροκάλυπτα. Να κάνει την πρόταση «Δεν πεινάω πάρα πολύ, να πάρουμε μια μπριζόλα και να τη μοιραστούμε;».

Ή να πει ότι -αντί για πιάτα στη μέση- προτιμά ατομική μερίδα! Σίγουρη, ασφαλής λύση, όπου έχει υπολογίσει από πριν στο μίζερο μυαλό του πόσα θα πληρώσει – μην τυχόν και του βγει κάνα εικοσάλεπτο παραπάνω.

Και στη συνέχεια η κίνηση του τζαμπατζή που θα έπρεπε να τιμωρείται. Για να μην παραγγείλει παραπάνω ή επειδή δεν χόρτασε τσιμπολογάει από το πιάτο σου!

Ε, αν μετά απ’ όλα αυτά δεν έχεις καταλάβει ότι αυτός ο τύπος είναι τζαμπατζής μην ανησυχείς. Εφόσον είναι σε προχωρημένο στάδιο τσιφουτικής σήψης, θα προχωρήσει και στην επόμενη αντίδραση.

Όταν έρθει λοιπόν ο λογαριασμός (και εφόσον δεν έχει πάει εντελώς τυχαία στην τουαλέτα) θα αμολήσει την παρόλα: «Εγώ δεν έφαγα από τη σαλάτα/τζατζίκι/τηγανιά/μπεκρή μεζέ, οπότε πληρώνω λιγότερα».

Δεν μπορεί να μην έχεις καταλάβει ότι αυτός που έχεις απέναντί σου δυσκολεύεται να βάλει το χέρι στην τσέπη.

Related posts

Ασταμάτητος ο Παλαιοχριστιανός: Έκανε κίνηση-ματ και ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω-κάτω στην Ελλάδα

Επıχειρηματίας, φίλος του Χάρι και της Μέγκαν: «Λuπάμαι που η Κέιτ έχει καpκiνο αλλά το παλάτı είπε αυτό το ψέμα»

Γιατί ο Χριστός αφού αναστήθηκε έφαγε ψητό ψάρι και μέλι;