Salt Bae: Η χλιδάτη ζωή του, το παλάτι των 36.000.000, το τζετ και τα 9 παιδιά

Salt Bae: Η χλιδάτη ζωή του Τούρκου διάσημοι σεφ Νουσρέτ

Στο Twitter σχολιάστηκε ο λογαριασμός, από την απόδειξη κάποιων πελατών που επισκέφτηκαν το νέο εστιατόριο του διάσημου σεφ Salt Bae στο Λονδίνο. «Ξόδεψαν ολόκληρο το τραπεζικό μου υπόλοιπο σε μια νύχτα», γράφει σοκαρισμένος ο χρήστης. Η συγκεκριμένη απόδειξη από το Nusr -Et Steakhouse έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για το συνολικό ποσό των 1.812,40 λιρών που έπρεπε να πληρώσει η παρέα, με μια μπριζόλα να κοστίζει 630 λίρες και μόλις τέσσερα Red Bull να κοστίζουν 44 λίρες.

Ο λογαριασμός από το εστιατόριο του Salt Bae που άνοιξε πρόσφατα στο Knightsbridge του Λονδίνου με καθυστέρηση λόγω του Covid-19, δείχνει επίσης ότι στο τραπέζι των οκτώ πελατών προστέθηκαν 236,40 λίρες υπηρεσιών στις δαπάνες τους.

Με το που δημοσιεύτηκε η απόδειξη έγινε viral και πολλοί χρήστες του Twitter παραδέχτηκαν ότι οι τιμές που είδαν, τους αποθάρρυναν να επισκεφτούν το εστιατόριο, παρά το γεγονός ότι οι Βρετανοί περίμεναν πώς και πώς το εστιατόριο, από τότε που ο Νουσρέτ Γκιοκτσέ, γνωστός ως Salt Bae, έγινε viral το 2017.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Η φωτογραφία της απόδειξης μοιράστηκε στο διαδίκτυο από τον χρήστη του Twitter, Τζαμίλ Αμίν, γράφοντας «44 υπέροχες βρετανικές λίρες για τέσσερα Red Bulls… γελάω».

Η ανάρτηση έχει συγκεντρώσει έκτοτε σχεδόν 10.000 likes με πολλούς ανθρώπους να παραδέχονται ότι είναι σοκαρισμένοι από τις εκπληκτικά υψηλές τιμές στο μενού. Ένα άτομο έγραψε: «Τι στο καλό είναι ένα χρυσό μπέργκερ; 100 λίρες.. είναι το καλύτερο burger στον κόσμο; Και 630 λίρες για μια μπριζόλα; Χαχα, θα είχα αρνηθεί να πληρώσω και θα έφευγα… Αυτό είναι απολύτως γελοίο, 44 λίρες για Red Bull είναι επίσης ανοησίες».

«Είναι πολύ φθηνότερο να πετάξεις στην Τουρκία και να πας στο εστιατόριο εκεί», αστειεύτηκε ένας άλλος.

Ποιος είναι ο «θεός του κρέατος» Νουσρέτ

Ο Τούρκος κρεοπώλης που έγινε ο διάσημος σεφ Νουσρέτ πια, γεννήθηκε το 1983 στο Ερζερούμ της Τουρκίας, σε μια φτωχή Κουρδική οικογένεια, έχοντας τέσσερα αδέλφια. Ο πάμπλουτος σήμερα σεφ, έχει επιδείξει σημαντικό φιλανθρωπικό έργο, καθώς έχει χτίσει ένα σχολείο στο Ερζερούμ. Ο πατέρας του εργαζόταν σε ορυχεία. Τα οικονομικά της οικογένειάς του τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το σχολείο όταν ήταν 10 χρονών για να δουλέψει.

Στα 13 του εργάστηκε ως μαθητευόμενος χασάπης σε κρεοπωλείο στο Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, μετακόμισε στο Μπουένος Άιρες με αποστολή να μάθει περισσότερα για το κρέας.

Από 2007-2010 εργάστηκε σε εστιατόρια προκειμένου να αποκτήσει εμπειρία ως μάγειρας και εστιάτορας και ονειρευόταν να γίνει σεφ στις ΗΠΑ. «Ήθελα πάντα να ανοίξω ένα εστιατόριο», δήλωσε στο NBC News.

Το 2010, σε ηλικία 27 ετών, έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, ανοίγοντας το πρώτο του ψητοπωλείο Nusr-Et στη γειτονιά Etiler της Κωνσταντινούπολης με μόλις οκτώ τραπέζια και 10 υπαλλήλους.

Αφού γνώρισε τον Τούρκο επιχειρηματία Ferit Sahenk, ο οποίος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ με το γεύμα του στο εστιατόριο, που προσέφερε να επενδύσει, ο Νουσρέτ άνοιξε καταστήματα στη Μέση Ανατολή. Το όνομα της αλυσίδας εστιατορίων του (Nusr-Et) προέρχεται από το δικό του όνομα και τη λέξη «Et», που σημαίνει «κρέας» στα τούρκικα.

Τα πιάτα που σερβίρονται στα εστιατόρια του, έχουν λάβει ανάμεικτες κριτικές και έχουν περιγραφεί ως «πανάκριβα». Τα βίντεό του στα οποία επιδεικνύει την ικανότητά του με τα μαχαίρια ή κάνει γυμνόστηθος γυμναστική, παίρνουν χιλιάδες likes, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τον σταματούν 1.000 θαυμαστές την ημέρα.

Με τα σκούρα κοστούμια του και το σήμα κατατεθέν του, που είναι τα γυαλιά ηλίου του, ο διάσημος σεφ έχει αποκαλέσει τον εαυτό του The Saltfather, δημοσιεύοντας πολυάριθμες παρωδίες της κλασικής μαφιόζικης ταινίας The Godfather.

Salt Bae: Οι διάσημοι φίλοι του

Ο Salt Bae, έχει συγκεντρώσει πάνω από 38 εκατομμύρια followers στο Instagram από τότε που έγινε viral στα social media το 2017 για τον ιδιαίτερο τρόπο που αλατίζει τα κρέατα. Συγκεκριμένα, απέκτησε φήμη από ένα viral βίντεο, με τίτλο «Ottoman Video», το οποίο δημοσιεύτηκε στις 7 Ιανουαρίου 2017, στο λογαριασμό του εστιατορίου του στο Twitter. Λόγω της δημοφιλίας που απέκτησε από το βίντεο, η επιχείριση και το πελατολόγιό του εκτοξεύτηκαν.

Ο 38χρονος, ο οποίος έχει πάρει το παρατσούκλι Salt Bae από τους θαυμαστές του λόγω του περίεργου τρόπου πασπαλίσματος του αλατιού, αυτή τη στιγμή έχει 17 εστιατόρια στην επιτυχημένη αλυσίδα του. Δεν είναι λίγοι οι σταρ που δηλώνουν θαυμαστές του, όπως ο DJ Khaled, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Λιονέλ Μέσι. Μάλιστα, ο Νουσρέτ ισχυρίζεται ότι πρωταγωνιστής του «Τιτανικού» είπε ότι η μπριζόλα του ήταν «το καλύτερο κρέας που είχε φάει ποτέ στη ζωή του».

Η Ριάνα φοράει μπλουζάκι με την εικόνα του, ο πυγμάχος Κόνορ ΜακΓκρέγκορ έφαγε μια «χρυσή» μπριζόλα 800 λιρών στο Nusr-Et στο Ντουμπάι, ενώ ο ηθοποιός Τζέισον Στέιθαμ επισκέπτεται τακτικά το υποκατάστημα του Beverly Hills. Το εστιατόριο του Salt Bae -αυτή τη φορά στην Κωνσταντινόπουλη- επισκέφθηκε και ο Νίκολας Μαδούρο, κάνοντας έξαλλους τους κατοίκους της Βενεζουέλας.

Οι χρυσές μπριζόλες του Νουσρέτ

Τα πασπαλισμένα με βρώσιμο χρυσό κρέατα, κοστίζουν μια περιουσία. Στο καινούριο του εστιατόριο στο Λονδίνο, μπορεί κανείς να απολαύσει μια μπριζόλα Golden Giant Tomahwak για 1.450 λίρες, ένα Golden Giant Striplion για 1.350 λίρες και Golden Kafes για 500 λίρες. Με λίγα λόγια, τα πληρώνει κανείς στην κυριολεξία… χρυσά.

Οι μπριζόλες με φύλλο χρυσού έχουν γίνει viral εδώ και λίγα χρόνια, από τότε που ξεκίνησε να τις παρουσιάζει στο μαγαζί του στο Ντουμπάι, μία πόλη που η υπερβολή αποτελεί στοιχείο της καθημερινότητας.

Η χλιδάτη ζωή του «Salt Bae»

Όταν η δημοσιογράφος της Daily Mail, Γιαν Μόιρ, τον ρώτησε ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του, εκείνος απάντησε: «Το μυστικό της επιτυχίας μου είναι ότι δουλεύω 20 ώρες κάθε μέρα».

Tο 2019, ο Νουσρέτ, που πλέον έχει πολυτελή steakhouses στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, την Κωνσταντινούπολη, το Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι αλλά και στη Μύκονο, ξόδεψε 36 εκατομμύρια λίρες στο περίφημο παλάτι Macka στην περιοχή Sisli της Κωνσταντινούπολης.

Αφού πέρασε δύο χρόνια διοικώντας τα εστιατόρια του σε όλο τον κόσμο, ο Νουσρέτ ανακοίνωσε ότι ήθελε να περάσει περισσότερο χρόνο στην τουρκική πόλη και μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα στο παλάτι, το οποίο κάποτε ανήκε στον θεατρικό συγγραφέα του 20ού αιώνα Αμπντουλχάκ Χαμίντ Ταρχά, γνωστό στην Τουρκία ως ο Μεγάλος Ποιητής.

Θεωρείται επίσης ότι έχει σπίτια στις ΗΠΑ, όπου συχνά απεικονίζεται σε μια ιδιωτική πισίνα στο Μπέβερλι Χιλς, καθώς και άλογα σε κάτι που μοιάζει με ράντσο.

Ο πολυάσχολος σεφ δεν φαίνεται ποτέ πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου, αλλά ταξιδεύει με στιλ. Σε ένα βίντεο φαίνονται Rolls Royces που οδηγούν σοφέρ του, αξίας άνω των 250.000 λιρών η κάθε μία, ενώ σε ένα άλλο, όπου παριστάνει μια σκηνή από τον Νονό, οδηγείται σε ένα τεράστιο αρχοντικό σπίτι, μέσα σε ένα vintage μοντέλο. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μη διαθέτει κι ένα ιδιωτικό τζετ, για να τον μεταφέρει μεταξύ των εστιατορίων του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία και στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Παρά το γεγονός ότι περιτριγυρίζεται από όμορφες γυναίκες σε πολλές από τις αναρτήσεις του και φλερτάρει μαζί τους, μυστήριο περιβάλλει την ερωτική ζωή του Τούρκου σεφ.

Πρόσφατες φωτογραφίες δείχνουν ότι βγαίνει με το μοντέλο Candy Denat, αν και κάποτε ισχυρίστηκε ότι ήταν πολύ απασχολημένος για μια σχέση, καθώς σηκώνεται στις 3 το πρωί για να πάει στις αγορές κρέατος και κοιμάται στις πέντε τη νύχτα. «Είμαι τόσο συγκεντρωμένος στο κρέας που δεν μπορώ να δω γυναίκα ή τίποτα», είπε. «Δεν έχω χρόνο για σύντροφο».

Πρόσφατα όμως, δημοσίευσε μια φωτογραφία του, στην οποία είναι περιτριγυρισμένος από εννέα παιδιά, με τη λεζάντα: «Ο άνθρωπος που δεν περνά χρόνο με την οικογένειά του δεν είναι πραγματικός άντρας».

Η εικόνα, η οποία περιλαμβάνει ένα νεογέννητο, έκανε τους θαυμαστές να πιστέψουν ότι τα παιδιά ήταν δικά του. Επίσης, σε άλλες αναρτήσεις – συμπεριλαμβανομένης μιας με ένα μικρό αγόρι που φορούσε ποδιά κρεοπώλη με τη λεζάντα «το μέλλον» φαίνεται να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.

Η αγάπη του Νουσρέτ για το κρέας

Ο Νουσρέτ έχει φυσικά λατρεία στο κρέας. «Λατρεύω το κρέας. Δεν μπορώ να φανταστώ μια ζωή χωρίς κρέας. Τρώω κρέας επτά ημέρες την εβδομάδα. Και για πρωινό», λέει. «Δεν μπορώ να τελειώσω το πρωινό μου χωρίς καπνιστό κρέας ή λουκάνικο».

Ευτυχώς για τον Salt Bae, δεν είναι ο μόνος και η αγάπη των πελατών του για το κρέας, του προσφέρει έναν πλούσιο τρόπο ζωής και ένα διογκωμένο τραπεζικό λογαριασμό.

Αλλά ισχυρίζεται ότι είναι ακόμα το ίδιο αγόρι, βοηθός κρεοπώλη, που τα έβγαζε πέρα με δυσκολία στην Κωνσταντινούπολη.

«Η ζωή μου δεν έχει αλλάξει», είπε στο NBC News. «Συνεχίζω να δουλεύω από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα».

Related posts

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη