Σταύρος Ζαλμάς: Ο Έλληνας ζεν πρεμιέ, η επιτυχία στο Άγγιγμα Ψυχής, η απόσυρση από τα φώτα της δημοσιότητας και η νέα γοητευτική εικόνα

Σταύρος Ζαλμάς: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του

Στις 30/04/1958 γεννήθηκε στην Αθήνα ο Έλληνας ηθοποιός Σταύρος Ζαλμάς, ο οποίος τελειώνοντας το σχολείο, σπούδασε οικονομικά και με το τέλος των σπουδών του ξεκίνησε να εργάζεται στην Εθνική τράπεζα.

Ο ρόλος που τον έκανε ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο στο ευρύ κοινό ήταν αυτός του πατέρα Ιωάννη στη δραματική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Άγγιγμα ψυχής».

Μετά την μεγάλη επιτυχία που τον καθιέρωσε ως ζεν πρεμιέ, ακολούθησαν πολλές δουλειές σε τηλεόραση και θέατρο, αλλά κανείς δεν μπορούσε να τον ξεχάσει ως πανέμορφο ιερωμένο που παρασύρεται από τον έρωτά του για μια γυναίκα.

Παράλληλα, με την εργασία του ως τραπεζικός υπάλληλος ξεκίνησε τις σπουδές του στο αντικείμενο της υποκριτικής καθώς ήθελε να γίνει ηθοποιός. Μετά το τέλος του πρώτου έτους των θεατρικών του σπουδών έπαιξε στην Επίδαυρο στην παράσταση «Πέρσες» συνεργαζόμενος με τον Αλέξη Μινωτή. Έτσι το ταλέντο,  η σκληρή δουλειά, το συναίσθημα σε συνδυασμό με την ευστροφία και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του καθώς και η εξωτερική του εμφάνιση τον έχουν κατατάξει σε έναν από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς της γενιάς του.

To 1960 οι δικοί μου μετακόμισαν στα Πατήσια, στην Κηπούπολη Κυπριάδου. Αλλά εγώ εξακολούθησα να περνάω πάρα πολλές ώρες της ημέρας στη Φιλαδέλφεια διότι ήταν εργαζόμενοι και δεν είχαν πού να με αφήσουν και με άφηναν σε κάποιους συγγενείς εκεί, στο παλιό μου πατρικό σπίτι. Εν συνεχεία τα προεφηβικά μου και τα εφηβικά μου χρόνια τα πέρασα στα Πατήσια και το ’80 μόλις απολύθηκα από το στρατό έφυγα από το σπίτι μου.

Ανέκαθεν ήθελα να γίνω ηθοποιός, έχει πει ο Σταύρος Ζαλμάς. Ανέκαθεν, δηλαδή εννοώ από την ηλικία που ένα παιδί συνειδητοποιεί τον εαυτό του και αρχίζει και σκέφτεται κάποια πράγματα για το μέλλον. Ήθελα να γίνω ηθοποιός. Με ενδιέφερε πάρα πολύ το μαγικό πράγμα που συμβαίνει πίσω από τη σκηνή, στα καμαρίνια, στις κουΐντες.

Με έπαιρναν οι δικοί μου και έβλεπα κάποιες παραστάσεις, όχι πάρα πολλές, αλλά παρακολουθούσαμε κάποιο θέατρο, έχει πει ο Σταύρος Ζαλμάς. Όσο μπορούσαν με έπαιρναν μαζί τους και έβλεπα κάποιες παραστάσεις. Και το καλοκαίρι και το χειμώνα. Μάλιστα τότε εκείνα τα χρόνια το καλοκαίρι δέσποζε ο Ψαθάς στα καλοκαιρινά θέατρα. Με είχε πολύ ελκύσει αυτό το μαγικό, αυτό το παραμύθι.

Σταύρος Ζαλμάς: Ο Έλληνας ζεν πρεμιέ, η επιτυχία στο Άγγιγμα Ψυχής, η απόσυρση από τα φώτα της δημοσιότητας και η νέα γοητευτική εικόνα

Ο κόσμος με έχει αγαπήσει από τηλεοπτικές επιτυχίες

«Είμαι τυχερός που έχω κάνει επιτυχίες τότε που ήταν τα καλά χρόνια της τηλεόρασης και ο κόσμος με έχει αγαπήσει. Αυτή την αγάπη μου την δείχνει ακόμα και σήμερα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αγαπημένος Σταύρος Ζαλμάς. Συνεχίζοντας είπε: Έχουν υπάρξει τηλεοπτικές προτάσεις αλλά δεν ήθελα για ένα διάστημα να ασχοληθώ.

Επειδή τα χρόνια της κρίσης, λόγω και της ανέχειας, συρρικνώθηκαν οι δουλειές, ήταν μοιραίο για κάποιο χρονικό διάστημα να μη θέλω να κάνω κάτι στην τηλεόραση».

Σταύρος Ζαλμάς: Ο Έλληνας ζεν πρεμιέ, η επιτυχία στο Άγγιγμα Ψυχής, η απόσυρση από τα φώτα της δημοσιότητας και η νέα γοητευτική εικόνα

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo