Ράνια Τζίμα: Η καριέρα, η τραγική απώλεια, το αυτοάνοσο, η οικογένεια, η γνωριμία με τον Σακελλαρίδη και το μεγάλο παράπονο

Ράνια Τζίμα: Πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα την αγαπημένη δημοσιογράφο

Ένα από τα πρόσωπα των ημερών είναι η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του Mega, Ράνια Τζίμα. Η παρουσιάστρια καλύπτει την φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά και ανθρώπινα μπορεί ενώ ο κόσμος την αποθέωσε για τις αντιδράσεις της. Ακολουθούν λίγα λόγια την καριέρα και τη προσωπική ζωή της δημοσιογράφου.

Η Ράνια Τζίμα,  γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 8 Ιανουαρίου 1981 (42 ετών). Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία από την ΕΡΤ3. Συνέχισε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ όπου ανέλαβε το ελεύθερο ρεπορτάζ από τη Θεσσαλονίκη σχετικά με τα εργασιακά θέματα.

Από το 2008 παρουσίαζε μαζί με τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου την ταξιδιωτική εκπομπή “Γυρίσματα”. Όταν ολοκληρώθηκε η εκπομπή, μετακινήθηκε στον ενημερωτικό τομέα του σταθμού, αναλαμβάνοντας το ρεπορτάζ του Υπουργείου Εργασίας.

Στα τέλη του 2011 ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel όπου τοποθετήθηκε στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Ανάπτυξης για να προαχθεί λίγο αργότερα σε πολιτική συντάκτρια. Από τον Ιούλιο του 2012 ανέλαβε τη θέση της οικονομικής συντάκτριας του σταθμού.

Η Ράνια Τζίμα και το δελτίο ειδήσεων στο νέο Mega

Μετά το κλείσιμο του Mega, από το Σεπτέμβριο του 2017 μέχρι και τον Ιούλιο 2019, παρουσίαζε μαζί με τον Σπύρο Λάμπρου στον Alpha TV την ενημερωτική εκπομπή “Alpha Ρεπορτάζ”. Tον Φεβρουάριο του 2020, όταν επαναλειτούργησε το Mega, ανέλαβε την παρουσίαση του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του σταθμού και τον Σεπτέμβριο του 2020 ξεκίνησε να παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Η προσωπική ζωή της Ράνιας Τζίμα

Είναι παντρεμένη με τον Έλληνα οικονομολόγο και πολιτικό Γαβριήλ Σακελλαρίδη και έχουν μία κόρη, την Ελένη.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», η Ράνια Τζίμα, παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, μίλησε για όλα και για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε με τον σύζυγό της, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, όταν έκλεισε το κανάλι και κανείς από τους δύο δεν είχε δουλειά, ενώ μόλις είχε γεννηθεί η κόρη τους.

Μιλώντας για το κλείσιμο του Mega, είπε: «Ήταν πολύ έντονο το αίσθημα της αδικίας. Αισθανόμουν ότι αυτό που γίνεται είναι μια πολύ μεγάλη αδικία, αισθανόμουν ότι χάνεται κάτι πολύ ισχυρό κι έλεγα, ρε παιδί μου, είναι δυνατόν;».

«Ήμουν έγκυος στον έβδομο μήνα, εκεί γύρω στο Πάσχα. Θυμάμαι ότι ζήτησα να κάνω και τη βάρδια του Πάσχα και μετά έβγαλα τις άδειες και έφυγα. Λίγο μετά σταματήσαμε, δυστυχώς, να βγάζουμε και δελτία», είπε στη συνέχεια η Ράνια Τζίμα, αναφέροντας ότι παρακολούθησε εκείνον τον πρώτο διαγωνισμό για τις άδειες από το μαιευτήριο.

Η Ράνια Τζίμα, αφοπλιστικά ειλικρινής, εξομολογήθηκε: «Εμείς βιοποριζόμαστε απολύτως από αυτή τη δουλειά, δεν είμαστε γόνοι κάποιας δυναστείας, ούτε εγώ ούτε ο Γαβριήλ. Αν μείνουμε χωρίς δουλειά 2-3 μήνες, το σπίτι δεν θα βγαίνει. Εκείνη την εποχή ο Γαβριήλ δεν είχε δουλειά, είχε φύγει από την πολιτική, σκεφτόταν τι θα κάνει παρακάτω. Περάσαμε αυτό που έχουν περάσει εκατομμύρια οικογένειες στη χώρα, μέσα στην κρίση, βρεθήκαμε στον αέρα. Ήταν 40 ημερών η Ελένη όταν άρχισα τα πρώτα ραντεβού, ψάχνοντας δουλειά, χτυπώντας πόρτες. Έπρεπε να βρω δουλειά χτες. Βρήκα πρώτη από τους δυο μας δουλειά, όταν η Ελένη ήταν 4 μηνών».

Η Ράνια Τζίμα για τη γνωριμία με τον σύζυγο της

«Ήταν ρομάντζο. Όταν τον γνώρισα δεν ήθελα να τον ξέρω. Πιστεύω ότι ο κόσμος με θεωρεί ξινή, σκληρή και πολλά άλλα. Ο Γαβριήλ μου λέει πολλές φορές. Δεν μπορείς να λυθείς; Στη σχέση με το σύζυγό μου δεν είμαι το αφεντικό. Εγώ θα γκρινιάξω, αλλά θα υποχωρήσω. Ο Γαβριήλ είναι ένας άνθρωπος που έχει πιο έντονες γωνίες από μένα. Θα τον δώσω στεγνά απόψε» ανέφερε, αρχικά, η ίδια

«Μπορώ να μιλάω ώρες για τον Γαβριήλ. Πριν τον γνωρίσω, τον έκοβα από παντού. Θεωρούσα ότι δεν είχα να πω τίποτα με αυτόν τον κύριο. Δεν κατάλαβα πως την πάτησα με τον Γαβριήλ. Προσπαθώ ακόμα να καταλάβω τι συνέβη. Είναι διευθυντής του ελληνικού τμήματος διεθνούς αμνηστίας αυτή την περίοδο. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον σύζυγό μου και την κόρη μου. Νομίζω θα κατέρρεα. Νομίζω ότι ο Γαβριήλ το έχει καταλάβει αυτό, Ο Γαβριήλ καταρχήν είναι πολύ όμορφος. Είναι ο πιο ωραίος άντρας στην Αθήνα! Τίποτα δεν κάνει σπίτι. Όταν όμως πρέπει να πάρεις μια απόφαση που είναι δύσκολη, με στηρίζει και μου λέει κάντο! Εγώ θα είμαι εκεί. Ο Γαβριήλ με κάνει να φοβάμαι λιγότερο» πρόσθεσε.

Για τον πατέρα της αποκάλυψε η Ράνια Τζίμα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου: «Ο μπαμπάς μου δεν συμπαθεί καθόλου τους δημοσιογράφους. Ακόμα και τώρα μου λέει «τι δουλειά είναι αυτή που κάνεις», «παπατζιλίκι» και «πουλάτε αέρα κοπανιστό». Τέτοια πράγματα. Σκληρός, αυστηρός. Νομίζω ότι εκείνος πιστεύει πως αυτά που πραγματικά χρειάζεται να ξέρει, θα βρει έναν τρόπο να τα μάθει και δεν μας έχει εμπιστοσύνη για τον τρόπο που του τα μεταφέρουμε. Μας βλέπει με μεγάλο σκεπτικισμό».

Το αυτοάνοσο που αντιμετωπίζει η Ράνια Τζίμα

Η Ράνια Τζίμα, σε μία συγκλονιστική συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι έχασε την ακοή της από το ένα αυτί λόγω άγχους. Ακόμα, αναφέρθηκε και στο #metoo στα media, αλλά και στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και την 5χρονη κόρη τους, Ελένη.

«Κάποια στιγμή λόγω άγχους έχασα την ακοή μου από το ένα αυτί μου εντελώς», αποκαλύπτει η παρουσιάστρια.

«Επισκέφθηκα γιατρό μετά από 15 ημέρες που δεν άκουγα καθόλου ο οποίος μου είπε πως η βλάβη ήταν μόνιμη και μη αναστρέψιμη. Ήταν νευρολογικής φύσης το πρόβλημα και θα μπορούσε να με είχε χτυπήσει στο μάτι».

Ράνια Τζίμα: Περιστατικά απείρου κάλλους το #Metoo στα μέσα ενημέρωσης

Ερωτηθείσα για το τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που το #metoo άνοιγε στα media, τόνισε: «Θα είχε ναι περιστατικά απείρους κάλλους. Βίωσα την αμφισβήτηση επειδή ήμουν γυναίκα στη δουλειά και έδωσα τις μάχες μου.»

Η σχέση με τον πρωην κυβερνητικό εκπρόσωπο, η κόρη της και το δεύτερο παιδί

«Η περίοδος που ο Γαβριήλ ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ήταν “υγιεινός περίπατος” για τη σχέση μας, αλλά σε πάει το συναίσθημα σε αυτά τα πράγματα».

«Η Ελένη είναι πέντε ετών και κοιμάται ακόμη μαζί μας, οπότε ξυπνάω και το παιδί είναι πάνω μου. Το πρωί ετοιμάζω την Ελένη και ταυτόχρονα ενημερώνομαι και κοιτάζω τα νούμερα τηλεθέασης. Το ρόλο του αυστηρού τον έχει αναλάβει ο Γαβριήλ, εγώ δεν μπορώ να είμαι αυστηρή με την Ελένη και η κόρη μου είναι προσκολλημένη στη μαμά της», ανέφερε για την κόρη της. Πρόσθεσε πως «Η Ελένη με έπεισε να θέλω να αποκτήσω κι άλλο παιδί».

Η τραγική απώλεια που συγκλόνισε τη Ράνια Τζίμα

Η Ράνια Τζίμα μίλησε και για την απώλεια της μητέρας της που της έχει στοιχίσει πολύ. Είναι ο λόγος που δεν θέλει να επιστρέφει στο πατρικό της σπίτι στη Θεσσαλονίκη. «Παρόλο που πέρασαν πολλά χρόνια από την απώλεια της μητέρας μου, δυσκολεύομαι να επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη. Στο σπίτι μας στη Θεσσαλονίκη νιώθω την παρουσία της ακόμη και τη μυρωδιά της και όλο αυτό με ζορίζει. Ο πατέρας μου είναι στη Θεσσαλονίκη είχε πρόσφατα μια περιπέτεια υγείας, δυστυχώς δεν έχω αδέλφια και γι αυτό σκέφτομαι και το δεύτερο παιδάκι».

«Σε όλους τους σταθμούς της ζωής μου σκέφτομαι γιατί δεν είναι εδώ η μητέρα μου που με αγαπούσε μέχρι το τέλος του κόσμου. Το πάλεψα με όλους τους τρόπους: μόνη, με φίλους, με συγγενείς και με ψυχανάλυση σε ψυχίατρο για αρκετά χρόνια, με βοήθησε πολύ», πρόσθεσε.

Οι δύσκολες ειδήσεις, η ελληνική τηλεόραση και ο φόρτος εργασίας

Η παρουσιάστρια ερωτήθη για την είδηση που δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί. «Στην υπόθεση Τοπαλούδη ένιωθα πολύ άσχημα, ήταν Γολγοθάς. Συγκινούμαι πολύ πιο εύκολα και φοβάμαι να δείξω την πιο εύθραυστη πλευρά μου. Ελπίζω μεγαλώνοντας να το αντιμετωπίσω».

«Δεν ήθελα στην ελληνική τηλεόραση εκπομπές που βάζουν σε λάθος βάση τη σχέση και την ισορροπία των δύο φύλων γιατί είναι στο όριο της θεσμικής παρέμβασης. Δεν έχω δει ποτέ τον εαυτό μου σε δελτίο και συνήθως βλέπω μόνο τα λάθη». Η Ράνια Τζίμα πρωταγωνιστεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega σε καθημερινή βάση.

Κλείνοντας ανέφερε πως: «Όταν έχω φόρτο εργασίας μπορεί στο σπίτι να κάνω μονόλογο και να μη ρωτήσω ποτέ τον Γαβριήλ πως πέρασε τη μέρα του, αλλά εκείνος είναι πολύ στωϊκός».

Related posts

Κρίσıμες ώρες τώρα γıα τον Δημήτρη Κόκοτα

Έπιασε το στέρνο του και σωριάστηκε μέσα στο γήπεδο πασίγνωστος ποδοσφαιριστής – Σε σοκ ο πλανήτης

Επιτέλους χρήμα: 4 ζώδια γεμίζουν τις τσέπες τους, μέσα στην εβδομάδα και δακρύζουν από χαρά