Ριγανέλαιο: Το φυσικό αντισταμινικό που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες που σας ταλαιπωρούν

Ριγανέλαιο: Ο καλύτερος σύμμαχος για την αντιμετώπιση των αλλεργιών

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αλλεργίες είτε από την άνοιξη είτε από άλλους παράγοντες. Οι περισσότερες από τις αλλεργίες εκδηλώνονται με μπούκωμα της μύτης ή φαγούρα στο λαιμό.

Όμως, υπάρχει μια φυσική θεραπεία, η οποία μπορεί να προσφέρει ανακούφιση. Μάλιστα, παρουσιάζεται παρακάτω.

Ριγανέλαιο: Τι είναι η ισταμίνη

Η ισταμίνη είναι η φυσική αντίδραση του σώματος σε αλλεργίες. Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι τα αλλεργιογόνα επηρεάζουν μόνο τα άτομα που πάσχουν από αλλεργίες – Ουσίες στον αέρα όπως ο καπνός του τσιγάρου , η σκόνη, η μούχλα και ορισμένες χημικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν αντιδράσεις της ισταμίνης στους ανθρώπους.

Όποτε εισπνέετε ένα αλλεργιογόνο , το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά με την απελευθέρωση ισταμίνης σε κύτταρα κοντά στους πνεύμονες και τη μύτη. Η ισταμίνη επιδρά επίσης με τους υποδοχείς στους ιστούς της μύτης, προκαλώντας ερυθρότητα και οίδημα σε ανθρώπους που συνήθως βιώνουν μια τέτοια εμπειρία.

Επίσης περιέχει ροσμαρινικό οξύ το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια σε αλλεργικές αντιδράσεις.

Αντισταμινικά

Επειδή η ισταμίνη προκαλεί δυσφορία, οι άνθρωποι συνήθως παίρνουν ορισμένα φάρμακα προκειμένου να ανακουφιστούν από τα συμπτώματα της. Ένα από τα πιο κοινά φάρμακα είναι τα αντισταμινικά, τα οποία είναι φάρμακα που μπλοκάρουν ή μειώνουν την απελευθέρωση ισταμίνης και συνήθως σταματούν την αλλεργική αντίδραση πολύ αποτελεσματικά.

Ωστόσο, τα αντισταμινικά προκαλούν παρενέργειες, όπως ξηροστομία, υπνηλία, ζάλη, ναυτία και εμετό, ανησυχία, δυσκολία στην ούρηση, θολή όραση και σύγχυση. Ευτυχώς, υπάρχει ένα φυσικό αντισταμινικό που μπορεί να εμποδίσει την απελευθέρωση της ισταμίνης χωρίς παρενέργειες – το ριγανέλαιο.

Το ριγανέλαιο που καθαρίζει τους πνεύμονες

Η ρίγανη είναι μια πλούσια πηγή διαφόρων ευεργετικών θρεπτικών συστατικών, όπως των φλαβονοειδών, της καρβακρόλης και των τερπερνίων, φυσικών αποσυμφορητικών που μπορούν να καθαρίσουν τους πνεύμονές σας. Επίσης περιέχει ροσμαρινικό οξύ το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια σε αλλεργικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με μελέτες, αυτό το οξύ μειώνει την συσσώρευση των υγρών και το πρήξιμο που προκαλείται από μια αλλεργική αντίδραση , ανακουφίζοντας αποτελεσματικά από τα συμπτώματα που προκαλούνται από την ισταμίνη. Μπορείτε να επωφεληθείτε από τη ρίγανη πίνοντας αραιωμένο ριγανέλαιο.

Βάλτε πρώτα λίγο νερό στο στόμα σας και κρατήστε το, και στη συνέχεια, λυγίστε το κεφάλι σας προς τα πίσω και ρίξτε 2-3 σταγόνες ριγανέλαιο στο νερό, και πιείτε το διάλυμα αμέσως. Στη συνέχεια καταναλώστε κι άλλο νερό. Δεν θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία περισσότερο από 3 φορές την εβδομάδα, επειδή η ρίγανη έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορεί να εξαλείψουν τα καλά και τα κακά βακτηρίδια στο σώμα σας.

Related posts

Βλάπτουν σοβαρά την υγεία: 10 πράγματα που κάνουμε καθημερινά και προκαλούν ζημιά στο σπίτι και στον οργανισμό μας

Θαυματουργό τσάι του βουνού: Φάρμακο για τα κρυολογήματα, αντιοξειδωτικό, αγχολυτικό και οι ευεργετικές του ιδιότητες

Ευριπίδης Γαβαθιώτης: Ο καθηγητής στο Albert Einstein που ανακάλυψε στοχευμένη θεραπεία σε πολλές μορφές καρκίνου και για το Αλτσχάιμερ

Σώζει ζωές και αξίζει να το ξέρετε: Tι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση εγκεφαλικού επεισοδίου

«Προσοχή στα συμπτώματα»: Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός πατέρα 4χρονης με στρεπτόκοκκο

Μόλις είχε ξεκινήσει το Πανεπιστήμιο: Ο 22χρονος που έπαθε εγκεφαλικό, έπεσε σε κώμα και προειδοποιεί για τα «αθώα» συμπτώματα

«Το όνομα μου είναι Ναταλία και είμαι μόλις 23 ετών όμως έμεινα παράλυτη από κάτι που συνηθίσουμε να κάνουμε όλοι μας»

Μυστήριο με την υγεία της Μπέλα Χαντίντ: Τα μελανιασμένα πόδια και οι επίδεσμοι στην πλάτη που τρόμαξαν τους ακόλουθους

Τι συμβαίνει με την υγεία του Βασιλιά Καρόλου της Αγγλίας: «Να είναι έτοιμος ο Ουίλιαμ»