Στέλλα Σπυριδάκη: Η 42χρονη που η αληθινή ιστορία της έγινε επεισόδιο στη 10η εντολή

by Τόνια Τζαφέρη

Στέλλα Σπυριδάκη: Η αληθινή ιστορία της που έγινε επεισόδιο στη 10η εντολή

Στέλλα Σπυριδάκη: Αν πίστευες ότι τα θρίλερ και πόσο μάλλον τα αστυνομικά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Τότε πιθανόν να κάνεις λάθος. Μιας και πολλά αυτά προέρχονται από αληθινές ιστορίες. Τα επεισόδια της 10ης εντολής μάλιστα, είναι όλα παρμένα από τη ζωή και τη δημοσιογραφικη έρευνα. Που προκύπτει μέσα από το αστυνομικό ρεπορτάζ. Έτσι και η τραγική ιστορία της Στέλλας Σπυριδάκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

“Kοιμόμουν όταν αισθάνθηκα ένα σφίξιμο στον λαιμό. Ξύπνησα και τότε τον είδα. Με είχε πιάσει από τον λαιμό. Προσπάθησα να του μιλήσω. Αυτός όμως με έσυρε στο μπαλκόνι. Με άρπαξε, με πέταξε από το μπαλκόνι και με πυροβόλησε” είχε πει η άτυχη Στέλλα μην ξέροντας πως τα παιδιά της ήταν νεκρά.

Στέλλα Σπυριδάκη: Η αληθινή ιστορία της που έγινε επεισόδιο στη 10η εντολή

Η ιστορία  διαδραματίστηκε ξημερώματα, στις 28 Μαΐου του 1997. Το 1995 η Στέλλα Σπυριδάκη διατηρεί ένα εμπορικό κατάστημα και πηγαινοέρχεται στη Νέα Σμύρνη και την Καλλιθέα. Εκείνη την περίοδο είναι σε διάσταση με τον άντρα της ενώ εκείνος ζει στις ΗΠΑ από το 1993 αφήνοντάς την με ακάλυπτε επιταγές να τρέχουν. Η ίδια με δύο παιδιά τον 16χρονο Λευτέρη και την 20χρονη Ιωάννα που τη βοηθάει στη δουλειά αγωνίζεται να τα βγάλει εις πέρας και να βιοποριστεί.

Εκείνο το διάστημα συνδέεται συναισθηματικά με τον 28χρονο Δημήτρη Κίτσο. Ιδιοκτήτη καταστήματος πυροσβεστικών ειδών. Οδεσμός τους γρήγορα επισημοποιείται καθώς το μαθαίνουν οι δικοί τους άνθρωποι.

Ο νέος σύντροφος ζήλευε παθολογικά την όμορφη Στέλλα Σπυριδάκη. Δεν έχανε ευκαιρία να της κάνει σκηνές ζηλοτυπίας για το παραμικρό.

Η γυναίκα μετά από τους συνεχείς καυγάδες του ζητάει αντί να χωρίσουν. Έχουν περάσει δύο χρόνια μαζί, και ήδη πνίγεται ενώ ο βίαιος χαρακτήρας του την τρομάζουν.

Στέλλα Σπυριδάκη: Η αληθινή ιστορία της που έγινε επεισόδιο στη 10η εντολή

Το βράδυ της δολοφονίας της Στέλλας Σπυριδάκη

Στις 27 Μαΐου, στις 11 το βράδυ ο Δημήτρης την περιμένει έξω απ’ το σπίτι της. Εκείνη γυρνώντας μαζί με την κόρη της, θα δει το αυτοκίνητό του σταθμευμένο αλλά δεν θα πει τίποτα στα παιδιά της, για να μην τα τρομάξει.  Κάνει πως δεν τον βλέπει και ζητάει από τα παιδιά  να κλειδώσουν την εξώπορτα. Και να μην ανοίξουν σε κανένα χτύπο κουδουνιού.

Ο Δημήτρης Κίτσος θα περιμένει για ώρες μέσα στο αυτοκίνητό του και λίγο πριν τις 4.30 τα ξημερώματα θα σκαρφαλώσει στο μπαλκόνι του διαμερίσματος της.

Στέλλα Σπυριδάκη: Η αληθινή ιστορία της που έγινε επεισόδιο στη 10η εντολή

Παραβιάζει την μπαλκονόπορτα ενώ προσπαθεί στη συνέχεια να την πνίξει. Θέλοντας να την σκοτώσει την πετάει από το μπαλκόνι και την πυροβολεί συγχρόνως. Η άτυχη Στέλλα Σπυριδάκη έχοντας άγιο σώζεται από την πτώση ενώ η σφαίρα την τραυματίζει στον γλουτό. Επιπλέον, έχει κατάγματα από τη βία πτώση.

Ο δολοφόνος εκτός εαυτού μόλις βλέπει ξύπνια τα παιδιά αρχίζει να τα κυνηγά επιθυμώντας να τα σκοτώσει πυροβολώντας στους τοίχους. Πρώτα πυροβολεί τον Λευτέρη στο κεφάλι που είχε γυρίσει από εκδρομή και στη συνέχεια την Ιωάννα στο πρόσωπο, στο δωμάτιό της.  Στη συνέχεια, ο ίδιος αυτοκτονεί.

Ο Γιώργος και η Άννα Βαπορίδη που ζουν στο ισόγειο του σπιτιού που εξελίσσεται το φονικό  θα πεταχτούν έξω και θα βρουν την Στέλλα Σπυριδάκη αιμόφυρτη στον κήπο.

Η Στέλλα Σπυριδάκη θα μάθει για τον θάνατο των παιδιών της λίγη ώρα πριν την κηδεία τους, όσο η ίδια βρίσκεται στον ‘Ερυθρό Σταυρό’.  Ο πρώην σύζυγός της, Πέτρος Σπυριδάκης, δεν ήρθε από την Αμερική στην Ελλάδα καθώς φοβόταν πιθανή σύλληψή του για τα χρέη που αναφέραμε και πιο πάνω. Αυτό ήταν και το άδοξο τέλος της οικογένειας…

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo