Σερβιτόρος στην Μύκονο μαζεύει γρήγορα για να προλάβει την απαγόρευση και πελάτης του λέει «από τώρα;»

by Τόνια Τζαφέρη
Σερβιτόρος στην Μύκονο μαζεύει γρήγορα για να προλάβει την απαγόρευση και πελάτης του λέει «από τώρα;»

Μύκονος σερβιτόρος: Μαζεύει το τραπέζι και πελάτης τον ρωτάει: «από τώρα;»

Μύκονος σερβιτόρος: Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκονται οι επιχειρηματίες και καταστηματάρχες στο νησί των ανέμων. Καθώς, την στιγμή που βλέπουν τα μαγαζιά τους γεμάτα από κόσμο, με πρόθεση να διασκεδάσουν και να ξοδέψουν χρήματα στον χώρο τους… είναι αναγκασμένοι να τους διώξουν. Αλλιώς κινδυνεύουν με πρόστιμα, ακόμη και κλείσιμο.

Φυσικά εκτός από τους επιχειρηματίες, είναι και οι τουρίστες που δυσανασχετούν. Καθώς μπορεί να έχουν ταξιδέψει από κάθε γωνιά της γης, και όταν έκλειναν τα δωμάτια τους δεν γνώριζαν για το lockdown. Τώρα βρίσκονται αναγκασμένοι να υποστούν τους περιορισμούς και να μην χαρούν το νησί όσο θα ήθελαν, φεύγοντας απογοητευμένοι.

Οι πελάτες στην Μύκονο δυσανασχετούν με την απαγόρευση κυκλοφορίας στη 1:00, καθώς τα καταστήματα τους διώχνουν. Η Μύκονος αυτές τις μέρες δεν θυμίζει σε τίποτα το νησί που έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Τα πάρτι στα μαγαζιά και τις παραλίες έχουν σταματήσει, μουσική δεν υπάρχει και οι βόλτες μέχρι το ξημέρωμα αποτελούν παρελθόν λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί από τη 1:00.

Αυτό σημαίνει οτι από τις 00:30 και μετά, τα μαγαζιά αρχίζουν και μαζεύουν τα τραπέζια, προκαλώντας την εύλογη απογοήτευση όσων έχουν μεταβεί στο νησί των ανέμων για διακοπές.

Ενδεικτικό είναι το σκηνικό που κατέγραψε η κάμερα του Open σε ένα από τα καφέ-μπαρ της Μυκόνου, όπου ο σερβιτόρος ουσιαστικά διώχνει… ευγενικά τους πελάτες.

Ο διάλογος

Σερβιτόρος: «Συγγνώμη παιδιά για να μαζέψουμε γιατί κλείνουμε»

Πελάτης: «Από τώρα; Τι ώρα είναι;»

Σερβιτόρος: «Τι από τώρα; Έχουμε αργήσει κιόλας…»

Το βίντεο με τον σερβιτόρο της Μυκόνου

Προτεινόμενα