Ράνια Σχίζα: Ο ρόλος της σενιόρας Σούλα, η αποχή από την τηλεόραση, η σχέση με τον Καπουτζίδη και ο γάμος

by Εύα Ζαχαριάδη

Ράνια Σχίζα: Λίγα λόγια για την γνωστή ηθοποιό

Η αγαπημένη ηθοποιός, Ράνια Σχίζα γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1967. Έχει αποφοιτήσει από την Ανώτερη Δραματική Σχολή Βεάκη. Η γνωστή ηθοποιός είναι παντρεμένη και έχει αποκτήσει δύο κόρες, την Κατερίνα και την Ναταλία.

Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά την κέρδισε η υποκριτή και το σπικάζ. Η ίδια έχει πει για την επιλογή της υποκριτικής: “Τριγυρνούσα γύρω από την ηθοποιία, από μικρή ηλικία, αλλά δεν το έπαιρνα απόφαση. Μετά το λύκειο, πέρασα στο μαθηματικό, αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν με ικανοποιούσε. Χρειάστηκε να συμβεί ένα τραγικό γεγονός σε έναν φίλο, που ήθελε να κάνει κάτι άλλο, από αυτό που έκανε, για να πειστώ και να δώσω εξετάσεις σε δραματική σχολή. Κάπως έτσι, βρέθηκα στην σχολή «Βεάκη». Πρώτη μου δουλειά, το ’92, η “Αντιγόνη”, με σκηνοθέτη τον Λευτέρη Βογιατζή. Βουτιά, στα βαθιά.”

Ο ρόλος της Ράνιας Σχίζα στις Σαββατογενημένες

Η Ράνια Σχίζα έγινε γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό από τον ρόλο της ως σενιόρα Σούλα, μιας από τις τρεις συζύγους του Σάκη Μπουλά στην κωμική σειρά του MEGA “Σαββατογεννημένες” σε σενάριο του Γιώργου Καπουτζίδη. Η ίδια έχει πει σχετικά: “Οι Σαββατογεννημένες ήταν το βάφτισμα για μένα στη τηλεόραση το οποίο ήταν κάτι το εξαιρετικό. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει με καλύτερο τρόπο .

Το “σενιόρα Σούλα” είναι κάτι που γουστάρω τρελά και αγαπώ πολύ μέχρι και σήμερα. Δεν με ενοχλεί καθόλου. Είναι ωραίο να έρχεται να σε βλέπει ο κόσμος και στο θέατρο όμως είναι πολύ μεγάλη ιστορία να έχεις κάνει τον κόσμο να περάσει όμορφα.

Έχω ακούσει πολλές γυναίκες να μου λένε ότι γλυτώσαμε την κατάθλιψη και χαρήκαμε πολύ βλέποντας αυτή την δουλειά. Αυτό είναι κάτι πολύ όμορφο και ξεχωριστό. Ότι έχω κάνει μέχρι στιγμής επαγγελματικά, το έχω αγαπήσει διότι ήταν επιλογή μου”.

Ράνια Σχίζα: Ο ρόλος της σενιόρας Σούλα, η αποχή από την τηλεόραση, η σχέση με τον Καπουτζίδη και ο γάμος

Τα τελευταία χρόνια η Ράνια Σχίζα απέχει από την τηλεόραση. Η  ίδια δε έχει πει: “Ήταν καθαρά δική μου επιλογή. Από το 2011 που βρέθηκα στις Κούκλες , φτάσαμε το 2016 που είπα το ναι στους Συμμαθητές διότι κάνοντας μια κουβέντα με τον Βασίλη Θωμόπουλο ένιωσα πολύ όμορφα καθώς με ιντρίγκαρε πολύ ο ρόλος ο οποίος μου προτάθηκε και έτσι και το έκανα.

Για μένα το να κάνεις 2-3 παραστάσεις μαζί ή θέατρο σε συνδυασμό με τηλεόραση, τότε κάτι δεν θα κάνεις στο τέλος καλά. Δεν είναι ότι φεύγεις από το ένα και μπαίνεις στο άλλο. Για μένα είναι απόλυτη αφοσίωση. Δεν μπορώ να λειτουργήσω διαφορετικά.

Θέλω να παλεύω με τα δύσκολα και να με δοκιμάζω γενικά. Ειδικά, σε επαγγελματικά ζητήματα, νιώθω να με υποσκάπτω. Δεν αντέχω την ρουτίνα. Ό,τι έχω κάνει στο θέατρο και την τηλεόραση, το έχω κάνει από επιλογή. Είναι σφοδρή η σχέση μου, με την δουλειά μου. Δεν γίνεται αλλιώς.”

Η σχέση της Ράνιας Σχίζα με τον Καπουτζίδη

Ράνια Σχίζα: Ο ρόλος της σενιόρας Σούλα, η αποχή από την τηλεόραση, η σχέση με τον Καπουτζίδη και ο γάμος

“Ο Γιώργος είναι ένας δικός μου άνθρωπος και πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για αυτόν. Στην διάρκεια της ζωής μας έχουμε δίπλα μας πολλούς γνωστούς και όσο περνάει ο καιρός μένουν όλο και πιο λίγοι. Αυτοί οι άνθρωποι είναι τελικά αυτοί που σου πηγαίνουν περισσότερο και με τους οποίους δένεσαι στην ζωή σου. Προσωπικά δεν έχω πολλούς τέτοιους ανθρώπους στην ζωή μου. Ένας από αυτούς είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης”,  έχει αναφέρει η Ράνια Σχίζα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν