Σάββας Κάλφας: Ο κλινικός ψυχολόγος που πήγε στο Survivor, η προσωπική του ζωή και οι σπουδές του

Σάββας Κάλφας: Όσα δεν γνώριζες για τον παίκτη του Survivor

H συμμετοχή του στο ριάλιτι επιβίωσης είχε προκαλέσει εντύπωση, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που ήδη τον γνώριζαν μέσα από τα social media τα οποία διαθέτει και παράγει περιεχόμενο το οποίο σχετίζεται με την ψυχική υγεία και την ψυχολογία. Ο ίδιος άλλωστε είναι κλινικός ψυχολόγος και θέλει μέσα από τα κανάλια του διαδικτύου να βοηθήσει όλο και περισσότερο κόσμο και νέους.

Ας πάρουμε όμως από την αρχή τα πράγματα, ο Σάββας γεννήθηκε στην Ρόδο και στην συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα όπου και εργάζεται ως κλινικός ψυχολόγος και δάσκαλος yoga. Ένα απο τα μεγαλύτερα του όνειρα είναι να ταξιδέψει στη… Μέση Ανατολή. Είναι πρωταθλητής ποδηλασίας οπότε το μόνο που δεν φοβάται στο νησί είναι οι αντοχές του. Όπως είχε δηλώσει και στην αρχή ήθελε να συμμετάσχει στο Survivor για να γνωρίσει τον εαυτό του σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

Γιατί ο Σάββας Κάλφας ήθελε να κερδίσει το έπαθλο του Survivor

Στο ριάλιτι επιβίωσης ωστόσο, πέρα από το γεγονός πως συμμετείχε για να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, ήθελε να κερδίσει και το χρηματικό έπαθλο προκειμένου να ανοίξει το δικό του γραφείο ψυχοθεραπείας για να βοηθήσει όσο περισσότερο κόσμο γίνεται με το ταξίδι της αυτογνωσίας τους.

Οι δηλώσεις του Σάββα Κάλφα για τις διατροφικές διαταραχές

”Το φαγητό είναι όχι μόνο από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μας, αλλά και η βασική πηγή ενέργειας για να παραμένουμε υγειής και να συνεχίζουμε να κατακτούμε τους στόχους μας. Ωστόσο πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να το ευχαριστηθούν, γιατί φοβούνται μην χαλάσει το σώμα τους.

Έτσι αντιστέκονται σε αυτά που τους ζητάει ο οργανισμός τους και πολύ σύντομα γίνονται νευρωτικοι γύρω από το φαγητό, με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουν όλες τις γεύσεις και γενικότερα στιγμές με φίλους, οι οποίες περιλαμβάνουν φαγητό η αλκοολ που θα τους βγάλουν από το πρόγραμμα τους.

Στο δεύτερο Vlog του Momentum To Happiness, εξηγώ μέσα από την επιστήμη της ψυχολογίας, πως αποκτούμε μια υγειής σχέση με το φαγητό και πως απολαμβάνουμε όλες τις τροφές ανεξαιρέτως, διατηρώντας πάντα το σωματικό μας βάρος σταθερό.

Related posts

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη