Πρώην κλέφτες εξηγούν τι αφήνει το σπίτι σας εκτεθειμένο σε ληστείες – Ποιος ο τρόπος να αποτρέψετε τους διαρρήκτες

Πρώην κλέφτες εξηγούν τι αφήνει το σπίτι σας εκτεθειμένο σε ληστείες – Ποιος ο τρόπος να αποτρέψετε τους διαρρήκτες

Πρώην διαρρήκτες: Δίνουν συμβουλές στους ιδιοκτήτες

Η Ασφαλιστική Εταιρεία, Co-operative. εξασφάλισε μία έρευνα που συμπεριλαμβάνει 25 πρώην διαρρήκτες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τα γαβγίσματα των σκύλων και τα φωτάκια των ενεργοποιημένων συναγερμών είναι σημάδια. Σημάδια, τα οποία οι διαρρήκτες προσέχουν και όταν κάποιο σπίτι έχει το ένα ή και τα δύο σημάδια. Συνήθως, αυτά δεν πλησιάζουν εύκολα. Από την άλλη μεριά οι 25 διαρρήκτες απάντησαν σχεδόν ομόφωνα πως τα αναμμένα φώτα και οι ταμπέλες που προειδοποιούν για σκύλους δεν τους τρομάζουν.

Άλλα σημάδια που θεωρούν αποτρεπτικά για να εισβάλλουν σε ένα σπίτι είναι οι κάμερες ασφαλείας. Επιπλέον, τα φώτα ανάβουν ύστερα από ανίχνευση κίνησης. Συγκεκριμένα το 26% των διαρρηκτών που ρωτήθηκαν απάντησαν πως δεν πλησιάζουν σε σπίτια με φωτισμό που ανάβει με φωτοκύτταρο όταν ανιχνεύει κίνηση. Επίσης, το 22% δεν εισβάλλει σε σπίτια με κάμερες ασφαλείας.

Το 15% των διαρρηκτών απάντησαν πως δεν τους αρέσει να μπαίνουν σε σπίτια με σκύλους που γαβγίζουν. Αντίθετα, το 11% τόνισε πως τους απωθούν τα φωτάκια από ενεργοποιημένους συναγερμούς.

Πρώην κλέφτες εξηγούν τι αφήνει το σπίτι σας εκτεθειμένο σε ληστείες – Ποιος ο τρόπος να αποτρέψετε τους διαρρήκτες

Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγουν οι ιδιοκτήτες

Οι διαρρήκτες επίσης είπαν πως υπάρχουν 2 λάθη που δεν πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού: το άνοιγμα και το σβήσιμο των φώτων κάθε μέρα τις ίδιες ακριβώς ώρες και το κλείσιμο των κουρτινών κάθε φορά που οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού φεύγουν από την οικία. Αυτά είναι 2 λάθη που παρατηρούν οι διαρρήκτες και τους είναι πολύ πιο εύκολο να ληστέψουν σπίτια που ακολουθούν αυτές τις λάθος τακτικές.

Για να αυξήσετε τις πιθανότητες να μην μπείτε ποτέ στο στόχαστρο κάποιου διαρρήκτη φροντίστε, λοιπόν, να τοποθετήσετε κάμερα ασφαλείας στην είσοδο ή και στο εσωτερικό του σπιτιού σας, να βάλετε φώτα που ανάβουν ύστερα από ανίχνευση κίνησης, να ενεργοποιείτε πάντα τον συναγερμό σας όταν φεύγετε από το σπίτι και φυσικά-αν είστε φιλόζωοι-να αγοράσετε ένα ζωηρό σκυλάκι εκπαιδευμένο να γαβγίζει πάντα στους ξένους.

Προτεινόμενα