Σαράντης Μπλιόσκας: Ο φύλακας άγγελος γιατρός που βοήθησε την 8χρονη στην παιδική χαρά

by Τόνια Τζαφέρη

Σαράντης Μπλιόσκας: Έδωσε τις πρώτες βοήθειες στην 8χρονη και έσωσε το δάχτυλο της

Συγκλονιστικά είναι τα όσα διαδραματίστηκαν σε παιδική χαρά της Θεσσαλονίκης, όταν 8χρονο κοριτσάκι ακρωτηριάστηκε σε τσουλήθρα.

Τα κρίσιμα λεπτά μετά το ατύχημα στην παιδική χαρά με την 8χρονη, σημαντικό ρόλο έπαιξε ένας γιατρός που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο αλλά η συμβολή του ήταν τόσο σημαντική για την εξέλιξη της υγεία της. Ο χειρουργός ΩΡΛ του στρατιωτικού νοσοκομείου 424 Σαράντης Μπλιόσκας ήταν στην νέα παραλία, όταν άκουσε φωνές στην παιδική χαρά και ζητούσαν βοήθεια για την 8χρονη που έκοψε το δάκτυλο της στην τσουλήθρα.

Σαράντης Μπλιόσκας: Ο φύλακας άγγελος γιατρός που βοήθησε την 8χρονη στην παιδική χαρά

Οι κινήσεις του γιατρού ήταν σωτηρίες για την 8χρονη, καθώς καθοδήγησε τους γονείς και τους παρευρισκόμενους για την συντήρηση του δακτύλου και την μεταφορά της 8χρονης.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του γιατρού Σαράντη Μπλιόσκα

«Γυρνώντας από ένα αναψυκτήριο που είχα πάει με τον γιο μου, με ειδοποίησαν ότι ένα παιδάκι είχε χτυπήσει στην τσουλήθρα. Φτάνοντας εκεί είδα αποκομμένο το μικρό δάκτυλο του δεξιού χεριού της. Είχε αποκοπεί στις δυο από τις τρεις φάλαγγες, δηλαδή υπέστη πλήρη αποκοπή» αναφέρει ο κ. Μπλιόσκας. Με την ψυχραιμία του γιατρού αλλά και την αγωνία ενός γονέα άρχισε αμέσως να περιποιείται την ανήλικη. «Ζήτησα από μια γυναίκα να φέρει πάγο για να βάλουμε το αποκομμένο δάκτυλο και φρόντισα το τραύμα.

Προσπάθησα να κάνω ο,τι μπορώ ώστε οι συνάδελφοι που θα έκαναν επανασυγκόληση να έχουν τις καλύτερες συνθήκες. Ευτυχώς βοήθησε» σημειώνει. Όπως τονίζει ο γιατρός, τα πρώτα λεπτά σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικά για την συγκόλληση. «Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις τα πρώτα λεπτά είναι τα πιο σημαντικά, γιατί πρέπει να συντηρηθεί σωστά το σκέλος που θα συγκολληθεί». «Θα μπορούσε να ήταν ο γιος μου» Στη συγκεκριμένη τσουλήθρα, το ίδιο απόγευμα έπαιζαν και αλλά παιδιά και σε δυο από αυτά μάγκωσαν μέρος από τα ρούχα τους στην κομμένη λαμαρίνα. Λίγα λεπτά πριν το περιστατικό στην ίδια τσουλήθρα έπαιζε και ο γιος του γιατρού.

Ο κ. Μπλιόσκας προσπαθούσε καθ’ όλη την διάρκεια να ηρεμήσει την 8χρονη.

Σαράντης Μπλιόσκας: Ο φύλακας άγγελος γιατρός που βοήθησε την 8χρονη στην παιδική χαρά

«Έτυχε να είμαι εκεί. Σκέφτομαι ότι 10 λεπτά πριν ο γιος μου έκανε τσουλήθρα εκεί. Για αυτό δεν έκανα τίποτα παραπάνω από αυτό που θα έκανε ο καθένας που ξέρει να διαχειριστεί αυτά τα περιστατικά» λέει ο Σαράντης Μπλιόσκας που σήμερα το πρωί επικοινώνησε με τον πατέρα της 8χρονης. «Με πήρε σήμερα ναι με ευχαριστήσει, αλλά είπα και στον ίδιο ότι δεν χρειάζεται. Όλοι στην θέση μου θα το έκαναν».  

«Το κοριτσάκι ήταν σε κατάσταση σοκ, προσπάθησα να την ηρεμήσω. Πίστευε ότι ζει έναν εφιάλτη και ότι είναι σε ένα κακό όνειρο. Ρωτούσε συνεχώς αν θα επανέλθει το χέρι της από την πρώτη στιγμή» αναφέρει ο γιατρός. «Και οι γονείς της ήταν σε σοκ, προσπάθησα να τους ηρεμήσω και τους είπα να πάνε απευθείας στο νοσοκομείο, να μην περιμένουν το ΕΚΑΒ, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος μετράει» τόνισε ο κ. Μπλιόσκας.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν