Διόρθωση: Το βίντεο ΔΕΝ απεικονίζει τη στιγμή που sportscaster τραγουδά σε «καλλονή φίλαθλο» κατά τη διάρκεια αγώνα τένις

Αρχικά είχαμε αναδημοσιεύσει το εξής:

Τένις: Η φίλαθλος που τους έκανε να παραμιλάνε

Κατα την διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων αγώνων, συνηθίζεται οι σκηνοθέτες να αναζητάνε στα διαλείμματα όμορφες υπάρξεις για να καλύψουν τον τηλεοπτικό χρόνο.

Από την πλευρά τους οι δημοσιογράφοι που μεταδίδουν τους αγώνες και καλούνται να διαχειριστούν τα πλάνα αυτά, τις περισσότερες φορές αρκούνται σε μια περιγραφή των όσων καταγράφει η κάμερα.

Όχι, όμως, και ο δημοσιογράφος που μετέδιδε αγώνα τένις και είδε στο μόνιτόρ του μια όμορφη φίλαθλο να κάθεται με τα πόδια σταυρωμένα πάνω στο κάθισμά της.

Σε ένα βίντεο που έχει γίνει viral στα social media ακούγεται ο αγνώστων στοιχείων ακόμα δημοσιογράφος να… τραγουδάει στη φίλαθλο, αν και αυτή δεν τον ακούει, με τον κάμεραμαν και τον σκηνοθέτη να αντιλαμβάνονται γρήγορα ότι πρόκειται για μια μοναδική στιγμή και να τροφοδοτούν με πιο κοντινά πλάνα τον σπορτσκάστερ.

Τένις: Το βίντεο με την εντυπωσιακή φίλαθλο

Τι ισχύει πραγματικά όπως μας ενημέρωσαν τα Ellinika Hoaxes

Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι το βίντεο παρουσιάζεται ως πρόσφατο, αυτό έχει ληφθεί στις 27 Αυγούστου του 2019, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Κρασνοντάρ στο πλαίσιο των play-offs του UEFA Champions League. Είχε προηγηθεί η αναμέτρηση της 21ης Αυγούστου του 2019, με νίκη 4-0 υπέρ του Ολυμπιακού που φιλοξένησε τη ρωσική ομάδα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Κατά τη διάρκεια της απευθείας μετάδοσης του αγώνα της 27ης, ο σκηνοθέτης έκανε κοντινό πλάνο σε μια γυναίκα στις εξέδρες του Krasnodar Stadium. Πρόκειται για την Victoria Lyubimova, η οποία συνοδευόταν από τη φίλη της Angelika Artemyeva.

Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται από ανοιχτά δεδομένα, τα οποία συλλέξαμε από τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικότερα, χάρις σε ανάρτηση της Artemyeva στην πλατφόρμα του Instagram, επαληθεύσαμε ότι τα πλάνα προέρχονται από ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Κρασνοντάρ, ο οποίος έλαβε χώρα στη Κρανσοντάρ.

Σε στιγμιότυπο δημοσίευσης της Artemyeva, διακρίνεται στο υπόβαθρο ένα μαύρο τσαντάκι που φέρει το έμβλημα της ομάδας με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο.

Η πληροφορία αναπαράχθηκε και από το Πρώτο Θέμα στις 7 Νοεμβρίου, ωστόσο πλέον το άρθρο δεν είναι διαθέσιμο.

Στιγμιότυπο μέσω Google Cache Search.

Το βίντεο με τη περιγραφή στα αραβικάκυκλοφορεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τουλάχιστον από τις 16 Ιουνίου του 2021, δηλαδή 2 χρόνια μετά την διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα στον οποίο λήφθηκε το αρχικό εξεταζόμενο βίντεο. Μάλιστα, ο Ιρανός χρήστης το πλαισίωσε με τον σατιρικό – πλην όμως ψευδή – ισχυρισμό ότι προέρχεται από τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στο Βέλγιο και τη Ρωσία, ο οποίος έλαβε χώρα τέσσερις μέρες πριν, δηλαδή στις 12 Ιουνίου το 2021.

Τα εξεταζόμενα πλάνα με την Lyubimova, εντοπίζονται δημοσιευμένα και στην πλατφόρμα του YouTube ήδη από τις 29 Αυγούστου του 2019, ωστόσο συνοδεύονται από viral ηχητικό απόσπασμα του πανηγυρισμού του αθλητικού εκφωνητή κ. Γιώργου Θαναηλάκη, από το δεύτερο γκολ που σκόραρε ο Λαζάρ Ραντέλοβιτς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Κρασνοντάρ, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Καταληκτικά, να αναφέρουμε πως ένα ακόμη στοιχείο που συνηγορεί υπέρ του ισχυρισμού ότι ο σχολιασμός στα αραβικά έχει μπει εμβόλιμα είναι ότι το απόσπασμα παίζει σε επανάληψη και άρα δεν θα μπορούσε να προέρχεται από απευθείας μετάδοση του αγώνα.

Συμπέρασμα

Με βάση τα παραπάνω, καθίσταται σαφές πως το υπό εξέταση βίντεο δεν είναι πρόσφατο και ούτε προέρχεται από αγώνα αντισφαίρισης κατά τη διάρκεια του οποίου ο αθλητικός σχολιαστής αφιέρωσε τραγούδι στα αραβικά σε «καλλονή φίλαθλο».

Related posts

Σήμερα ψάλλεται όλος ο Ακάθιστος Ύμνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φήμες: 2 φωτογραφίες αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια για τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον

Μετά το οριστικό της τέλος: Τα είπε όλα με μια φωτογραφία η Ελένη Μενεγάκη