Σπεράντζα Βρανά και Κώστας Βουτσάς: «Μόλις μου κουνιόταν τον κεράτωνα» – Μία σχέση γεμάτη ζήλιες, απιστίες και καβγάδες

Σπεράντζα Βρανά: Άγνωστες πτυχές της ζωής της

«Διάλεξε. Ή αύριο παντρευόμαστε και πάω και καθαρίζω απ’ έξω που περιμένει η Στέλλα ή στο τέλος της πρόβας, πάμε στο Περιστέρι και λες στην Στέλλα πως δεν έχουμε τίποτα και λάθος της είπαν», είχε πει ο Κώστας Βουτσάς στη Σπεράνζα Βρανά. Η Σπεράντζα αρνήθηκε να τον παντρευτεί. Όμως, ο Κώστας Βουτσάς χώρισε με την Στρατηγού. Σκοπός του ήταν να μείνει με εκείνη. Από την πλευρά της η Σπεράντζα πίστευε ότι ο Βουτσάς ήθελε να γίνει διάσημος σαν κι εκείνη. Έλεγε λοιπόν: «Ήταν και είναι πολύ φιλόδοξο παιδί, κι ήθελε ν’ ακούγεται – γιατί μη μου πεις ότι δεν έπαιξε ρόλο ότι ήμουν η Σπεράντζα Βρανά που είχα φίρμα και σου λέει ο Κωστάκης γιατί να μην τα έχω με την Βρανά, που και θέση καλύτερη έχει στο θέατρο και μπορώ ν’ ακουστώ δίπλα της».

Συνεχίζοντας ηθοποιός πρόσθεσε «Τρομερά φιλόδοξος, μεγαλομανής, αριβίστας. Ήξερε να ελίσσεται. Χρησιμοποιούσε όλα τα κόλπα για να πετύχει τους σκοπούς του. Καλοπερασάκιας. Στην αρχή μου ‘κανε τον πολύ ερωτευμένο, έκανε ό,τι μπορούσε για να με ευχαριστήσει. Μ’ αγόραζε δίσκους με λατινοαμερικάνικους ρυθμούς, με φωνητικά συγκροτήματα που ήξερε ότι μου άρεσαν. Ήταν πολύ κωμικός και εγώ ξεκαρδιζόμουν σαν μαλάκας. Αν μ’ αγάπησε ο Κώστας, γιατί μ’ αγάπησε, αυτό συνέβη αργότερα».

Σπεράντζα Βρανά και Κώστας Βουτσάς: «Μόλις μου κουνιόταν τον κεράτωνα» – Μία σχέση γεμάτη ζήλιες, απιστίες και καβγάδες

Οι σκηνές ζήλιας της Σπεράντζα Βρανά και το ταλέντο του Κώστα Βουτσά

Η Σπεράντζα έγραψε για τους καυγάδες τους: «Γιατί κάθεσαι στο καμαρίνι με την ρόμπα ανοιχτή και φαίνεται το πόδι σου; Καβγάς. Γιατί σου μίλησε ο τάδε συνάδελφος; Καβγάς. Φυσικά αυτά τα μικροκαβγάδακια είχαν σαν αποτέλεσμα να την βρίσκουμε πιο ωραία ερωτικά και πρέπει να ομολογήσω πως ο Κώστας ήταν τέλειος σαν εραστής, τρυφερός, γλυκός και καλοσυνάτος».

Όσα ανέφερε για το ταλέντο του Βουτσά: «Όσο τέλειος ήταν στο κεφάλαιο του έρωτα, τόσο κακός, πικρός και φοβερός ήταν στο κεφάλαιο «δουλειά». Ήθελε να γίνει πρώτος. Μην βιάζεσαι, βρε Κώστα, του’ λεγα, ακόμα νέος είσαι στο επάγγελμα, σιγά- σιγά θα γίνεις πρώτος γιατί έχεις ταλέντο. Εκείνος θύμωνε και μια μέρα είχε φτάσει να μου πει: Να φύγετε εσείς οι παλιοί, να βγούμε εμείς οι νέοι».

Η Βρανά περιγράφει ένα ακόμη επεισόδιο: «Ο Κώστας γύριζε τότε τον «Κατήφορο» και ήθελε να πηγαίνω κι εγώ στο γύρισμα. Κανά δυο φορές με τσάντισε, γιατί σαν να προσπαθούσε να μου δείξει ότι η Λάσκαρη τον ήθελε. Θύμωσα και την άλλη μέρα δεν πήγα στο γύρισμα. Βγήκα με τον Βουτσαρά, τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, πήγαμε στην Βάρκιζα και φάγαμε. Γύρισα στο σπίτι κατά τις πέντε, ο Κώστας είχε γυρίσει, δεν με βρήκε και είχε αφρίσει. Ήταν ο πρώτος μεγάλος μας καβγάς και έπεσε ξύλο, πολύ ξύλο. Και τα ξαναφτιάξαμε όπως ήταν φυσικό στο κρεβάτι».

Σπεράντζα Βρανά και Κώστας Βουτσάς: «Μόλις μου κουνιόταν τον κεράτωνα» – Μία σχέση γεμάτη ζήλιες, απιστίες και καβγάδες

Το τέλος της σχέσης της Σπεράνζα Βρανά με τον Κώστα Βουτσά

Η Σπεράντζα και ο Βουτσάς αρραβωνιάστηκαν το 1961. Οι ζήλιες και η αντίδραση της γνωστής ηθοποιού αποτυπώνονται από την ίδια. Η Βρανά εξομολογείται στη βιογραφία της: «Ναι τέτοιος κωλοχαρακτήρας ήμουν, όσο μου ήταν εντάξει ο Κώστας του καθόμουνα και εγώ εντάξει. Μόλις έκανε ότι μου κουνιόταν, αμέσως πήγαινα με τον πρώτο που έβρισκα μπροστά μου και τον κεράτωνα, από αντίδραση».

Το περιστατικό αυτό ήταν η αρχή του τέλους της σχέσης τους. Η Σπεράντζα ήταν αποφασισμένη να τον χωρίσει. Πήγε στο Παρίσι και όταν γύρισε στην Ελλάδα, ο Βουτσάς πήγε στο σπίτι της μεθυσμένος και την παρακαλούσε να τα ξαναβρούν. Εκείνη δέχτηκε και λίγο αργότερα αποφάσισαν να παντρευτούν.

Ο Βουτσάς της έλεγε: «Μην ξεχνάς πως όταν παντρευτούμε, θα φύγεις απ’ το θέατρο. Δεν μπορώ εγώ να ‘χω τη γυναίκα μου στη σκηνή και να σου βλέπουν τα πόδια και να μαλακίζονται». Εκείνη δεν γινόταν να αφήσει το θέατρο. Έμειναν μαζί 4,5 χρόνια και έπειτα χώρισαν.

Το 1965 η Βρανά δέχτηκε το προσκλητήριο του γάμου του Βουτσά με την ηθοποιό Έρρικα Μπρόγιερ. Όμως, εκείνη είχε βρει πια τον μεγάλο και τελευταίο έρωτά της, τον τραγουδιστή Παύλο Πατάκα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν