Πρωτόγνωρο περιστατικό με 36χρονο ιερέα στην Ιταλία: Πέταξε τα ράσα και λειτούργησε με μαγιό μέσα στη θάλασσα

36χρονος ιερέας: Η εισαγγελία διέταξε έρευνα για το περιστατικό

Αντιμέτωποι με ένα πολύ περίεργο θέαμα ήρθαν οι λουόμενοι στην Ιταλία, όταν ένας 36χρονος ιερέας αποφάσισε να πετάξει τα ράσα να φορέσει το μαγιό του και να κάνει λειτουργία μέσα στην θάλασσα!

Σάλος στην Ιταλία με την απόφαση ενός καθολικού ιερέα να τελέσει τη λειτουργία της Κυριακής μέσα στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, ο 36χρονος Ματία Μπερνασκόνι πέταξε τα άμφια, φόρεσε το μαγιό του και χρησιμοποιώντας ένα φουσκωτό στρώμα θαλάσσης αντί Αγίας Τράπεζας λειτούργησε σα να ήταν στην εκκλησία.

Περισσότερα για το περιστατικό με τον 36χρονο ιερέα στην Ιταλία

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή σε παραλία στον Κρότωνα της Καλαβρίας στα νότια της χώρας.

Ο ιερέας συνόδευε σε κατασκήνωση 21 μαθητές γυμνασίου, εθελοντές στην οργάνωση Libera, που δραστηριοποιείται κατά της μαφίας, ήταν η τελευταία ημέρα στο camp και αποφάσισε να κάνει κάτι που θα θυμούνται όλοι.

Οι λουόμενοι παρακολουθούσαν έκπληκτοι ενώ τα βίντεο και οι φωτογραφίες που πόσταραν στα social media έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Η Αρχιεπισκοπή του Κρότωνα σε ανακοίνωση που εξέδωσε επικρίνει την ενέργεια του ιερέα και σημειώνει ότι «η λειτουργία της θείας ευχαριστίας έχει μια ιδιαίτερη γλώσσα με πράξεις και σύμβολα, που είναι σωστό να σεβόμαστε και να εκτιμούμε, χωρίς να τα αποκηρύσσουμε με υπερβολική επιπολαιότητα. Προπάντων, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ευπρέπεια και η προσοχή στα σύμβολα».

Ο 36χρονος ιερέας από την μεριά του απάντησε στην Αρχιεπισκοπή υπερασπιζόμενος τον εαυτό του.

Τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να ευτελίσει τη λειτουργία της θείας ευχαριστίας και ζήτησε συγγνώμη για το σάλο που προκλήθηκε.

«Επρόκειτο απλώς για μία λειτουργία που ολοκλήρωσε μια εβδομάδα εργασίας με τους νέους που είχαν συμμετάσχει στην κατασκήνωση. Τα σύμβολα είναι δυνατά, αυτό είναι αλήθεια και είναι εύγλωττα. Υπήρξε αφέλεια από την πλευρά μου επειδή δεν τους έδωσα την ανάλογη βαρύτητα. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου για την σύγχυση που προκλήθηκε από τη μετάδοση των εικόνων στα μέσα ενημέρωσης», σημείωσε χαρακτηριστικά στην επιστολή που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της ενορίας του.

Τι γράφουν τα μέσα ενημέρωσης για το περιστατικό με τον 36χρονο ιερέα στην Ιταλία

Η εισαγγελία του Κρότωνα διέταξε έρευνα για προσβολή θρησκευτικού δόγματος. Η Le Parisien γράφει για το συμβάν: «Η επιρροή της καθολικής εκκλησίας είναι ακόμα πολύ ισχυρή στην Ιταλία, εν μέρει, λόγω της παρουσίας της έδρας του παπισμού στη Ρώμη. Σταυροί υπάρχουν στα σχολεία και στα δικαστήρια και η ιταλική Εκκλησία χρηματοδοτείται εν μέρει από τους φόρους σε αντίθεση με τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους στη Γαλλία».

Related posts

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη

«Είναι ψεύτικο και το βίντεο!»: Τα 4 σημεία που κανείς δεν πρόσεξε πάνω στην Κέιτ κάνουν τις θεωρίες συνομωσίας να φουντώνουν

“Εσύ σε σούπερ μάρκετ;” Μαθεύτηκε η αλήθεια για την χρυσή κληρονόμο Αθηνά Ωνάση, με τι ασχολείται σήμερα