Πού θα πάει η περιουσία της Βασίλισσας Ελισάβετ: Τι κληρονομεί ο Κάρολος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η 96χρονη έφυγε από τη ζωή ύστερα από 70 χρόνια στο θρόνο

Ένα ολόκληρο κεφάλαιο στην ιστορία της σύγχρονης εποχής κλείνει σήμερα, ύστερα από 96 χρόνια. Σήμερα η μακροβιότερη βασίλισσα αφήνει την τελευταία της πνοή. Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. Η μακροβιότερη βασιλεύουσα μονάρχης τόσο στην Αγγλία όσο και παγκοσμίως, πέθανε και μαζί της έφυγε και ένα ολόκληρο κεφάλαιο της ιστορίας.

Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη ενώ υπάρχουν και κάποιοι που αναρωτιούνται πού θα πάει η υπέρογκη περιουσία της.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είχε περιουσία καθαρής αξίας 530 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Town & Country. Μέρος της περιουσίας της προερχόταν από ακίνητα, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται το κτήμα Sandringham Estate (65 εκατομμύρια δολάρια), το οποίο αγοράστηκε ως εξοχικό καταφύγιο για τον βασιλιά Εδουάρδο VII όταν ήταν ακόμα πρίγκιπας Αλβέρτος Εδουάρδος λίγο πριν από τα 21α γενέθλιά του.

Περισσότερα για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Υπάρχει, επίσης, το κάστρο Balmoral, στο οποίο άφησε και την τελευταία της πνοή,(140 εκατομμύρια δολάρια), το σκωτσέζικο σπίτι της βρετανικής βασιλικής οικογένειας από το 1852, όταν ο πρίγκιπας Αλβέρτος το αγόρασε ως δώρο για τη σύζυγό του, βασίλισσα Βικτώρια. 

Άλλες πηγές εσόδων περιλαμβάνουν το Δουκάτο του Λάνκαστερ, μια ιδιωτική περιουσία που παραδίδεται στη βασιλική οικογένεια από το 1399 -πιο πρόσφατα απέφερε περίπου 28 εκατομμύρια δολάρια σε ένα έτος- και χρησιμοποιείται από τη βασίλισσα για να συντηρεί την ίδια και την οικογένειά της, καθώς και για να κάνει φιλανθρωπικές εισφορές.

Σύμφωνα με την Express, το Δουκάτο νοικιάζει μια ποικιλία από ακριβά και περιζήτητα ακίνητα, γεγονός που ευθύνεται εν μέρει για την αύξηση της αξίας του κατά 13,1% μεταξύ 2021 και 2022.

Τι θα κληρονομήσει ο Κάρολος από την περιουσία της Ελισάβετ

Όσον αφορά τη διανομή των περιουσιακών στοιχείων της βασίλισσας Ελισάβετ, κατά πάσα πιθανότητα τα ιδιωτικά σπίτια που έχουν περάσει από πολλές γενιές Βρετανών μοναρχών θα πάνε στον Κάρολο, ο οποίος είναι ο επόμενος στη σειρά για τον θρόνο. Σύμφωνα με την Express, ο πρίγκιπας Κάρολος θα απαλλαγεί, επίσης, από τον φόρο κληρονομιάς 40% που επιβάλλεται στον μέσο Βρετανό πολίτη που λαμβάνει κληρονομιά, χάρη σε μια ειδική συμφωνία που διατηρούν οι μονάρχες με τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία ορίζει ότι οι άμεσοι διάδοχοί τους δεν υποχρεούνται να πληρώσουν τον εν λόγω φόρο.

Το grunge.com σημειώνει, επίσης, ότι εκτός από την κληρονομιά του θρόνου, ο Κάρολος θα κληρονομήσει σχεδόν όλα τα υπόλοιπα που ανήκουν στη μητέρα του.

Related posts

Η στιγμή που ο Χάρι έμεινε άναυδος: Η Μέγκαν κοροϊδεύει τη βασίλισσα δείχνοντας πως της υποκλίθηκε

Μεγάλη ανατροπή πριν τον θάνατο της: «Αυτό μου είπε η πριγκίπισσα Νταϊάνα πριν σκοτωθεί»

Θάνατος Βασίλισσας Ελισάβετ: Αυτή ήταν η πραγματική αιτία θανάτου της μακροβιότερης βασίλισσας

Από τι πέθανε πραγματικά η Βασίλισσα Ελισάβετ;

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στην δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία από τον τάφο της στο Ουίνσδορ

Αγγλία: Πρόταση να αγιοποιηθεί η Βασίλισσα Ελισάβετ ως «Αγία του Ουίνδσορ»

Κάνει το γύρο του κόσμου: Εμφανίστηκε αράχνη πάνω στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ

Δάκρυσαν και οι πέτρες: Η στιγμή που η 7χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ ξεσπά σε λυγμούς στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Οι “royals” δεν κλαίνε: Η αγαπημένη εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ Λαίδη Λουίζ Γουίνσδορ που έσπασε το πρωτόκολλο