Που οφείλεται αυτό το μικρό “αυλάκι” στην κορυφή των χειλιών μας και ποια είναι η ονομασία του

by Εύα Ζαχαριάδη

Ο λόγος που υπάρχει το μικρό “αυλάκι” πάνω από τα χείλη μας

Αυτό το μικρό και περίεργο αυλάκι κάτω από την μύτη μας και πάνω από τα χείλη μας, είναι κάτι που το έχουμε όλοι. Όποιο πρόσωπο και αν παρατηρήσετε θα υπάρχει αυτό χαρακτηριστικό ανάμεσα στη μύτη και τα χείλη.

Από τεχνική άποψη, αυτό το αυλάκι είναι πανταχού παρών στο ανθρώπινο πρόσωπο, όπως τη μύτη ή τα μάτια. Αλλά τι είναι αυτό, και γιατί το έχουμε; Λοιπόν, όλα σχετίζονται με το πώς σχηματίζονται τα πρόσωπά μας μέσα στη μήτρα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης.

Που οφείλεται αυτό το μικρό “αυλάκι” στην κορυφή των χειλιών μας και ποια είναι η ονομασία του

“Είναι ο τόπος – σαν το παζλ –  που το ανθρώπινο πρόσωπο δημιουργείται και τελειοποιείται” εξηγεί ο Dr Michael Mosley σε ένα κλιπ από το πρόγραμμα του BBC μέσα στο ανθρώπινο σώμα. «Τα τρία κύρια τμήματα του παζλ αυτού συναντώνται στο πάνω χείλος σας, δημιουργώντας το αυλάκι που είναι το λεγόμενο philtrum (φίλτρο).” Η ανάπτυξη του προσώπου συμβαίνει μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου μήνα της εγκυμοσύνης και αν αυτό τελικά δεν ολοκληρωθεί τότε, δεν θα γίνει ποτέ!

Φίλτρο ή philtrum ονομάζεται το μικρό αυλάκι κάτω από την μύτη μας και το καταπληκτικό βίντεο

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Δρ Mosley που εξηγεί σε ένα εκπληκτικό βίντεο την ανατομία του προσώπου, καθώς σχηματίζεται στη μήτρα και το πώς όλα τα κομμάτια τελικά έρχονται μαζί για να δημιουργήσουν ένα αναγνωρίσιμο ανθρώπινο πρόσωπο.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo