Στέφανος Κούρκουλος: Ο αδελφός του Νίκου Κούρκουλου και τα συγκινητικά λόγια για τα αδικοχαμένα αδέλφια του

Στέφανος Κούρκουλος: Ο άγνωστος αδελφός του ηθοποιού

Ελάχιστοι είναι εκείνοι, που γνωρίζουν ότι ο Νίκος Κούρκουλος είχε έναν αδερφό και πως αυτός λεγόταν Στέφανος. Μπορεί ο Νίκος Κούρκουλος να ήταν ένας μεγάλος Έλληνας ηθοποιός, όμως ο αδελφός του, δεν απασχόλησε ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Στέφανος είναι πολιτικός μηχανικός και παρευρέθηκε σε εκδήλωση του Δήμου Ζωγράφου. Μια εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στο Νίκο Κούρκουλο και διεξήχθη στο Θέατρο Στοά. Εκεί, βρέθηκαν και οι Μαριάννα Λάτση, Εριέττα Κούρκουλου και Άλκης Κούρκουλος. Έτσι, ο Στέφανος Κούρκουλος έδειξε πόσο τρυφερός είναι με τα ανίψια του.

Στέφανος Κούρκουλος: Ο αδελφός του Νίκου Κούρκουλου και τα συγκινητικά λόγια για τα αδικοχαμένα αδέλφια του

Στέφανος Κούρκουλος: Η συνέντευξή του στον Γιώργο Λιάνη

«Το 1952 ένας τυφώνας χτύπησε το πλοίο με το οποίο ταξίδευε ο πρωτότοκος γιος της οικογένειας Σπύρος ως τρίτος πλοίαρχος. Η βάρκα όπου επέβαιναν ξεβράστηκε στις ακτές της Βενεζουέλας. Το μακάβριο θέαμα που αντίκρισαν οι κάτοικοι ήταν ανατριχιαστικό: Ο καπετάνιος βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό. Οι άλλοι δεν βρέθηκαν ποτέ, ενώ το ίδιο βράδυ του χαμού του αδελφού του ο Νίκος Κούρκουλος πετάχτηκε από τον ύπνο και είπε: ”Μάνα, μεγάλο κακό θα μας βρει». Το σώμα του Σπύρου δεν βρέθηκε ποτέ”. Ο Νίκος πόνεσε πάρα πολύ γι’ αυτόν τον θάνατο. Είχαν μόνο δύο χρόνια διαφορά και λάτρευαν ο ένας τον άλλον. Αλλά σφράγισε το στόμα του και δεν μιλούσε ποτέ γι’ αυτό. Ο τρίτος αδελφός μας πήγε κάποια στιγμή στην Ιταλία για να σπουδάσει. Δεν τα κατάφερε και λίγο αργότερα, όταν εγώ τελείωσα το Πολυτεχνείο, αρχίσαμε να χτίζουμε πολυκατοικίες μαζί. Στη δεύτερη πολυκατοικία που φτιάξαμε -και ενώ εργαζόταν με τους εργάτες και μετρούσε τα τούβλα- έπεσε από την ταράτσα και σκοτώθηκε».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν