Σκλαβενίτης: Ο συγκινητικός λόγος που είναι και θα είναι πάντα κλειστός τις Κυριακές

Σκλαβενίτης: “Την ηθική, την ευγένεια και κυρίως την αγάπη για τον άνθρωπο”

Είναι από τα σούπερ μάρκετ τα οποία όπως φαίνεται μένουν πιστά στις αξίες και τα πιστεύω τους, ανεξαρτήτως καταστάσεων… Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που έχει βραβευθεί και για τις συνθήκες εργασίας του.

Τα καταστήματα ανοίγουν πλέον αρκετές Κυριακές τον χρόνο, καθώς επίσης και τα σούπερ μάρκετ. Ωστόσο η αλυσίδα Σκλαβενίτης είναι πάντα κλειστή τις Κυριακές και αυτό οφείλεται στα λόγια κάποιου…

Η αποκάλυψη έγινε κατά την εξόδιο ακολουθία του Στέλιου Σκλαβενίτη τον περασμένο Απρίλιο σε επικήδειο που εκφωνήθηκε από συνεργάτη του ομίλου.

Οι δηλώσεις από μέλος του Ομίλου Σκλαβενίτη

«Κυριακή 1η Απριλίου. Ποιος δεν θα ευχόταν αυτό το άσχημο νέο να ήταν μία κακοήθεια της ημέρας. Αυτό θέλαμε να πιστέψουμε όλοι. Μας γέλασες φίλε Στέλιο. Ήθελες να κάνεις πάλι κάτι που εμείς δεν περιμέναμε. (…) Σήμερα έχεις καταφέρει να κάνεις το βάρος ασήκωτο καθώς μοναδική πυξίδα στη ζωή σου ήταν η δικαιοσύνη. ”Να γίνει αυτό που είναι σωστό”, αυτό έλεγες πάντα, και πάντα με μία καθηλωτική απλότητα.

Πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να βρεις στον τόπο μας τον συνδυασμό μίας πετυχημένης επιχειρηματικής πορείας να συμβαδίζει με την ταπεινότητα, την ηθική, την ευγένεια και κυρίως την αγάπη για τον άνθρωπο. (…)

Η απόφαση του ”δεν ανοίγουμε τις Κυριακές”. Ποιος ξέρει την ανθρώπινη ιστορία πίσω από αυτή την απόφαση; Ζητώ συγνώμη που μοιράζομαι το μυστικό σου. Σκεφτόσουν μαζί με τα αδέλφια σου τι θα κάνατε. Δεν είχατε αποφασίσει και βγαίνοντας από το γραφείο σου άκουσες το μικρό παιδί ενός στελέχους σου να λέει ”γιατί μαμά λες ότι είναι καλό αφεντικό ο Σκλαβενίτης αφού την Κυριακή δεν θα είσαι σπίτι μας”. Σου πήρε μόνο ένα λεπτό να γυρίσεις πίσω στο γραφείο σου και να πάρετε αμέσως την απόφαση σας. ”Δεν ανοίγουμε”».

Related posts

Χριστουγεννιάτικο Καλάθι του Νοικοκυριού: Τι θα περιλαμβάνει από 14 Δεκεμβρίου για τα εορταστικά ψώνια

Ασταμάτητος ο Σκλαβενίτης: Ίσως ο καλύτερος Έλληνας εργοδότης «χρυσώνει» ξανά τους εργαζομένους του

Πουλάει ότι φαντάζεστε: Πελώριο το νέο υπερμάρκετ του Σκλαβενίτη που μόλις άνοιξε στην Αθήνα

Πάντα φροντίζει τους εργαζόμενους ο Σκλαβενίτης: Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί, οι αυξήσεις και τα επιδόματα

Με καφετέρεια, παιδότοπο ακόμα και τμήμα Ομορφιάς: Το νέο τεράστιο υπερμάρκετ του Σκλαβενίτη που μόλις άνοιξε στην Αθήνα

Ολυμπιακών διαστάσεων και τα έχει όλα: Αυτό είναι το νέο υπερμάρκετ του Σκλαβενίτη που μόλις άνοιξε στην Αθήνα

Αυξήσεις μισθών για 30.000 εργαζόμενους στο Σκλαβενίτη: Νέες παροχές και επιδόματα εκατομμυρίων στους υπαλλήλους του

Έρχεται νέος μποναμάς από τον Σκλαβενίτη: Αυξήσεις και παροχές σε 30.000 εργαζόμενους, οι δικαιούχοι και τα ποσά

Κωμικοτραγικές σκηνές σε σούπερ μάρκετ: «Μαλλιοτραβήχτηκαν» για να προλάβουν τις προσφορές