Σχολείο διδάσκει στα αγόρια πως να σιδερώνουν, να πλένουν και να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού

Σχολείο: Το εναλλακτικό μάθημα που θα τους φανεί σίγουρα χρήσιμο

Μπορεί το σχολείο να μας προσφέρει πολλές πληροφορίες αλλά σίγουρα πολλά είναι αυτά στα οποία μας αφήνει ακάλυπτους και θα χρειαστούμε στην ζωή. Ένα σχολείο αποφάσισε να κάνει την αλλαγή και να προσθέσει ένα πιο ιδιαίτερο αλλά χρήσιμο “μάθημα” στα αγόρια και αυτό δεν είναι άλλο από τις δουλειές σπιτιού.

Το σιδέρωμα, το ράψιμο και το μαγείρεμα, είναι βασικά καθήκοντα που οι περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν στο σπίτι. Είναι όμως τελείως διαφορετικό όταν ένα σχολείο το προσφέρει ως πρόσθετο μάθημα.

Περισσότερες πληροφορίες για το σχολείο που μαθαίνει στα αγόρια δουλειές σπιτιού

Έτσι οι μαθητές και ιδιαίτερα τα αγόρια, θα οικοδομήσουν αξίες όσον αφορά την ισότητα των φύλων και θα σπάσουν τα στερεότυπα που αντιμετωπίζουν όταν κάνουν αυτές τις δραστηριότητες. Αυτή την νοοτροπία έχει υιοθετήσει ένα σχολείο στο Montecastelo της Ισπανίας. Διδάσκει στους μαθητές του το σλόγκαν: «Η ισότητα μαθαίνεται με δράσεις».

Το 2018, το σχολείο, που βρίσκεται στην πόλη Vigo, ανακοίνωσε ότι θα περιλαμβάνει μαθήματα στην οικονομία του σπιτιού μεταξύ άλλων θεμάτων. Κατά τη διάρκεια αυτών των μαθημάτων, τα αγόρια του σχολείου διδάσκονται να κάνουν δουλειές του σπιτιού όπως το σιδέρωμα, το ράψιμο, το μαγείρεμα και άλλες χειρωνακτικές δραστηριότητες όπως η ξυλουργική, η τοιχοποιία, υδραυλικές και ηλεκτροτεχνικές δεξιότητες.

Related posts

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη

«Είναι ψεύτικο και το βίντεο!»: Τα 4 σημεία που κανείς δεν πρόσεξε πάνω στην Κέιτ κάνουν τις θεωρίες συνομωσίας να φουντώνουν

“Εσύ σε σούπερ μάρκετ;” Μαθεύτηκε η αλήθεια για την χρυσή κληρονόμο Αθηνά Ωνάση, με τι ασχολείται σήμερα