Σοφία Αλιμπέρτη: «Έχω επιλέξει να μπορώ να μεγαλώνω όπως εγώ θέλω. Να παχαίνω, να αδυνατίζω, να βγαίνουν οι ρυτίδες και να είμαι ΟΚ»

Σοφία Αλιμπέρτη: Ανανεωμένη και χωρίς κόμπλεξ εξομολογείται

Μια από τις ηθοποιούς – παρουσιάστριες που άφησαν το στίγμα τους στην ελληνική τηλεόραση είναι η Σοφία Αλιμπέρτη. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η Σοφία Αλιμπέρτη έχει ανακαλύψει τον εαυτό της και έχει ανανεωθεί.

“Νιώθω συγκίνηση, βαθιά ευγνωμοσύνη και απέραντη αγάπη για τα παιδιά μου. Περήφανη έτσι κι αλλιώς ήμουν γιατί ξέρω τι ανθρώπους μεγαλώνω”. Όσα μας είπε αποκλειστικά η (super ανανεωμένη) ηθοποιός στα εγκαίνια της έκθεσης του γιου της, Μιχαήλ Άγγελου Βαρθακούρη.

Τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης φωτογραφίας του Μιχαήλ Άγγελου Βαρθακούρη πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου στο The Blender Gallery.

Στην έκθεση αυτή με τίτλο “Πλην Πυρός” δεν θα μπορούσαν να μην δώσουν το “παρών” τα αγαπημένα του πρόσωπα, με πρώτους από όλους φυσικά τα μέλη της οικογένειάς του. Η Σοφία Αλιμπέρτη, ο Γιάννης Πάριος και ο Good Job Nicky ήταν εκεί για να τον στηρίξουν αυτή την τόσο ξεχωριστή ημέρα και να βρίσκονται στο πλευρό του νεαρού καλλιτέχνη.

Χαμογελαστοί, ευδιάθετοι και όπως πάντα αγαπημένοι, οι τέσσερίς τους πόζαραν αγκαλιά στον φωτογραφικό φακό

Πρόκειται για μια από τις σπάνιες επίσημες εμφανίσεις της παρουσιάστριας, η οποία συνειδητά εδώ και αρκετά χρόνια έχει επιλέξει να απομακρυνθεί από την πρωτεύουσα, τα κοσμικά και τα φώτα της δημοσιότητας και να ζήσει μόνιμα στο νησί της καρδιάς της, την Πάρο.

Πρόκειται για μια απόφαση που, όπως επρόκειτο αργότερα να μας εκμυστηρευτεί, συνδέεται άμεσα και άρρηκτα με την ανάγκη της να νιώθει ελεύθερη.

Σοφία Αλιμπέρτη, σου πάει πολύ η ελευθερία

Εμφανώς ανανεωμένη, ευδιάθετη, ξεκούραστη και πολύ (πολύ) περήφανη-ποια μητέρα δεν θα ήταν άλλωστε;- φωτογραφήθηκε με τον μεγαλύτερο γιο της.

Άλλοτε χαμογελώντας στον φακό, άλλοτε δίνοντας ένα φιλί στον ταλαντούχο φωτογράφο Μιχαήλ Άγγελο Βαρθακούρη και άλλοτε αγκαλιάζοντας ολόκληρη την οικογένειά της, δεν άργησε να τραβήξει την προσοχή των φλας.

Σοφία Αλιμπέρτη: Η αποκαλυπτική συνέντευξη της

Μιλώντας αποκλειστικά στο Missbloom.gr και την Ανθή Μιμηγιάννη, η Σοφία Αλιμπέρτη τόνισε πόσο χαρούμενη είναι για τα δύο πλάσματα που έφερε στον κόσμο, την ποιότητα που φέρουν ως άνθρωποι, την πορεία που έχει πάρει η ζωή τους, το σπάνιο ταλέντο τους, τα στοιχεία που τους ενώνουν αλλά και τους διαφοροποιούν.

Μας μίλησε επίσης για τη βαθιά, πηγαία της ανάγκη να νιώθει ελεύθερη, κάτι που την οδήγησε στην απόφαση να αφήσει πίσω της τα τοξικά πρότυπα ομορφιάς και την καταπίεση που ασκούν τα media στις γυναίκες.

Στην Πάρο μπορεί να μεγαλώσει, να παχύνει, να αδυνατίσει, να είναι ευτυχισμένη.

Θα επιστρέψει στο θέατρο; Ίσως. Θα επιστρέψει στην τηλεόραση; Δυστυχώς για την τηλεοπτική πραγματικότητα του σήμερα, δεν είναι στα πλάνα της. Αυτό που μας κράταγε για το τέλος, ήταν ένα μικρό ταξίδι στην ξέφρενη δεκαετία των 80s, μια επιστροφή στο σήμερα, και πάλι πίσω στα 80s.

Είστε μια πολύ εντυπωσιακή γυναίκα, έχετε γράψει ιστορία στον χώρο σας και όμως τα παιδιά σας κατάφεραν να μην είναι γνωστά ως τα παιδιά της Αλιμπέρτη και του Πάριου. Πώς αισθάνεστε σαν μαμά για αυτά τα ταλαντούχα πλάσματα;

Συγκίνηση, βαθιά ευγνωμοσύνη και απέραντη αγάπη. Περήφανη έτσι κι αλλιώς ήμουν γιατί ξέρω τι ανθρώπους μεγαλώνω. Ο Νικόλας όταν βγήκε με το ψευδώνυμο Good Job Nicky το έκανε επίτηδες γιατί δεν ήθελε να ταυτιστεί. Ήθελε να το κάνει όλο δικό του και είναι όλο δικό του, δεν διάλεξε τον εύκολο δρόμο, δεν ζήτησε βοήθεια από τον πατέρα του, δεν πήγε στην εταιρία του πατέρα του. Έψαξε μόνος του, κάνει τελείως διαφορετική μουσική, τραγουδάει τελείως διαφορετικό στίχο, εννοώ ότι κάνει αγγλόφωνο. Και παρόλα αυτά βγήκε ο Χάρης (Βαρθακούρης) και αποκάλυψε ποιος είναι ο Good Job Nicky.

-Good Job Nicky και Μιχαήλ Άγγελος: Ποια χαρακτηριστικά τους σας έχουν αφοπλίσει, πού διαφοροποιούνται και παράλληλα πού ταυτίζονται;

Είναι άσπρο-μάυρο. Είναι δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι. Δεν ξεχωρίζω κανέναν- γιατί μου το ρωτάνε και αυτό, ποιον αγαπάω πιο πολύ. Τους αγαπάω και τους ξεχωρίζω για διαφορετικούς λόγους.

-Ποιος σας μοιάζει πιο πολύ;

Και οι δύο έχουν στοιχεία του χαρακτήρα μου, νομίζω λίγο παραπάνω ο Μιχαήλ. Ίσως γιατί ο Μιχαήλ και εγώ δεν είχαμε αυτό το θαύμα με το που γεννηθήκαμε, έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε κάποια πράγματα. Όχι ότι δεν δουλεύουν σκληρά ο Γιάννης ή ο Νικόλας, αλλά είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις από μικρός για ποιο πράγμα είσαι προορισμένος. Όλοι οι άλλοι πρέπει να ψάξουμε να το βρούμε.

-Είστε ένα άτομο που αγαπά πολύ το κοινό, παρόλα αυτά έχετε επιλέξει να απομακρυνθείτε. Γιατί;

Γιατί έχω επιλέξει να μπορώ να μεγαλώνω όπως εγώ θέλω. Χωρίς κανένα άγχος, χωρίς κανένα πανικό, να παχαίνω και να είμαι ΟΚ, να αδυνατίζω και να είμαι ΟΚ. Να βγαίνουν οι ρυτίδες στο πρόσωπό μου και να είμαι χαρούμενη, να μην έχω αυτή την αγωνία.

Θα θέλατε να ξαναεπιστρέψετε στην τηλεόραση;

Στην τηλεόραση δεν είμαι σίγουρη ότι θα ήθελα. Ίσως μεγαλώνοντας να ξαναέκανα θέατρο. Ίσως. Είμαι λίγο πιο ελεύθερος άνθρωπος, γι’ αυτό έβαλα ένα “ίσως”.

-Έχετε ζήσει ως έφηβη μια πολύ ωραία δεκαετία, αυτή των 80s. Θέλετε να μας πείτε ένα ηθικό δίδαγμα της δεκαετίας εκείνης για τώρα;

Για εμάς τότε, το ότι δεν είχε αναπτυχθεί η τεχνολογία τόσο πολύ, ήταν κάτι καλό. Εγώ τελείωνα τη δουλειά μου στο θέατρο και πήγαινα στο “Εργοστάσιο” που ήταν ένα top club της εποχής, χωρίς να έχω κλείσει κάποιο ραντεβού. Πήγαινα και ήξερα ότι θα βρω μέσα γνωστούς μου όμως. Μιλούσαμε, φλερτάραμε, δεν καθόμασταν με το κινητό μας συνέχεια. Σήμερα η τεχνολογία αν δεν την χειριστείς σωστά, δεν θα σου κάνει καλό. Αλλά και πάλι εγώ είμαι παλαιών αρχών.

-Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας κάτι που σας έχει αφήσει σαν γεύση η εποχή των 80s;

Η απόλυτη ελευθερία στο να ονειρευόμαστε. Απόλυτη ελευθερία. Και αυτό εύχομαι για τα παιδιά μου και κάθε άνθρωπο. Να ονειρεύονται, να τολμούν και να μην ακούσουν κανέναν που τους λέει ότι κάτι δεν μπορεί να το κάνει.

Related posts

Αποκάλυψη φωτιά για Κέιτ Μίντλετον: Από ποια μορφή καρκίνου πάσχει τελικά η πριγκίπισσα

Τεράστια «Βóμβα» στην Ελληνική Showbiz με τον «Σασμό» – Διάσημοι ηθοποιοί της σειράς ζευγάρι και στη ζωή

Ασταμάτητος ο Παλαιοχριστιανός: Έκανε κίνηση-ματ και ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω-κάτω στην Ελλάδα