Σούλα Αθανασιάδου: Ο ρόλος που έγραψε ιστορία στα Εγκλήματα και η απομάκρυνση από τα φώτα της δημοσιότητας

Σούλα Αθανασιάδου: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής της

Κανείς δεν ξεχνά την ηλικιωμένη κυρία που φρόντιζε τον παππού Αριστείδη και τη γυναίκα που βοηθούσε τη Φλώρα να φεύγει κρυφά από το σπίτι για να συναντηθεί με τον παράνομο δεσμό της, στην πετυχημένη σειρά “Εγκλήματα” το 1998.

Γεννήθηκε το 1929 στον Πειραιά και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν. Το 1956, σε ηλικία 27 ετών, έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στην ταινία “Άσσοι του γηπέδου”. Κυκλοφόρησε το 1956 και πρωταγωνιστούσε ο Ανδρέας Μουράτης.

Στη συνέχεια πήρε μέρος στις ταινίες “Αστέρω”, “Η Στεφανία”, “Ας με κρίνουν οι γυναίκες”. Έπαιξε στο πλευρό διάσημων ηθοποιών, όπως ο Νίκος Κούρκουλος, η Αλίκη Βουφιουκλάκη και η Ζωή Λάσκαρη. Ήταν η Καίτη Ζανίτου στις “Λολίτες της Αθήνας” και η νοσοκόμα στην ταινία “Κοινωνία Ώρα Μηδέν”.

Αν και η καριέρα της στον ελληνικό κινηματογράφο περιορίστηκε σε δεύτερους ρόλους, μεταπήδησε με επιτυχία στην τηλεόραση. Εκεί ανέλαβε κεντρικούς ρόλους σε σειρές που σημείωσαν τεράστια επιτυχία.. “7 θανάσιμες πεθερές”, “Βέρα στο Δεξί”, “Βότκα Πορτοκάλι”, “Θα βρεις τον δάσκαλό σου”, “Εγκλήματα” . Αυτές είναι μόνο μερικές από τις σειρές που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το υποκριτικό ταλέντο της ηθοποιού.

Η Σούλα Αθανασιάδου υπήρξε παντρεμένη με τον ηθοποιό, Γιώργο Δάνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1995. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της διατήρησε χαμηλό προφίλ. Μέχρι σήμερα ζει μια ήρεμη ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σκηνή της Σούλας Αθανσασιάδου από τα «Εγκλήματα»

Related posts

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη