Πράξη Αγάπης: Ο 15 μηνών Ιάσωνας κέρδισε την όρασή του μετά από ένα δύσκολο χειρουργείο

Πράξη Αγάπης: Τα κατάφερε ο μικρός Ιάσωνας και κέρδισε την όραση του

Χάρη στην βοήθεια της ΜΚΟ «Πράξη Αγάπης» ο μόλις 15 μηνών, Ιάσωνας, κατάφερε να κερδίσει την όραση του. Χάρη στην άμεση κινητοποίηση του κόσμου, το μικρό αγγελούδι έκανε έγκαιρα το δύσκολο χειρουργείο για να αποκαταστηθεί η όραση του.

Ο Ιάσωνας, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της ζωής του, εμφάνισε μια κύστη στο δεξί του ματάκι με αποτέλεσμα η όρασή του να είναι εξαιρετικά μειωμένη. Ο μόνος τρόπος για να την αφαίρεση του δερμολιπώματος ήταν η χειρουργική επέμβαση.

Ολόκληρη η ανάρτηση από τη σελίδα «Πράξη Αγάπης»

«Ο μικρός Ιάσωνας κέρδισε την όρασή του!

Ο 1,5 ετών Ιάσωνας από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης είχε εμφανίσει μια κύστη στο δεξί του ματάκι η οποία αυξανόταν μέρα με τη μέρα. Η συγκεκριμένη κύστη στο σημείο όπου αναπτύχθηκε ασκούσε μεγάλη πίεση στο ματάκι του παιδιού, με αποτέλεσμα η όρασή του να είναι εξαιρετικά μειωμένη.

Όσο το μάτι του παιδιού δε μπορούσε να λάβει τα κατάλληλα ερεθίσματα την τόσο κρίσιμη για την αναπτυξιακή του πορεία ηλικία, η κατάσταση της όρασης του κινδύνευε να εξελιχθεί σε μη αναστρέψιμη. Η έγκαιρη κινητοποίηση όλων μας είχε ως αποτέλεσμα ο μικρούλης να εισαχθεί άμεσα σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, όπου εξειδικευμένος παιδοοφθαλμοχειρουργός σε συνδυασμό με πλαστικό χειρουργό κατάφεραν να αφαιρέσουν το δερμολίπωμα επιτυχώς και να αποκαταστήσουν πλήρως το δεξί του ματάκι.

Πράξη Αγάπης: Η επέμβαση στο ματάκι του Ιάσωνα ήταν επιτυχής

Η επέμβαση είχε άριστη έκβαση και το ματάκι του παιδιού ανταποκρίνεται πολύ θετικά στα ερεθίσματα που λαμβάνει κατά τη μετεγχειρητική περίοδο των 3 μηνών που διανύει. Ο μικρός μας Ιάσωνας θα συνεχίσει να παρακολουθείται στενά από το αρμόδιο ιατρικό προσωπικό και θα βρισκόμαστε στο πλευρό του για όσο διάστημα μας χρειάζεται.

Για κάτι που πολλές φορές θεωρούμε δεδομένο, κάποιοι αγωνίζονται σκληρά για να το αποκτήσουν. Και ο μικρός μας Ιάσωνας τα κατάφερε!

Ευχαριστούμε θερμά και εκ μέρους της οικογένειάς του όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια! Είναι μεγάλη μας χαρά που δόθηκε αυτή η ευκαιρία σε ένα μικρό παιδί να αντικρίσει τη ζωή και με τα δυο του μάτια!».

Related posts

Ο Ιχθύς με τι ταιριάζει;

«Βόμβα» ΣΚΑΪ με Ελένη Μενεγάκη: Διέρρευσε η αποκαλυψη και οι τηλεθεατές αγωνιούν για το μέλλον

«Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, πάμε δυνατά!»- Το μήνυμα του Γιώργου Αυτιά