«Πρώτα η ελευθερία, όχι υγεία. Από την μύτη μου δεν περνάει Koρωvoϊός, ούτε τιτανικός» – Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις ο Πετράκος

by Τόνια Τζαφέρη

Ο Γρηγόρης Πετράκος ξανάχτυπά κατά του εμβολιασμού και κορονοιού

Στο Πρωινό βρέθηκε ο γνωστός τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος και εξήγησε στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα τις απόψεις του για τον κορονοϊό και τον εμβόλιο.

Αρχικά, τον λόγο πήρε η Φαίη Σκορδά και τον ρώτησε «πώς μπορείς να είσαι απόλυτος ενώ δεν είσαι γιατρός; Γνωρίζω ότι ο πατέρας σου είναι παιδίατρος. Πώς εσύ γράφεις κάτι με έναν απόλυτο τρόπο που για μένα είναι προκλητικό;» και ο τραγουδιστής απάντησε «ποτέ δεν έκανα τον επιστήμονα. Έκανα τον δημοσιογράφο. Άρχισα να ψάχνω πολύ. Έβλεπα έξι με οκτώ ώρες τη μέρα συνεντεύξεις επιστημόνων από όλον τον κόσμο και έλεγα “εμένα κάτι δεν μου κολλάει”».

Στο σχόλιο της παρουσιάστριας «έγραψες ότι επειδή δεν τρως κρέας δεν χρειάζεσαι το εμβόλιο, δεν είναι ιατρική άποψη αυτό», υπογράμμισε «τρεις καθηγητές Πανεπιστημίου μου είπαν ότι δεν χρειάζομαι το εμβόλιο».

«Πρώτα η ελευθερία, όχι υγεία. Από την μύτη μου δεν περνάει Koρωvoϊός, ούτε τιτανικός» – Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις ο Πετράκος

Όσον αφορά την επίθεση που είχε κάνει στον Πάνο Κιάμο, επειδή θα τραγουδούσε σε μαγαζί για εμβολιασμένους, ο Γρηγόρης Πετράκος επεσήμανε «τον Πάνο Κιάμο τον εκτιμώ και έχει μια μεγάλη επιτυχία που την έχει χτίσει και την αξίζει. Δεν καταφέρθηκα κατά της προσωπικότητας του Πάνου Κιάμου, αλλά για τη συγκεκριμένη απόφασή του. Την επιλογή του στηλιτεύω. Η μομφή δεν ήταν ότι εργάστηκε, αλλά ότι δέχτηκε τον διαχωρισμό», με τη Φαίη Σκορδά να σημειώνει «έκανες μια ομάδα ανθρώπων που πήγε να εργαστεί να αισθανθούν άσχημα».

Οι στιγμές που ο Πετράκος παραδέχτηκε πως ήταν υπερβολικός

Αναφορικά με το περιβόητο βίντεο που ανέβασε και καταφερόταν εναντίον όσων εμβολιάζονται, ο υποψήφιος με το κόμμα του Γιώργου Τράγκα τόνισε «ήταν ένα βίντεο που έγραψα πολύ αγανακτισμένος, μου βγήκε αυθόρμητα. Φαντάσου να είσαι στο αντιρατσιστικό κίνημα και να βγει κάποιος να σε πει ρατσιστή».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λιάγκας εξέφρασε την άποψή του, λέγοντας «δεν μιλάω τόσην ώρα. Έτσι όπως το εκφράζεις είναι πιο φασιστικό από αυτούς που κατηγορείς για φασίστες. Θεωρώ ότι δεν είσαι ψεκασμένος και είστε μια μειοψηφία. Όταν η μειοψηφία αισθάνεται τόσο πιεσμένη που βρίζει την πλειοψηφία, το πρόβλημα το έχει η μειοψηφία. Αλλά “Κάνω εμετό πάνω σας”;» και ο Γρηγόρης Πετράκος παραδέχτηκε πως «ήταν η πιο ακραία φράση που είπα» και πρόσθεσε πως δεν θα το έλεγε σήμερα.

«Πρώτα η ελευθερία, όχι υγεία. Από την μύτη μου δεν περνάει Koρωvoϊός, ούτε τιτανικός» – Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις ο Πετράκος

Στην ερώτηση του παρουσιαστή «εκλαμβάνεις τον εαυτό σου ως έναν αυτόκλητο σωτήρα; Αισθάνεσαι ότι είσαι Δον Κιχώτης, Ρομπέν των δασών; Νομίζω ότι έχεις πάρει τον εαυτό σου πολύ σοβαρά. Νομίζω ότι αισθάνεσαι ότι κάποιος σε έχει ορίσει να είσαι επικεφαλής μιας άποψης και το πήρες περισσότερο σοβαρά από όσο θα έπρεπε», ο Γρηγόρης Πετράκος κατέληξε «πιστεύω ότι είμαστε σε πόλεμο. Κάνω την αυτοκριτική μου κάθε βράδυ. Δεν θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε έναν κόσμο με πιστοποιητικά. Δεν ταυτίζομαι με τις ακραίες απόψεις. Παλεύουμε για το πώς θα γίνει η κοινωνία σε 10 χρόνια. Δεν είναι πρώτα η υγεία είναι πρώτα η ελευθερία».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γρηγόρη Πετράκου

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν