Σούσουρο με την Εριέττα Κούρκουλου με όσα είπε για το Πάσχα στην Ελλάδα και τον Χριστό

by Newsroom i-diakopes.gr
Σούσουρο με την Εριέττα Κούρκουλου με όσα είπε για το Πάσχα στην Ελλάδα και τον Χριστό

Με την περίοδο της νηστείας να ολοκληρώνεται σιγά σιγά, οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν προμηθευτεί τον οβελία και όσα είθισται για το πασχαλινό τραπέζι.
Το έθιμο προστάζει την ημέρα της Ανάστασης να σουβλίζουμε αρνί, μία συνήθεια που τηρείται σταθερά κάθε χρόνο. Η Εριέττα Κούρκουλου, ωστόσο, έχει επιλέξει να ακολουθήσει έναν vegan τρόπο ζωής, αποφεύγοντας τελείως τα ζωικά προϊόντα, δηλώνοντας επίσης πως το ίδιο θα κάνει με τον γιο που έχει αποκτήσει.

Με δεδομένο πως τις τελευταίες μέρες όλο και αυξάνεται η συζήτηση γύρω από την κατανάλωση κρέατος, που φτάνει στα σημεία της υπερβολής τις ημέρες του Πάσχα, η Εριέττα Κούρκουλου θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα ενάντια στην εν λόγω πρακτική, αλλά υπέρ της ζωής και των διδαχών του Ιησού.

Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν τρώει κρέας γενικά, και ούτε θα το κάνει αυτές τις ημέρες λόγω της Ανάστασης.

«”Γιατί δεν τρως κρέας;”, με ρωτούν… “Γιατί δεν είναι απαραίτητο”, απαντώ. Δεν είναι απαραίτητο να υποφέρει κανένας για να ζήσω εγώ. Δεν είναι απαραίτητο να πεθάνει κανένα πλάσμα για να επιβιώσω και αφού δεν είναι απαραίτητο, το να έτρωγα κρέας θα σήμαινε ότι δίνω μεγαλύτερη αξία στην γευστική μου απόλαυση, από τι δίνω στην ζωή – και εγώ λατρεύω την ζωή…»

«Σέβομαι και εκτιμώ την ζωή – και όχι μόνο την δική μου. Καλό Πάσχα με αγάπη και ενσυναίσθηση – γιατί αυτό μας δίδαξε και εκείνος!» έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.