Ψυχολόγος του Χάρβαρντ αποκαλύπτει 3 τρόπους για να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση

by Εύα Ζαχαριάδη

Πως να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση με αυτές τις 3 μεθόδους

Κατά την διάρκεια της ζωής μας, αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που χρειάζεται να έχουμε θάρρος, ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση. Σε περιστάσεις όπως σημαντικές συναντήσεις, δουλειά και συνεντεύξεις χρειάζεται να έχουμε αυτοπεποίθηση.

Ευτυχώς, υπάρχουν μέθοδοι για να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να αποκτήσουμε τον έλεγχο του εαυτού μας.

Δείτε παρακάτω 3 τρόπους για να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και να πιστέψετε γρήγορα στον εαυτό σας.

Οι 3 τρόποι για να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας

1.Πάρτε την πόζα του νικητή και μείνετε έτσι για 2 λεπτά.

Στην περίφημη ομιλία της στο TED που έχει περισσότερο από 30 εκατομμύρια προβολές, η Έιμι Κάντι, κοινωνική ψυχολόγος από το Χάρβαρντ, μιλάει για τη γλώσσα του σώματος και την αυτοπεποίθηση. Η συμβουλή της είναι να παίρνουμε την πόζα του νικητή πριν από κάθε δύσκολη αποστολή.

Ψυχολόγος του Χάρβαρντ αποκαλύπτει 3 τρόπους για να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση

Η πόζα του νικητή έχει ως εξής: ισιώστε την πλάτη σας, τραβήξτε πίσω τους ώμους σας, ανυψώστε ελαφρώς το πηγούνι σας και ευθυγραμμίστε τα πόδια με τους μηρούς σας. Νιώστε την δύναμη να ρέει μέσα σας και μείνετε σε αυτή την στάση για δυο λεπτά. Αναπνεύστε βαθιά και ρυθμικά. Φανταστείτε, ότι είστε ένας Ολυμπιονίκης πάνω στο βάθρο.

2.Φανταστείτε τον μελλοντικό εαυτό σας.

Ένα οργανωμένο και λεπτομερειακό σχέδιο της ζωής σας θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα προσωρινά εμπόδια. Ο Χαλ Χέρσφιλντ, καθηγητής μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ζήτησε από τους συμμετέχοντες της έρευνάς του να φανταστούν πως θα ήταν η ζωή τους σε διάστημα 10 ετών.

Ψυχολόγος του Χάρβαρντ αποκαλύπτει 3 τρόπους για να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση

Στην συνέχεια, έδειξε σε μερικούς από τους συμμετέχοντες τις εικόνες από το μέλλον τους και τους ζήτησε να επενδύσουν στο μέλλον τους.

Όσοι είχαν δει τις φωτογραφίες από το μέλλον τους ήταν περισσότεροι πρόθυμοι να επενδύσουν σε αυτό σε σύγκριση με όσους δεν τις είχαν δει. Από ότι φαίνεται, όταν βλέπουμε εικόνες από το μέλλον μας, προσπαθούμε περισσότερο και πιο δυναμικά να τις κάνουμε πραγματικότητα.

Ψυχολόγος του Χάρβαρντ αποκαλύπτει 3 τρόπους για να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση

3.Πείτε ευχαριστώ στην ζωή σας.

Η Τζεν Σκάλια δυσκολευόταν στην ζωή της, αφού ήταν χωρισμένη, είχε απολυθεί και είχε πολλά χρέη. Για να λύσει το πρόβλημα της, αποφάσισε να κάνει μερικά διαδικτυακά μαθήματα για την προσωπική της ανάπτυξη. Όλο αυτό την βοήθησε να αυξήσει τον τζίρο της επιχείρησης από μηδέν σε μισό εκατομμύριο δολάρια.

“Η πρώτη μου καθημερινή πρακτική ήταν να λέω ευχαριστώ. Κάθε βράδυ έλεγα ευχαριστώ για όλα τα όμορφα πράγματα που έχουν συμβεί στην ζωή μου.

Το επόμενο στάδιο ήταν να ευχαριστώ τον εαυτό μου για πράγματα, που θα επιτύχω στο μέλλον. Για παράδειγμα, αντί να πω “θέλω δυο καινούργιους πελάτες αυτόν τον μήνα”, έλεγα, “είμαι ευγνώμων που έχω δυο καινούργιους πελάτες αυτή την στιγμή.”

Όταν είμαστε ευγνώμονες για κάτι, σκεφτόμαστε πιο θετικά και νιώθουμε γεμάτοι ενέργεια.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν