Σκόρος: Οι 4 λύσεις για να γλυτώσεις τα ρούχα σου με φυσικά υλικά

Σκόρος: Οι φυσικοί τρόποι για να σώσεις τα ρούχα σου και ένα κόλπο για να μην τσαλακώνονται

Καταστρέφουν τα ρούχα μας, τρώνε τα πουλόβερ μας, τα παλτό μας, τα χαλιά, γενικά ότιδήποτε είναι βαμβακερό, μεταξωτό, μάλλινο και κασμιρένιο. Τρώνε ακόμα και το τρίχωμα από τα κατοικίδια ζωάκια. Πρόκειται για τους σκόρους που εντοπίζονται στις ντουλάπες και γεμίζουν τα πάντα με τρύπες.

Τα υλικά για να εξαφανίσετε τους σκόρους

1. Μπαχαρικά: Λίγο γαρίφαλο (σε καρφάκια) ανάμεσα στα παλτά ή στις τσέπες των παντελονιών απωθεί τους επιδρομείς.

2. Αιθέρια έλαια όπως λεβάντα, θυμάρι και μέντα. Όσο υπέροχα είναι για εσάς αυτά τα αρώματα, άλλο τόσο αντιπαθή είναι για τους σκόρους. Ακόμα ένα άρωμα που τους απομακρύνει είναι αυτό του σανταλόξυλου. Για να τα χρησιμοποιήσετε όλα αυτά, ρίξτε μερικές σταγόνες από τα έλαια τους σε λίγο βαμβάκι και τοποθετήστε σε διάφορα σημεία της ντουλάπας.

3. Κόκκοι πιπεριού: Βάλτε τους μέσα σε μια παλιά νάιλον κάλτσα. Ο σκόρος δεν αντέχει τη μυρωδιά από τα περισσότερα μπαχαρικά.

4. Σαπούνι: Μέσα σε ένα κομματάκι γάζας, τυλίξτε λίγο σαπούνι, τόσο για να διώξετε τους σκόρους, όσο και για να δώσετε στα ρούχα σας την αίσθηση της φρεσκάδας.

Το απόλυτο κόλπο για να μην τσαλακώνονται τα ρούχα

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ήδη δοκιμάσει την ασυνήθιστη μέθοδο που υπόσχεται ατσαλάκωτα ρούχα χωρίς τη χρήση σιδερώστρας.

Δείτε ποια είναι αυτή η μέθοδος που δεν θα σας κοστίσει τίποτα και δοκιμάστε την κι εσείς.

Το κόλπο είναι να βάλετε 3 παγάκια στο στεγνωτήριο και να το βάλετε σε υψηλή θερμοκρασία για μερικά λεπτά. Μόλις βγάλετε τα ρούχα σας από αυτό θα δείτε ότι είναι σαν να έχουν μόλις σιδερωθεί.

Παράλληλα, δείτε εδώ ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να σιδερώσεις ένα πουκάμισο.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί όταν λιώνουν τα παγάκια με τη ζέστη που υπάρχει μέσα στο στεγνωτήριο το νερό μετατρέπεται σε ατμό και έτσι είναι σαν να σιδερώνονται τα ρούχα από μόνα τους.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να μην βάζετε πολλά ρούχα μέσα στο στεγνωτήριό σας. Βάλτε 1-2 πουκάμισα και ένα παντελόνι ή 2-3 πουκάμισα για να «σιδερωθούν» όσο γίνεται καλύτερα τα ρούχα σας.

Related posts

Αποκάλυψη φωτιά για Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει τελικά η πριγκίπισσα

Τεράστια «Βóμβα» στην Ελληνική Showbiz με τον «Σασμό» – Διάσημοι ηθοποιοί της σειράς ζευγάρι και στη ζωή

Ασταμάτητος ο Παλαιοχριστιανός: Έκανε κίνηση-ματ και ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω-κάτω στην Ελλάδα