«Ρε την γυναίκα μου;»: Η μέρα που ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έπαιξε μπουνιές για τη Βουγιουκλάκη

Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Η μέρα που έπαιξε μπουνιές για τη Βουγιουκλάκη

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ, το πολυαγαπημένο ζευγάρι του ελληνικού κινηματογράφου πρωταγωνιστεί στην ταινία «Μοντέρνα Σταχτπούτα». Προκειται για την πρώτη ταινία που βγήκε στις αίθουσες ενάμισι μήνα μετά το γάμο του ζευγαριού στους Δελφούς, τον Ιανουάριο του 1965. Μάλιστα, ενώ βρίσκονταν στη Ρώμη, για τα γυρίσματα ο Παπαμιχαήλ έκανε πρόταση γάμου στη Βουγιουκλάκη και εκείνη δέχτηκε…

Ο Τάκης Γκιόκας ήταν ηθοποιός της τότε χρυσής εποχής και μάλιστα χαρακτηρίστηκε «παιδί θαύμα» του ελληνικού κινηματογράφου αλλά τελικά αποφάσισε από μόνος του να εγκαταλείψει την ηθοποιία και να ακολουθήσει επαγγελματικά έναν τελείως διαφορετικό δρόμο. Παρόλα αυτά βρέθηκε  δίπλα σε μεγάλους πρωταγωνιστές της λεγόμενης «χρυσής» εποχής, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Θανάσης Βέγγος, ο Νίκος Ξανθόπουλος.

Ο Τάκης Γκιόκας είναι ο ηθοποιός που έχει ζήσει μοναδικές στιγμές δίπλα σε σπουδαίους πρωταγωνιστές και που αποκάλυψε στην Espressο στιγμές από τα παρασκήνια της ταινίας «Μοντέρνα Σταχτοπούτα».

«Η Αλίκη ήταν μια αυστηρή, απαιτητική και τελειομανής πρωταγωνίστρια, που ήθελε να έχει πάντα τον πρώτο λόγο, όπως ήταν φυσικό. Μου έρχεται στο μυαλό ένα αστείο που είχε σκηνοθετήσει στο πλατό ο Αλέκος Σακελλάριος στα γυρίσματα της “Μοντέρνας Σταχτοπούτας” σε κάποιον από τους βοηθούς στο στούντιο. Ξουράφας ήταν το όνομά του, αν θυμάμαι καλά, και δήλωνε ερωτευμένος με τη Βουγιουκλάκη.

Ο Σακελλάριος, λοιπόν, στήνει μία σκηνή γάμου με την Αλίκη και τον Ξουράφα και ξαφνικά ορμάει στο πλατό ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ εξαγριωμένος φωνάζοντας: “Ρε, με τη γυναίκα μου, ρε, με τη γυναίκα μου;”, κυνηγάει τον Ξουράφα, που φεύγει τρέχοντας κι όλοι σκάμε στα γέλια! Ο Αλέκος Σακελλάριος, πραγματικά, ήταν μεγάλο πειραχτήρι», εξομολογήθηκε ο Τάκης Γκιόκας.

«Ρε την γυναίκα μου;»: Η μέρα που ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έπαιξε μπουνιές για τη Βουγιουκλάκη

Η ταινία Μοντέρνα Σταχτοπούτα

Η Κατερίνα Πιερή (η Αλίκη δηλαδή), το άνεργο φτωχοκόριτσο, που όμως ήταν πανέξυπνη, καπάτσα και έσκιζε στην γραφομηχανή (ήταν η μοναδική δακτυλογράφος που σταματούσε να γράφει προτού τελειώσει η υπαγόρευση), κατάφερε ν’ αγοράσει επιτέλους και λίγο ζαμπονάκι για τ’ αδερφάκια της, όταν την προσέλαβε ο γοητευτικός επιχειρηματίας Αλέξης Βαρνέζης (δηλ. ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ), τον οποίο φυσικά και ερωτεύτηκε. Για να την ερωτευτεί, όμως, κι εκείνος με τη σειρά του, έπρεπε να προηγηθεί ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Ρώμη, όπου έπρεπε να κλειστεί μια σημαντική συμφωνία.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν